Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Rezultatele la bacalaureat, după contestaţii

LIVE UPDATES: Citiţi aici procentele privind promovabilitatea la examenul de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, pe măsură ce sunt anunţate.

Rezultatele la bacalaureat, după contestaţii
Foto: Agerpres.

08 Iulie 2011, 11:55

Potrivit corespondetului România Actualităţi, Mariana Sebeni, 1529 de contestaţii au fost depuse la Braşov, în urma examenului de bacalaureat.

Unii dintre elevi au depus la 2-3 discippline, iar 292 dintre ei, deşi obţinusera media necesară obţinerii diplomei de bacalaureat au contestat notele sperând că vor obţine o medie mai mare.

196 dintre ei au reuşit să obţină o medie mai mare, însă 96 s-au ales cu o medie mai mică decât cea obţinută iniţial, înainte de depunere a cotestaţiei.
Inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, prof. Dorel Agache spune că în urma contestaţiilor şi reanalizării lucrărilor alţi 56 de absolvenţi au reuşit să obţina media de trecere, lucru care a mărit procentul de promovabilitate de la Braşov de la 45,89 % la 46,09 %.

Potrivit corespondetului România Actualităţi din Olt, Laura Stoica, procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat în judeţul Olt, în urma recorectării lucrărilor ale căror note au fost contestate, a crescut cu aproximativ un punct procentual, de la 54,26% la peste 55%, dar au fost şi peste 100 de lucrări care au primit note mai mici.

Inspectorul şcolar general din judeţul Olt, Mariana Gheorghe, a declarat că, din cele peste 2.400 de contestaţii, 629 au fost admise şi 482 de lucrări au primit note mai mari decât cele iniţiale.

Mariana Gheorghe a explicat că sunt 147 de lucrări cu note mai mici în urma contestaţiilor decât înainte însă majoritatea contestaţiilor admise au însemnat creşterea notei iniţiale, dar sunt şi 92 de contestaţii unde notele iniţale erau sub 5 şi acum sunt de 5 sau peste 5.

Inspectorul general şcolar a menţionat că a fost şi un caz de greşeală de afişare a notei, repectiv în lucrare elevul primise nota 7,4 dar afişată era nota 4,7.

Potrivit corespondetului România Actualităţi, Mario Balint, din cele 906 contestaţii depuse la comisiile de examinare, în judeţul Caraş-Severin au fost admise, conform legii, 274.

În urma recorectării lucrărilor de bacalaureat, până la ora 13.30, 211 lucrări au primit nota mai mare, iar 63 mai mică, procentul de promovabilitate ridicându-se la 26,22%.

Procentul de promovabilitate, în judeţul Caraş-Severin, înaintea rezolvării contestaţiilor, a fost de 24,82%, clasând judeţul pe penultimul loc în ţară, înaintea Giurgiului.

Potrivit corespondetului România Actualităţi, Raluca Daria Diaconiuc, la nivelul judeţului Iaşi au fost prezenţi în examenul de bacalaureat 6.326 de candidaţi.

Dintre aceştia 2.652 au fost declaraţi admişi înainte de contestaţii.

După soluţionarea seriei de contestaţii numărul de reuşiţi este de 2.725.

73 de candidaţi au promovat după rezolvarea contestaţiilor.

Procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Iaşi a crescut de la 41,9% la 43,08%.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean spune că în urma soluţionării acestora, 191 de note au fost scăzute şi 438 de note au crescut.

De asemenea, la nivelul judeţului Iaşi se înregistrează încă un absolvent cu media generala 10.

Este vorba de o elevă de la Colegiul Costache Negruzzi a contestat nota obtinuta la matematica, ridicând la 13 numărul elevilor ieşeni care au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat cu media 10.

În urma recorectării lucrărilor de bacalaureat, procentul de promovabilitate a crescut în judeţul Covasna cu 1,63%, de la 44,2% la 45,92%, informează conducerea Inspectoratului Şcolar, citată de corespondentul Radio România Actualităţi, Oana Negrea.

