Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise

16 Martie 2016
Vizualizari: 1448
Comentează add

Treisprezece copii au rămas internaţi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat produsele din programul "Laptele şi cornul”.

13 copii cu toxiinfecție alimentară rămân în Spitalul din Râmnicu Sărat

cristina-moise

Elevi. Foto: Arhivă / flickr.com/photos/worldbank.

Treisprezece copii au rămas internaţi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat produsele din programul guvernamental "Laptele şi cornul".

Din primele cercetări reiese că problema ar fi în sistemul de distribuire a iaurtului pe care l-au mâncat elevii şi nu la producător.

Elevii au între 10 şi 12 ani şi sunt în clasele aV-a şi a VI-a la şcoala din localitatea Zoiţa. După ce au consumat produdusele furnizate prin programul naţional "Laptele şi cornul", au vărsat şi au prezentat urticarie.

După examinarea medicală în plan local, cei 18 elevi au fost duşi cu ambulanţele la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Numai 13 dintre aceştia au fost internaţi de personalul medical.

Ceilalţi se simţeau bine şi au plecat spre casă. Elevii internaţi au dureri abdominale, greţuri, unii vomită şi au erupţii cutanate.

Potrivit medicului Marie Jeanne Milea, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău, aflat încă la şcoala la care învaţă elevii spaţiul de depozitare al produselor este curat, iar în el se aflau 32 de pahare de iaurt.

Medicii au făcut teste de sanitaţie în frigider şi au luat probe de pe mâna persoanei delegate să distribuie aceste produse.

Iaurtul considerat deocamdată că stă la baza toxiinfecţiei alimentare de la Ziduri este produs de o firmă din Râmnicu Sărat pe 11 martie, iar la elevi a ajuns pe 14 martie.

Echipa de control a Direcţiei Sanitar Veterinare va preleva probe şi de la şcoala de coordonare, pentru comparaţie.

Ulterior va merge pentru aceleaşi probleme şi la magazinele care funcţionează în curţile şcolilor din zonă. 

Între timp, părinţii elevilor din judeţul Galaţi au început să strângă semnături pentru a cere oficial încetarea distribuirii laptelui în şcoli, după ce şi aici mai mulţi copii au ajuns la spital săptămâna trecută, cu probleme gastrice.

 


Etichete Treisprezece copii au rămas internaţi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărattoxiinfecţie alimentarăLaptele şi cornul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live