Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Aprilie 2017
Vizualizari: 927
Comentează add

România ocupă locul şapte în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte consumul de bere pe cap de locuitor

97% din berea consumată la noi e produsă în România

radiojurnal

Foto: wikipedia.org.

Piaţa berii a crescut, anul trecut, cu 6-7% şi a depăşit două miliarde euro, deşi cantitatea de bere consumată de români a stagnat, au anunţat, astăzi, berarii. Pentru al doilea an consecutiv, România ocupă locul şapte în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte consumul de bere pe cap de locuitor, iar 97% din berea consumată este produsă la noi.

Directoarea generală a Asociaţiei Berarii României, Julia Leferman, speră ca românii să aprecieze, în continuare, berea produsă în ţară.

Julia Leferman: "Este o tendinţă de stabilizare a pieţei care, de altfel, este similară cu ceea ce se întâmplă şi la nivel european, unde la fel, în cursul anului trecut, creşterea a fost de sub 1%.

Considerăm că acest lucru s-a întâmplat şi datorită contextului fiscal favorabil, predictibilitatea fiscală, aşa cum am comunicat şi în trecut, este extrem de importantă pentru o piaţă atât de concurenţială pe cât este piaţa berii şi desigur că ne dorim ca această predictibilitate şi lipsa presiunii fiscale să se menţină şi în viitor, aşa încât piaţa să evoluze în mod natural."

Producătorii de bere au mai constatat că românii au început să bea mai puţină bere la pet, preferând-o pe cea la sticlă. Până acum, industria berii a creat 85 de mii de locuri de muncă în România, iar, potrivit calculelor, la fiecare nou post în producţia de bere au apărut alte două în agricultură.


Etichete creşterea consumului de bereberea românească pe locul 7Asociaţia Berarii RomânieiUniunea Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live