Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

24 Iulie 2021
Vizualizari: 549
Comentează add

Coordonatorul campaniei naționale, Valeriu Gheorghiță, recomandă populaţiei să aleagă cât mai repede un ser pentru imunizare ca să se poată proteja mai bine în perioada următoare.

"91% dintre decese sunt la persoane care nu au primit nicio doză de vaccin"

radio-romania-actualitati

Valeriu Gheorghiță, coordonator Campanie nationala de vaccinare anti-Covid. FOTO: gov.ro.

Autoritățile se așteaptă ca numărul cazurilor de coronavirus să crească în perioada următoare.

Un raport al Institutului Național de Sănătate Publică, prezentat în această săptămână, arată că în cel mai pesimist scenariu, până pe 15 septembrie, numărul îmbolnăvirilor ar putea depăși 1.500 pe zi.

În același timp, sunt și foarte multe persoane din categoriile vulnerabile care nu s-au vaccinat.

Coordonatorul campaniei naționale Valeriu Gheorghiță le recomandă acestora să aleagă cât mai repede un ser pentru imunizare ca să se poată proteja mai bine în perioada următoare.

Aflat într-o vizită în județul Cluj, el şi-a exprimat speranța că tendința de creștere a infectărilor va fi lenta pentru a nu exista presiune asupra sistemului sanitar.


Valeriu Gheorghiță: Este clar că în România avem o tendinţă, la acest moment, de creştere a numărului de cazuri. Sperăm ca această creştere să fie una lentă, să nu fie exponenţială şi să putem să ne adaptăm încât să nu existe o presiune crescută asupra sistemului de sănătate. Ceea ce am observat în ultimele patru săptămâni, din cazurile nou diagnosticate, aproape 90% sunt diagnosticate în rândul persoanelor nevaccinate, iar în ceea ce priveşte decesele, peste 91% dintre decese sunt la persoanele care nu au fost vaccinate cu nicio doză. Tocmai de aceea, în momentul acesta, este important să ne protejăm mai bine prin vaccinare. Este soluţia sigură, soluţia eficientă prin care noi putem să ne controlăm situaţia epidemiologică la nivelul fiecărui judeţ şi la nivel naţional.

(RS)


Etichete valeriu gheorghitavaccinareinspcoronavirusinfectare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live