Examenul de bacalaureat a fost susţinut de 1.977 de elevi, dintre care în prima etapă au fost declaraţi admişi 908 elevi, iar după contestaţii, încă 32.

În total au fost depuse 866 de contestaţii.

Analiza rezultatelor de până acum a scos la iveală două aspecte - anume că elevii de la liceele cu predare în limba maghiară au obţinut note mai bune decât cei de la liceele româneşti, precum şi faptul că grupurile şcolare, care au avut rezultate dezastruoase, au tras în jos media judeţului.

În ansamblu, promovabilitatea la liceele teoretice a fost de aproape 80 la sută, în timp ce la grupurile şcolare a fost de 17 la sută, fiind şcoli la care au trecut examenele de bac doar unul sau doi candidaţi.

Potrivit corespondetului România Actualităţi, Stelian-Radu Cacuci, 2612 contestaţii la examenul de bacalaureat au fost depuse în judeţul Bihor, acestea fiind soluţionate în centrul regional Maramureş.

În urma reevaluării, 650 au fost admise şi 1962 respinse.

Dintre lucrările admise, notele au crescut la 491 de lucrări.

A fost nevoie de o a treia comisie de evaluare pentru 13 cazuri.

Cea mai mare diferenţă între nota iniţială şi nota finală s-a înregistrat la matematică, un elev din Oradea care a primit nota 5,90, după contestaţie a fost notat cu 8,45, iar a treia comisie l-a evaluat la 8,55.

Inspectoratul Şcolar judeţean precizează că, deocamdată nu au fost comunicate toate rezultatele finale, gradul de promovabilitate înainte de contestaţii fiind de 50,38 % în Bihor.

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Ciprian Iancu, numărul de elevi promovaţi a crescu cu 0,84% după analizarea contestaţiilor în judeţul Cluj.

Inspectorul şcolar general al judeţului Cluj, Anca Cristina Hodorogea, a afirmat că din 2354 contestaţii au fost admise 773 şi în cazul a 441 candidaţi notele au crescut.

Potrivit aceleiaşi surse, 12 candidaţi au primit note mai mari cu peste 1,5 puncte faţă de cele iniţiale.

Potrivit corespondetului România Actualităţi, Angela Bârsan, în Harghita au fost modificate notele a 34% dintre lucrările la bacaluareat contestate de elevi. Astfel, dintre cele 1295 de contestatii înregistrate în acest judet, s-a schimbat nota în cazul a 443 de lucrari, din care la 73 a scazut iar la 370 a crescut.

La Botoşani, 66.75% din notele obţinute rămân nechimbate în urma contestaţiilor, întrucât diferenţele constatate la recorectare sunt în intervalul de plus/minus 0,5 puncte. Urmare a recorectării unui număr de 2084 de teze în Centrul de la Iaşi, constituit special pentru acest motiv, la 402 teze notele au fost marite, iar la 157 notele au fost scăzute. În cazul a 134 de teze a fost peste 1 punct diferenta, fie în plus, fie în minus, iar dintre acestea doar 7 au diferenţa mai mare de 1,5 puncte, ceea ce înseamnă ca vor fi corectate pentru a treia oară. În judetul Botoşani au fost declaraţi respinşi 1.562 dintre cei 3.641 de candidaţi la examenul de Bacalaureat, ceea ce înseamnă o promovabilitate de doar 56%.

În judeţul Prahova au fost reverificate 3349 de teze. În urma reverificarii au fost admise numai 354 de contestaţii reprezentând numai 1% din totalul contestatiile depuse, fără să modifice substanţial procentul general de promovabilitate înregistrat în judeţul Prahova de 45%.

Potrivit corespondetului România Actualităţi din Vâlcea, Ana Maria Cârstea, din totalul celor 2501 contestaţii depuse, numai 895 fost admise. Dintre acestea, 778 au fost în creştere, iar restul de 117 au primit note mai mici. Cat despre cele 15 contestaţii ce au fost depuse pentru cei care au obţinut note între 9.50 şi 10, numai pentru zece elevi, notele au crescut, pentru cei 5, notele scăzând.

