Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1124
Comentează add

32 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar peste 90 sunt în stare critică şi gravă, în diverse spitale din Bucureşti este ultimul bilanţ al incendiului din clubul Colectiv din Capitală.

32 de morţi şi peste 90 în stare critică şi gravă - ultimul bilanţ

radiojurnal

Lumânări depuse la locul incendiului din București în care au murit zeci de persoane. Foto: Ionuț Iamandi.

32 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar peste 90 sunt în stare critică şi gravă, în diverse spitale din Bucureşti - este ultimul bilanţ al incendiului produs vineri seara în Clubul "Colectiv" din Bucureşti.

În total, în spitalele din Capitală sunt internaţi 130 de răniţi.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, specialist în reanimare, a explicat din ce cauză numărul răniţilor este atât de mare.

"Această leziune dă gravitatea cazurilor, pentru că este matematică pură. Faptul că este asociată o arsură de peste 30% ca suprafaţă corporală cu arsura căilor aeriene creşte de opt până la zece ori riscul de mortalitate. Este statistica din toate studiile de specialitate şi care ne face să rămânem în continuare rezervaţi, deşi rezultatele tratamentului până acum sunt remarcabile. Colegii noştri au reuşit să îi stabilizeze şi, iată, să facă posibilă intervenţia chirurgicală curativă", a explicat Dorel Săndesc.

Medicul a mai spus că, dacă acest tragic eveniment s-ar fi petrecut acum 3 ani, ar fi fost un dezastru.

Acum, însă, spitalele deţin tot echipamentul de care au nevoie.

La Spitalul de Arşi sunt internaţi 27 de oameni, majoritatea cu leziuni foarte severe.

"Sunt nişte veşti îmbucurătoare pentru puţini, sperăm că trendul va fi în continuare pozitiv. Au mai fost operaţi şase, doi din cei critici, din terapie intensivă, unul din cei gravi, deci cu arsură mare, şi trei din cei cu arsuri uşoare. În mare parte, bolnavii au evoluat cam toţi favorabil. Unii sunt staţionari, alţii, v-am zis, a fost scăzut suportul vasopresor. Aceleaşi cifre rămân: nouă în stare critică, trei în stare gravă. Critici înseamnă cei din terapie intensivă, intubaţi, ventilaţi şi, mulţi, cu suport vasopresor, cum erau la venire. Trei în stare gravă. Şi, restul, până la 27, cât au mai rămas, care sunt cu evoluţie favorabilă", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi, Adrian Stănculea.

La celelalte spitale din Bucureşti, medicii au descris situaţiile ca fiind staţionare. 


Etichete incendiu în clubmorţirăniţistare critică şi gravăclubul Colectivsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndescpurtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi Adrian Stănculea.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live