Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (continuare) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

28 Aprilie 2015
Vizualizari: 2395
Comentează add

10 accidente de muncă au avut loc în primele 4 luni ale lui 2015, la combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galați, situaţie "dezastruoasă" potrivit directorului general, Bruno Ribo.

10 accidente de muncă în 2015, la Combinatul siderurgic de la Galaţi

maria-mandita-galati

Directorul general al combinatului siderurgic Arcelor Mittal Galați, Bruno Ribo, într-o dezbatere cu angajaţii. Foto: Maria Măndiţă.

Conform datelor prezentate de reprezentanții Arcelor Mittal Galați, în primele patru luni ale acestui an, pe platforma combinatului au avut loc 10 accidente de muncă, din care unul mortal, un număr similar accidentelor înregistrate pe tot parcursul anului 2014.

Situația a fost prezentată de Bruno Ribo, directorul general al Arcelor Mittal ca fiind “dezastruoasă”, cu atât mai mult cu cât în perioada 2011-2013, timp de trei ani consecutiv, nu s-a înregistrat nici un accident de muncă în combinatul de la Galați.

Conform datelor ststitice ale combinatului, în 2006, s-au înregistrat 8 accidente de muncă, în 2007 – 3, 2008-2, 2009 – 2, în 2010 – 1, iar în 2011, 2012 și 2013 nu s-a înregsitrat nici un accident de muncă.

Anul trecut, însă s-au înregistrat 10 accidente de muncă, din care două mortale, iar în acest an, în doar patru luni, s-au înregsitrat alte 10 accidente de muncă pe platforma combinatului Arcelor Mittal Galați.

În 80% din cazuri accidentele din combinat au fost provocate de operațiuni electrice și/sau de strivirea victimelor de către utilaje grele, aflate în mișcare.

Conform directorului general al combinatului Arcelor Mittal Galați, Bruno Ribo, principalele cauze care au condus la producerea accidentelor sunt lipsa de respectare a măsurilor de securitate la locul de muncă, neînțelegerea riscurilor și o pregătire insuficientă în privința regulilor cardinale de securitatea muncii.

Totodată, statisticile au mai evidențiat că majoritatea accidentelor sunt recurente, adică s-au mai înregistrat și în trecut.

“2015 nu a început bine, pentru că am avut aproximativ același număr de accidente ca în întreg anul 2014. Unul din acestea a fost mortal, motiv pentru care regretăm foarte mult. În 90% din cazuri credem că accidentele ar fi putut fi evitate pentru că ele sunt legate de comportament. Dar comportamentul nu doar al muncitorilor ci și al managementului care trebuie să definească reguli pe care muncitorii să le respecte, iar managerii trebuie să ofere mijloace, resurse, oamenilor astfel încât aceștia să respecte acete reguli.

"În 10% din cazuri, accidentele sunt legate de stare necorespunzătoare a echipamentului. În privința numărului mic de muncitori care ar putea fi o cauză a accidentelor, nu este cazul, pentru că în 90% din accidente, la locul accidentului, în afară de victimă, mai erau 1-2 colegi de față. Dezamăgitor este că putem avea situații în care un coleg poate face o acțiune riscantă iar colegii ceilalți nu îl opresc, nu îi spun nimic”, a declarat Bruno Ribo, directorul general al Arcelor Mittal Galați.

Potrivit acestuia, în ultimii 5 ani, conducerea combinatului Arcelor Mittal Galați a investit aproape 33 de milioane de euro în programe și măsuri de securitate la locul de muncă.

În 2010 au fost investiţi 4,9 milioane de euro, în 2011 – 8,57 milioane de euro, în 2012 – 6,81 milioane euro, 2013 – 6,63 milioane euro, iar în 2014 – 6,065 milioane euro.  


Etichete ştiri sud-estGaşaţicombinatul siderurgic Arcelor Mittalaccidente mortalestatisticăsiguranţa munciidirectorul general Bruno Ribo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live