Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

16 Iulie 2016
Vizualizari: 1221
Comentează add

Echipele de intervenție ale ISU Hunedoara acționează la această oră pentru a recupera 50 de turiști rămași blocați în Retezat.

50 de turiști rămași blocați în Retezat

ilie-pintea

Parcul Național Retezat (foto: Ilie Pintea).

Echipele de intervenție ale ISU Hunedoara acționează la această oră pentru a recupera 50 de turiști rămași blocați în Retezat.

Din cauza alunecărilor de teren înregistrate între localitatea Clopotiva și Poiana Pelegii, unul dintre cele mai frecventate locuri de campare din Parcul Național Retezat,  turiștii au rămas blocați în zona Refugiului Salvamont Bucura, în zona de campare Zănoaga și la Gura Zlata.

Solicitarea de ajutor a venit prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, în teren fiind dislocate personal și tehnică de intervenție pentru evacuarea persoanelor în condiții de siguranță și repunerea în funcțiune a drumului de acces.

În teren acționează militari împreună cu efective de jandarmi și reprezentanți ai serviciului Salvamont, iar la fața locului se intervine cu douăbuldoexcavatoare, o ambulanță SMURD, o autospecială de intervenție, două microbuze (pentru transportul persoanelor) și o autospecială offroad.

Acțiunile de intervenție sunt coordonate la fața locului de către domnul Inspector șef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, care pentru optimizarea misiunilor de răspuns a solicitat sprijinul reprezentanților clubului de Offroad din localitatea Orăștie.

Potrivit ISU Hunedoara, eforturile echipajelor de intervenție vor fi concentrate asupra evacuării persoanelor și amplasării autoturismelor surprinse de alunecările de teren într-o zonă de siguranță.


Etichete Echipele de intervenție ale ISU Hunedoaraturiști blocațiRetezat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live