Ascultă Radio România Actualitaţi Live

LIVE UPDATES: Alegeri prezidențiale în România, primul tur

UPDATE ora 14.00 - Aproape 5 milioane de alegători au votat până la această oră în primul tur al alegerilor prezidenţiale, prezenţa depăşind 24%.

Foto: Agerpres.

Articol de Radio România Actualităţi, 10 Noiembrie 2019, 09:20

Informațiile despre prezența alegătorilor la secții, precum și cele legate de rezultatele parțiale sunt afișate în timp real pe site-ul BEC.

Click pe poză.

Știri de la corespondenții RRA din străinătate - UPDATES: Alegeri prezidențiale - A treia zi de vot în străinătate

----LIVE UPDATES Alegeri prezidențiale în România, primul tur---

UPDATE ora 14.00 - Aproape 5 milioane de alegători au votat până la această oră în primul tur al alegerilor prezidenţiale, prezenţa depăşind 24%.

Judeţele unde au votat cei mai mulţi cetăţeni sunt Ilfov, Braşov şi Cluj, iar cei mai puţini în Covasna şi Satu Mare.

UPDATE: ora 14.00- Prezența la vot în Prahova

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie, ora 14:00) - Aproape cinci milioane de alegători au votat până la această oră la în primul tur al alegerilor prezidenţiale, prezenţa depăşind 24%.

Judeţele unde au votat cei mai mulţi cetăţeni sunt Ilfov, Braşov şi Cluj, iar cei mai puţini în Covasna şi Satu Mare. Corespondenta RRA, Simona Uţă, se află la una dintre secţiile de votare din Prahova, şi ne oferă detalii, în direct. Bună ziua, Simona, te ascultăm:


Reporter: O zi bună tuturor. Secția vedetă a județului Prahova este secția 259 din Sinaia, unde prezența la vot, la ora 14:00, a trecut de 101%, motiv pentru care membrii Biroului Electoral Județean au decis suplimentarea buletinelor de vot.

Firește, majoritatea celor care au votat în această secție sunt turiștii aflați în stațiune. Procente mari s-au înregistrat, de altfel, în toate stațiunile din județul Prahova.

La Cheia s-a depăşit 80% prezenţa la vot, iar la Bușteni peste 51- 52%. 623 de secții sunt organizate în județul Prahova, unde sunt așteptați 724.000 de alegători, Prahova fiind cel de al doilea județ ca mărime din acest punct de vedere. Prezența la vot la ora 14:00 în Prahova este de 27% și nu a fost înregistrat niciun eveniment deosebit.

UPDATE - În județul Botoșani au fost înființate, în acest an, două secții de votare noi. Acestea sunt deschise în comunele Ripiceni și Vârfu Câmpului, unde populaţia a crescut în ultimul an pentru că mii de persoane din Republica Moldova sau Ucraina au obţinut cetăţenie română și sunt domiciliate în în localităţile respective, trenamsite corespondenta RRA, Gina Poenaru.

Secţia de votare 403 din Maghera - comuna Vârfu Câmpului a fost înfiinţată ca urmare a faptului că peste 2.000 de cetăţeni ucraineni şi-au stabilit domiciliul pe raza acestei localităţi.

În localitatea Ripiceni, secţia de votare 348 a fost înființată după ce populaţia a crescut cu aproximativ 1.500 de persoane, cetățeni din Republica Moldova care au fost primiți în spațiu de localnici și au obținut cetăţenie română.

UPDATE: ora 13.30 Conferinţă de presă la Biroul Electoral Central

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie, ora 13:30) Mircea Preoţescu, purtătorul de cuvânt al BEC: Vă comunicăm date privind prezenţa la vot în ţară la alegerile pentru preşedintele României.

Din totalul de 18.748 de secţii de votare, centralizate pe baza datelor furnizate de sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, până la ora 13:00 s-au prezentat la vot 20,68 la sută din totalul de alegători înscriși în listele electorale. Numărul total de alegători care s-au prezenta la urne este de 3.768.091. Prezența la vot în funcție de mediul urban-rural este următoarea: mediul urban - 21,66%, mediul rural - 19,38%.

O prezență mai ridicată la vot s-a înregistrat în județele: Ilfov - 26,10%, Brașov - 24,38%, Cluj - 24,06%. O prezență mai scăzută s-a înregistrat în județele: Satu Mare - 15,14%, Covasna - 15,23%, Vaslui - 16,01%. În municipiul București s-au prezentat la vot un număr de 21,61% din alegători. Situația pe sectoare este următoarea: sectorul 1 - 25,09%, sectorul 2 - 22,21%, sectorul 3 - 18,57%, sectorul 4 - 22,16%, sectorul 5 - 19,38%, sectorul 6 - 24,14%. Vă mulţumesc! Următorul comunicat, la ora 15:30.

UPDATE: ora 13.00- Până la ora 13.00 prezența la nivel național era de 20,68%, ceea ce înseamnă că un număr de 3.700.000 de cetățeni cu drept de vot s-au prezentat la urne.

