Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Felicia Mocanu

26 Iunie 2015
Vizualizari: 1030
Comentează add

79,3% din elevii de clasa a VIII-a au luat medii peste 5 la Evaluarea Naţională, cu aproape 10 procente mai mulţi decât anul trecut, a anunţat ministrul educaţiei Sorin Cîmpeanu.

79,3% din elevii au luat medii peste 5 la Evaluarea Naţională

felicia-mocanu

Foto: Arhivă.

79,3% din elevii de clasa a VIII-a au luat medii peste 5 la Evaluarea Naţională, cu aproape 10 procente mai mulţi decât anul trecut, în aceleaşi condiţii, adică înainte de soluţionarea contestaţiilor, a anunţat ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Cea mai mare rată de promovabilitate s-a înregistrat în judeţul Brăila - 92,4%, iar Teleorman este singurul judeţ unde numărul mediilor peste 5 este mai mic decât anul trecut. În Bucureşti, 89% dintre elevi au promovat examenul.

"Subiectele au avut un nivel de dificultate normal, nicidecum scăzut, dar nici ridicat, pentru că nu este o Olimpiadă, este o evaluare naţională la care partidipă elevii celor mai prestigioase şcoli din Buucureşti şi alte oraşe recunoscute ca fiind de o foarte bună calitate în domeniul educaţiei, dar participă, să nu uităm, şi elevii tuturor şcolilor din mediul rural. Nu este doar aprecierea noastră, ci este şi aprecierea unora din cei mai prestigioşi profesori de Limba română şi Matematică", a spus ministrul educaţiei.

Rezultatele la evaluarea naţională sunt afişate, astăzi, în toate centrele de examinare, pe pagina de internet evaluare.edu.ro şi pe site-urile inspectoratelor judeţene şcolare.

Contestaţiile pot fi depuse până la ora 20:00.

Rezultatele finale vor fi anunţate marţi, astfel încât pe 14 iulie să aibă loc repartizarea computerizată la liceu. 


Etichete evaluare naţionalăexamenelevisubiectecontestaţiiadmitere la liceupromovabilitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live