Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1123
Comentează add

A 26-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România vă aşteaptă de miercuri la Romexpo, cu cărţi pe o suprafaţă de 8.300 de metri pătraţi.

A 26-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România

florin-lepadatu

 

A 26-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România vă aşteaptă de miercuri la Romexpo, cu cărţi pe o suprafaţă de 8.300 de metri pătraţi.

Ediţia de anul acesta a târgului stă sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din decembrie '89, de aceea, Ion Caramitru şi Mircea Dinescu au acceptat să fie copreşedinţi de onoare.

Mircea Dinescu: "Observ oameni simpli care sunt tulburaţi de ideea târgului de carte.

Vin din provincie. Este lucru mare să vezi că din Sighetu Marmaţiei vin să vadă Târgul de Carte de la Radio România."

Cel mai aşteptat eveniment anual din industria cărţii, Târgul Gaudeamus Radio România, rebranduit, iată, e situat între primele zece târguri de profil din Europa şi pe locul doi între evenimentele culturale apreciate de bucureşteni.

Prin amplasarea în Pavilionul B2 de la Romexpo, suprafaţa standurilor expozanţilor ajunge la 8.300 de metri pătraţi, faţă de aproximativ 6.000 ocupaţi în anii anteriori, iar târgul, după cum preciza preşedintele director general Radio România, Georgică Severin, are în program peste 900 de evenimente de tot felul, organizate de participanţi pe parcursul celor cinci zile de sărbătoare a cărţii şi a celor ce ne-o dăruiesc an de an.

Georgică Severin: "Târgul de Carte Guadeamus trebuie să existe, pentru că este singurul târg făcut din afara editurilor.

Noi dăm şanse egale tuturor editurilor, de la cele mai mari, proeminente, până la cele noi care apar.

Noi suntem, dacă vreţi, să nu îi spunem arbitrii, dar încercăm să fim administratorii unui joc corect în prezentarea şi distribuirea cărţilor din această - brandul Radio România.

Această îngemănare între Radio România şi un târg de carte mi se pare o formă profundă prin care noi ne promovăm ca instituţie media şi culturală şi în acelaşi timp, sprijinim, prin activitatea Radioului, cartea, care, trebuie să recunoaştem, este de multe ori din ce în ce mai abandonată."

Târgul de Carte Gaudeamus va fi deschis de miercuri până duminică, zilnic, între orele 10:00 şi 20:00.


Etichete Gaudeamus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live