UPDATE: Ramona Ioana Bruynseels, candidat la preşedinţie din partea Partidului Puterii Umaniste, a declarat, astăzi, după ce a votat la un liceu bucureştean că şi-a exprimat opţiunea pentru un viitor mai bun, pentru o ţară în care legea să fie respectată de toţi.

Ramona Ioana Bruynseels: "Am votat pentru o Românie în care lege a să fie respectată și nimeni dar absolut nimeni să nu fie mai presus de lege. Am votat pentru o Românie în care politicienii nu mai au atâtea imunități extinse și atâtea privilegii, tocmai pentru a fi egali cu noi toți. Am votat pentru o Românie în care avem o clasă de mijloc serioasă, în care oamenii sunt respectați, salariații primesc salarii din care pot să trăiască și să își crească copiii, în care firmele pot să se dezvolte și, în final, să avem dezvoltarea economică".

UPDATE: 12.45 - Deținuții de la Penitenciarul Deva au votat.

Corespondentul RRA, Ilie Pintea: 302 persoane private de libertate, deținute în Penitenciarul Deva, au votat la alegerile prezidențiale de astăzi. În acest loc de deținere își execută pedeapsa 389 de persoane, iar dintre acestea 308 au depus cerere pentru exercitarea dreptului de a vota. Dintre acestea, doar 302 au votat, potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarul Deva, Lucian Feraru.

În conformitate cu prevederile legale privind unele măsuri pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile pentru Președintele României în anul 2019, alegătorii deținuți în baza unui mandat de arestare preventivă sau care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale, votează prin intermediul urnei speciale.

UPDATE: ora 12.30 - O situaţie mai aparte se înregistrează la secția de votare din Păltiniș, o secție mică cu doar 26 de înscriși pe listele permanente și unde participarea la vot este de aproape 200%.

UPDATE: Vicepremierul Raluca Turcan: "Am votat pentru o Românie în care instituţiile să ajungă să funcţioneze pentru cei mulţi şi nu pentru clientela politică"

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie, ora 12:02) - Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, la Sibiu, că a votat pentru o Românie în care legea e aceeaşi pentru toţi cetăţenii, pentru o ţară sigură, cu instituţii eficiente:


Raluca Turcan: "Am votat pentru o Românie în care instituţiile să ajungă să funcţioneze pentru cei mulţi şi nu pentru clientela politică, pentru o Românie în care instituțiile au eficiență în materie de sănătate, educație, ordine publică, siguranță, pentru o Românie în care părinții și bunicii își cresc copiii fără să se teamă că infractorii sunt puși în libertate, pentru o Românie în care drepturile fundamentale sunt respectate, în care românii se simt bine și în siguranță."

UPDATE ora 12.00 - Peste 2 milioane 700 de mii de alegători au votat până la această oră la în primul tur al alegerilor prezidenţiale, prezenţa depăşind astfel 14,75 la sută.

Judeţele unde au votat cei mai mulţi cetăţeni sunt Ilfov, Constanţa şi Olt, iar cei mai puţini în Covasna şi Satu Mare.

UPDATE: ora 12.00 - Jud. Bistrița-Năsăud: Sute de cereri de urne speciale

UPDATE ora 11.45 - Candidatul UDMR la preşedinţie, Kelemen Hunor, a votat, astăzi, la o secţie din judeţul Harghita. El le-a transmis cetăţenilor să meargă la vot şi să aleagă cea mai bună soluţie pentru România:


Kelemen Hunor: "Am votat pentru viitorul României, pentru respect și pentru încredere. Am votat pentru o societate și pentru o țară care va investi în cele două resurse importante: omul și natura, în educație și în protecția mediului și susținerea economiei. Sunt convins că astăzi vom fi o prezență mare și eu spun să mergeți la vot, să votați și să alegeți cea mai bună soluție pentru România".

UPDATE ora 11.30 - Preşedintele Partidului Noua Românie a votat în această dimineaţă la secţia numărul 189 din incinta Universităţii Tehnice de Construcţii din capitală.

Sebastian Popescu a declarat că în urma exercitării dreptului la vot a dorit să redea speranţa românilor că schimbarea se poate produce atunci când crezi, lupţi şi nu cedezi, numai prin vot lucrurile putând să se schimbe în bine în România.

UPDATE ora 11.10: Aproape două milioane de alegători au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale

Aproape două milioane de alegători au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale, până la această oră, ceea ce reprezintă aproape 10,6 la sută din total.

Judeţele unde au votat cei mai mulţi cetăţeni sunt Olt, Teleorman şi Constanţa, iar cei mai puţini în Covasna. Cei mai mulţi votanţi au fost la oraş.

UPDATE: Candidatul USR-PLUS, Dan Barna, a votat la o secţie din Sibiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie, ora 11:02) - Realizator: Candidatul USR, Dan Barna, care a votat la o secţie din Sibiu, a spus că a optat pentru viitor şi pentru schimbare. El a mai spus că ştampila de vot este puterea pe care o are fiecare cetăţean astăzi.

