Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

10 Septembrie 2021
Vizualizari: 520
Comentează add

La sosire, afganii au fost întâmpinați de ministrul de externe, Bogdan Aurescu. El le-a promis că vor fi ajutați să ducă o viață în siguranță la noi în țară.

139 de afgani au ajuns în România, la bordul unei aeronave Tarom

carmen-gavrila

  Bogdan Aurescu. Foto: gov.ro.

139 de afgani din cei 156 evacuați de autoritățile de la București au ajuns ieri seară în România, la bordul unei aeronave Tarom.
 
La sosire, afganii au fost întâmpinați de ministrul de externe, Bogdan Aurescu. El le-a promis că vor fi ajutați să ducă o viață în siguranță la noi în țară.
 
Bogdan Aurescu: Le-am spus că autoritățile române vor face tot ceea ce ne stă în putință pentru a le oferi acestor prieteni ai României, greu încercați de soartă, condiții decente de trai și şansa de a o lua de la capăt. Alţi 17 cetățeni afgani, care au fost sprijiniți de către autoritățile române să părăsească în siguranță teritoriul Afganistanului, și care au primit deja asistență din partea României prin vize și scrisori de suport, au optat să continue călătoria prin alte mijloace către destinația lor finală. O parte dintre ei vor ajunge în perioada următoare în România.
 
Celula de criză va continua să proceseze cererile de sprijin înregistrate de la cetățeni afgani - a dat asigurări ministrul Aurescu. Ministerul de Interne este cel care se va ocupa de cazarea și includerea afganilor în programe de integrare.

Etichete afganievacuatiafganistantarombogdan aurescu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live