Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

25 Mai 2019
Vizualizari: 733
Comentează add

Interesul presei pentru aceste alegeri este mai mare decât pentru alegerile anterioare.

1.300 de jurnaliști vor urmări alegerile europene de la PE

amalia-bojescu

Hemiciclul Parlamentului European. Foto: Amalia Bojescu/RRA.

1.300 de jurnaliști vor urmări alegerile europene de la Parlamentul European.

Interesul presei pentru aceste alegeri este mai mare decât pentru alegerile anterioare.

Aproximativ 200 de jurnaliști vin din state din afara Uniunii Europene, între acestea Statele  Unite, Japonia și China.
 
Parlamentul European se va transforma într-un uriaș centru de presă din care aproximativ 1300 de jurnaliști din întreaga lume vor urmări și vor transmite despre procesul electoral.

Oficiali din legisaltivul european spun că  niciodată nu s-au înscris atât de mulți jurnaliști pentru noaptea electorală, lucru ce arată importanța în creștere a acestui exercițiu democratic transnațional, care este unic în lume.

Trei dintre țările Uniunii Europene înregistrează cea mai mare prezență a jurnaliștilor, Belgia cu 259, Germania 207 și Italia cu 104. Peste 200 de jurnaliști vin din state din afara spațiului comunitar. 54 din Stalele Unite, 21 din Japonia și 20 din China.

Peste 700 de jurnaliști reprezintă trusturi de televiziune, 260 sunt din presa scrisă și cea on line,  170  vin de la agenții de presă, iar 70 sunt jurnaliști de radio.

Hemiciclul Parlamentului European, locul unde cei 751 de  eurodeputați dezbat și votează  a fost transformat în centru media, unde pe un ecran uriaș pe tot parcursul serii și nopții vor fi proiectate estimările voturilor din țările membre, pe măsură ce rezultatele vor fi transmise de autoritățile naționale.

Întreaga zonă din jurul hemiciclului a fost dotată cu monitoare pentru a se vedea rezultatelele alegerilor, iar în afara Parlamentului, 13 camioane au fost echipate cu antene speciale pentru a transmite prin satelit în întreaga Europă și în afara spațiului comunitar.  

Primele  estimări  vor fi anunțate începând cu ora 19:00 , ora României, iar cea a  componenței noului Parlament după ora 21:15 ora României), în baza rezultatelor naționale disponibile în acel moment.

 Estimările componenței viitorului legislativ vor fi actualizate pe tot parcursul nopții, odată cu publicarea rezultatelor oficiale din statele membre - rezultate provizorii la nivel european sunt așteptate în jurul orei 23:15( 0:15 ora Romaniei)


Etichete alegeri europarlamentarejurnalistiparlamentul europeanuelegislativ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live