Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1026
Comentează add

Oficializarea acestei zile poate să ajute inclusiv la un proces de educare şi de educaţie la nivelul conştiinţei civice, spune senatorul PSD Titus Corlăţean.

16 octombrie, declarată Ziua naţională a combaterii risipei alimentare

radiojurnal

Titus Corlatean. Foto: Arhiva.

Senatorii au adoptat proiectul de lege prin care se propune ca 16 octombrie să fie declarată Ziua naţională a combaterii risipei alimentare.

Această dată coincide cu Ziua mondială a alimentaţiei, care are ca scop creşterea gradului de conştientizare publică a problemelor privind alimentaţia la nivel mondial şi consolidarea solidarităţii în lupta împotriva foametei, malnutriţiei şi sărăciei.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a spus că această lege ar putea genera un efect benefic în plan naţional.

"Această iniţiativă legislativă, chiar printr-o singură zi, poate să ajute inclusiv la un proces de educare şi de educaţie la nivelul conştiinţei civice, pe de o parte, că atunci când avem resurse, trebuie să le gestionăm mai bine şi pe de altă parte, poate că este nevoie cu adevărat, prin fapte concrete, de mai multă solidaritate, printr-o mai bună redistribuire a ceea ce poate constitui un surplus către cei care au nevoie în societate", a spus Titus Corlăţean.

Iniţiativa legislativă a fost susţinută şi de senatorii PNL, însă aceştia ar fi dorit şi un punct de vedere din partea guvernului.

"Avem în faţă o propunere care este bazată pe bune intenţii, pe interesul ca în România să se dezvolte şi să se educe, până la urmă, economisrea produselor alimentare sau, mai bine zis, să se blocheze risipa acestor produse, câtă vreme problema foametei este globală", a declarat senatorul Nicolae Vlad Popa.

Iniţiatorii susţin că adoptarea proiectului de lege ar duce la o conştientizare mai mare a acestui fenomen în România, care - potrivit rapoartelor UE - risipeşte anual cinci milioane de tone de alimente.

Senatul este prima cameră sesizată, iar votul decizional aparţine Camerei Deputaţilor. 


Etichete risipa de alimenteresurse de hranămâncare16 octombriedeclarată Ziua naţională a combaterii risipei alimentaresenatorul Titus Corlăţeansenatorul Nicolae Vlad Popa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live