Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Ianuarie 2022
Vizualizari: 160
Comentează add

În cazul fostului primar al sectorului 5 din București, Marian Vanghelie şi al directorului Economat sector 5,Leonard Petre,Tribunalul Bucureşti va da o decizie după miezul nopţii.

6 dintre cei 13 suspecţi reţinuţi alături de Marian Vanghelie arestaţi

radiojurnal

  FOTO: Arhivă.

Şase dintre cei 13 suspecţi reţinuţi alături de Marian Vanghelie au fost arestaţi pentru corupţie în dosarul în care DNA a estimat un prejudiciu de 256 de milioane de lei.

În cazul fostului primar Marian Vanghelie şi al directorului Economat sector 5, Leonard Petre, Tribunalul Bucureşti va da o decizie după miezul nopţii. Magistraţii au împărţit cei 13 suspecţi în două dosare în care au dezbătut propunerile DNA de arestare preventivă.

Faptele de care este acuzat Vanghelie s-ar fi petrecut în perioada 2018-2020. El nu mai era primarul sectorului 5, ci doar consilier local. În acest dosar, procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele a 22 de suspecţi, între care funcţionari publici, directori din cadrul instituţiilor subordonate Primăriei sectorului 5 şi Consiliului Local pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei în legătură cu achiziţii nelegale supraevaluate efectuate de Economat sector 5, societate la care unic asociat este Consiliul Local.

Între cei puşi sub urmărire penală se află Marian Ţigănuş, fost viceprimar al sectorului 5, Marian Leonard Petre, director general SC Economat sector 5, şi opt funcţionari publici cu funcţii de conducere în cadrul instituţiilor subordonate Primăriei sectorului 5, a informat reporterul RRA, Diana Surdu.


Etichete dnacorupțieeconomat sector 5marian vanghelie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live