Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Ianuarie 2020
Vizualizari: 505
Comentează add

41 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului

radiojurnal

        Foto: Arhivă/captură youtube.com 

41 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului apărut în China, potrivit celui mai recent bilanţ prezentat de autorităţi.

1.300 de persoane s-au îmbolnăvit în China şi în alte ţări din regiune şi din afara acesteia - inclusiv Statele Unite.

Virusul a ajuns şi în Europa, cu trei cazuri confirmate în Franţa, iar experţi în sănătate se tem că rata îmbolnăvirilor s-ar putea accelera.

Cel mai recent bilanţ prezentat de autorităţile chineze este de 41 de morţi, cu 15 mai mulţi decât în ziua precedentă, transmite Reuters, care notează că noul virus a ajuns şi în vecinătatea Chinei - Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan şi Nepal - dar şi pe alte continente.

În Europa, unde Franţa a anunţat că există trei cazuri, Statele Unite, precum şi în Australia, care a anunţat în această dimineaţă primul său caz. Tot astăzi s-a anunţat că virusul a ajuns şi în Malaysia.

Experţi medicali se tem că rata îmbolnăvirilor s-ar putea accelera, în condiţiile în care revin acasă milioane de persoane care au călătorit, în interiorul şi în afara Chinei, pentru sărbătorile legate de Anul Nou Chinezesc, care se încheie pe 30 ianuarie.

Autorităţile chineze au luat deja măsuri excepţionale pentru a încerca să oprească răspândirea virusului. Wuhan, oraşul de 11 milioane de locuitori în care a apărut, este sub carantină.

Totodată, au fost anulate manifestările publice legate de Anul Nou, în unele localităţi a fost suspendat transportul în comun, şi o serie de locuri publice, inclusiv Marele Zid, au fost închise.

Virusul se transmite de la om la om şi se manifestă printr-o febră iniţială, urmată de tuse uscată, apoi de probleme respiratorii şi chiar şi pneumonie, care se poate dovedi fatală.

Washington Post scrie că există un efort internaţional fără precedent de studiere a acestui coronavirus, iar oamenii de ştiinţă cred că un vaccin ar putea intra în teste peste trei luni - o perioadă remarcabil de scurtă dat fiind că la coronavirusul care a provocat epidemia de SARS în 2002 - 2003 a fost nevoie de 20 de luni pentru găsirea unui vaccin, după ce s-a găsit genomul virusului.


Etichete coronavirusChinadecese

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live