Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Breazu

15 Septembrie 2009
Vizualizari: 1665
Comentează add

Actorul american Patrick Swayze, cunoscut printre altele pentru rolul său din "Dirty Dancing", a murit după o luptă îndelungată împotriva cancerului de pancreas.

A decedat Patrick Swayze

mihaela-breazu

Foto: Mediafax

Patrick Swayze a anunţat în martie 2008 că suferă de o formă avansată de cancer de pancreas. El a fost internat în luna ianuarie pentru pneumonie şi a negat în martie informaţiile privind o agravare a stării sale.

Cancerul de pancreas este unul dintre cele mai agresive, numai unul din 10 bolnavi supravieţuind la cinci ani de la diagnosticare. În plus, boala se extinde şi la alte organe, ceea ce o face inoperabilă în numeroase cazuri.

Patrick Swayze a turnat o serie de filme cu mare succes la public în anii '80 si '90.

Născut în 1952 în Texas, ales în 1991 "cel mai sexy bărbat în viaţă" de revista People, acest fiu al unui coregraf a studiat dansul în tinereţe, înainte de a debuta pe marele ecran în 1979 în filmul "Skatetown, USA", un musical în stilul "Saturday Night Fever".

După mai mulţi ani în seriale şi filme de televiziune, el a obţinut gloria în 1987, datorită comediei muzicale "Dirty Dancing", în care a jucat rolul unui profesor de dans. El a scris şi interpretat unul dintre cântecele emblematice ale acestui film devenit un succes mondial, "She's like the wind".

În filmul de categorie B "Clubul de Noapte" (Road House), din 1989, el interpretează rolul unui bătaus cu un corp sculptural şi practicant al artelor marţiale. În "Fantoma mea iubită" (Ghost), aparut un an mai târziu, el joaca rolul unei victime a unei crime care se întoarce pentru a-si bântui iubita. În 1991, în filmul de acţiune "La limita extrema" (Point Break), a jucat alaturi de debutantul Keanu Reeves, viitorul star din Matrix. El a interpretat rolul unui surfer şi paraşutist care sparge bănci.
             
Deşi a continuat să joace în filme în anii '90 şi 2000, cariera sa a bătut pasul pe loc, în pofida succesului peliculei "Donnie Darko" din 2001. În 2004, "Dirty Dancing 2", în care a avut o apariţie scurtă, este un esec.
            
Patrick Swayze, care a recunoscut că a luptat cu dependenţa de alcool, s-a căsatorit în 1975 cu actriţia Lisa Niemi. Cuplul nu a avut copii.
           
         


Etichete Patrick Swayze,Dirty Dancing,She's like the wind

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live