În judetul Arad, în urma afişării rezultatelor, au fost depuse 1642 de contestaţii. După evaluarea lucrărilor contestate există un numar de 471 lucrări cu note modificate, astfel: 64 dintre candidaţii a căror nota iniţială a fost sub 5 au obţinut note peste 5 iar 54 dintre candidaţii cu note mai mari sau egale cu 5 au obţinut note sub 5. 247 de candidaţi au beneficiat de mărirea notei iar 224 de candidaţi au obtinut note mai mici decât notele iniţiale. În ceea ce priveşte statutul candidaţilor, 46 de candidaţi respinşi au reuşit să promoveze examenul în urma contestaţiilor.Procentul de promovabilitate în sesiunea iunie-iulie 2011 a examenului de bacalaureat este de 37,46%, ne transmite corespondentul România Actualităţi, Ioan Suciu.

Directori de liceu, demisionari după rezultatele de la bac
România 05 Iulie 2011, 19:48

Directori de liceu, demisionari după rezultatele de la bac

Mai mulţi directori ai liceelor care nu au avut niciun absolvent la prima sesiune a bacalaureatului din 2011 au demisionat....

Directori de liceu, demisionari după rezultatele de la bac
Restricții de circulație în București
România 12 Octombrie 2024, 09:28

Restricții de circulație în București

Pe arterele principale din centrul Bucureștiului au loc spectacole, întreceri sportive, târguri și bazaruri care impun...

Restricții de circulație în București
Federico Mollicone, președintele Comisiei de Cultură din Italia:  Italienii îi consideră pe români un popor frate
România 12 Octombrie 2024, 09:26

Federico Mollicone, președintele Comisiei de Cultură din Italia: Italienii îi consideră pe români un popor frate

Federico Mollicone, un iubitor al României, vorbește despre prietenia și fraternitatea dintre Italia și România.

Federico Mollicone, președintele Comisiei de Cultură din Italia: Italienii îi consideră pe români un popor frate
Ceață pe mai multe șosele din Arad, Caraș-Severin și Timiș
România 12 Octombrie 2024, 09:24

Ceață pe mai multe șosele din Arad, Caraș-Severin și Timiș

Vizibilitatea este redusă sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri.

Ceață pe mai multe șosele din Arad, Caraș-Severin și Timiș
România 11 Octombrie 2024, 23:06

SRI a comunicat că sistemul naţional de alertă terorist se menţine pe nivelul albastru

Ministerul de Interne informează pe cetăţeni că şi în acest sfârşit de săptămână structurile sale se vor afla la datorie, cu...

SRI a comunicat că sistemul naţional de alertă terorist se menţine pe nivelul albastru
Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost pus sub urmărire penală
România 11 Octombrie 2024, 22:28

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost pus sub urmărire penală

Aceeaşi măsură a fost luată şi împotriva fostului director general al OSIM, Marian Cătălin Burcescu în legătură cu eliberarea...

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost pus sub urmărire penală
Ambasada SUA la Bucureşti a emis o alertă de securitate pentru cetăţenii americani aflaţi în România
România 11 Octombrie 2024, 22:12

Ambasada SUA la Bucureşti a emis o alertă de securitate pentru cetăţenii americani aflaţi în România

Ambasada americană precizează că a fost informată cu privire la o potenţială ameninţare care ar putea viza o sinagogă, un...

Ambasada SUA la Bucureşti a emis o alertă de securitate pentru cetăţenii americani aflaţi în România
Razie de amploare în Gara de Nord din Bucureşti
România 11 Octombrie 2024, 19:04

Razie de amploare în Gara de Nord din Bucureşti

Au fost legitimate mai multe persoane, iar în cazul în care au fost constatate nereguli, au fost aplicate sancţiuni...

Razie de amploare în Gara de Nord din Bucureşti