Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

30 Iunie 2020
Vizualizari: 186
Comentează add

Mai multe ambulanțe au ajuns la Livezeni, iar minerii care au inhalat fum au fost duși pentru investigații la Spitalul de Urgență Petroșani.

14 mineri au ajuns la spital, în urma exploziei de la exploatarea Livezeni

ilie-pintea

Foto: Arhiva/ Ilie Pintea

14 mineri de la exploatarea Livezeni au ajuns la spital pentru investigații, după ce au inhalat monoxid de carbon în această dimineață din cauza fumului degajat de la un transformator electric ce a luat foc în subteran.

Evenimentul s-a produs la începerea schimbului al doilea, iar numărul mare de persoane afectate a dus la activarea planului roșu de intervenție de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, care a trimis la fața locului containerul Multirisc.

Mai multe ambulanțe au ajuns la Livezeni, iar minerii care au inhalat fum au fost duși pentru investigații la Spitalul de Urgență Petroșani.

Administratorul special de la Complexul Energetic Hunedoara, Cristian Roșu.
Cristian Roşu: La cuplarea unui echipament electric, mai exact a unui cofret, în momentul cuplării a ieşit fum din echipamentul respectiv, fumul respectiv a ajuns pe galerie și afectat câțiva oameni care se aflau în acea zonă. Pentru siguranța lor, i-am trimis la Spitalul Petroșani pentru verificări ca să nu avem complicație ulterioare, pentru că, probabil, unii au inhalat fumul respectiv și ar fi bine să fie să fie controlați. În momentul de față, la Spitalul din Petroșani sunt trimiși 14 oameni. Toți au ieșit pe picioarele lor, niciunul nu a fost pus pe targă sau în alte condiţii.
Repoprter: În prezent, mina Livezeni este evacuată, iar echipele salvatorilor minieri verifică galeriile din subteran, pentru ca activitatea să fie reluată în condiții de siguranță. Potrivit Administrației, lucrurile puteau fi mult mai grave dacă în subteran ar fi existat acumulări de metan, care ar fi generat o explozie.


Etichete (ii)explozielivezenimineri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live