Dan Barna: Am votat astăzi pentru schimbare, pentru o Românie care începe să facă schimbările de acum, nu de peste cinci ani, nu de peste zece ani. Este un vot pentru viitor, un vot în care am foarte mare încredere. Luați-vă prietenii, colegii, familia și mergeți la vot! Astăzi ștampila aceea mică este puterea pe care are fiecare cetățean şi astăzi putem să avem România pe care ne-o dorim toți împreună.

UPDATE: Theodor Paleologu a declarat că a vota este o chestiune de respect

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie, ora 11:03) - Realizator: Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat, după ce a votat la liceul Spiru Haret din Bucureşti, că a vota este o datorie importantă pentru democraţie şi o chestiune de respect.

Theodor Paleologu: Am votat pentru ca fiul meu să aibă mai multe motive de a trăi și de a munci în România, am votat pentru ca tineri ca el să aibă motive să rămână în România și să contribuie la bunăstarea acestei țări. Am votat pentru România respectului, respect pentru muncă, respect pentru educație, respect pentru moștenirea culturală și spirituală a României și a Europei. Trebuie ca românii să ceară respect din partea celor care îi conduc.

UPDATE: Procesul de vot cu urna mobilă este în plină desfășurare atât la Penitenciarul Galați, cât și la cel mai mare spital din județul Galați, Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Andrei", transmite corespondenta RRA, Maria Măndiță..

Astfel, din cei 809 pacienți internați în spital, 378 și-au exprimat intenția de a vota, iar urnele mobile ale celor 9 secții de vot la care este arondat spitalul, au fost aduse în unitatea sanitară încă de la ora 9.00. Cât privește medicii de gardă și cei care lucrează în ture, aceștia au avut posibilitatea de a vota la secțiile la care sunt arondați, dimineață, înainte de a intra în gardă, întrucât au început lucrul la ora 8.00, iar în cazul celor care lucrează în ture, au timp să ajungă la secțiile la care sunt arondați, întrucât turele se termină la 18.00 și 19.00.

Cât privește Penitenciarul Galați, din cele 495 de persoane custodiate în penitenciar, 461 au drept de vot, iar 440 din acestea și-au exprimat intenția de a vota. Urnele mobile ale celor 3 secții de vot la care este arondat Penitenciarul au fost aduse în jurul orei 9.00, procesul de vot fiind în plină desfășurare.

FOTO: Ministrul de Interne, Marcel Vela, la Centrul de comandă de la MAI. Sursa foto: Atena Teognoste.

UPDATE: În unele localităţi din Deltă, persoanele cu drept de vot trebuie să treacă Dunărea cu barca sau să plătească bacul pentru a ajunge la secţiile de votare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie, ora 11:01:24) - Realizator: În unele localităţi din Deltă, persoanele cu drept de vot trebuie să treacă Dunărea cu barca sau să plătească bacul pentru a ajunge la secţiile de votare. Judeţul Tulcea este la această oră printre primele din ţară în ceea ce priveşte prezenţa la urne. Aflăm detalii acum în direct de la corespondenta RRA, Luisa Rosetti. Bună dimineaţa!

Reporter: Bună dimineaţa! În cele 204 secţii de votare din judeţ sunt aşteptaţi 193.896 de alegători, iar până la această oră au votat peste 24.000 de persoană, adică aproape 12,5% din alegători. Potrivit autorităţilor, nu s-au înregistrat incidente. Ca la fiecare proces electoral, persoanele din suburbia Tudor Vladimirescu şi din satele Băltenii de Sus, Vulturu, Ilganii de Sus şi Ilganii de Jos merg cu barca sau plătesc trecerea Dunării pentru a vota. Tulcenii din suburbia Tudor Vladimirescu, de exemplu, trec Dunărea cu nava Societăţii Transport Public SA şi plătesc pentru un bilet 1,5 lei, dacă nu fac parte din categoria persoanelor care beneficiază de tarife reduse. Până acum, la secţia din oraşul Tulcea, la care trebuie să voteze, s-au prezentat circa 70 de persoane. Aproape jumătare dintre ele au plătit pentru a trece Dunărea şi a vota.

UPDATE: Prezenţa la vot. Ora 10.00 - Peste un milion de alegători au votat deja în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Prezenţa a depăşit astfel 6,5% la această oră. Judeţele unde au votat cei mai mulţi oameni sunt Ilfov şi Teleorman, iar cei mai puţini alegători au fost în Covasna. Cei mai mulţi votanţi au fost la oraş.

UPDATE: Prezenţa la vot în judeţul Timiş

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie, ora 10:00) - Realizator: Nicoleta Turcu - În Timiş sunt printre cei mai mulţi alegători din ţară. Conform datelor Biroului Electoral Central, judeţul se află în a doua jumătate, la nivel naţional, în ceea ce priveşte prezenţa la vot. Cum decurge scrutinul aflăm acum în direct de la corespondenta Radio România Actualităţi, Alina Bujancă. Bună dimineaţa!


Reporter: Bună dimineaţa! Toate cele 599 de secții de votare din județul Timiș s-au deschis la ora 7:00 fără incidente, iar până în acest moment prezența la urne este de 6,24%. Pentru a preveni aglomerația, autoritățile au decis ca la Casa Tineretului și în secțiile din Complexul Studentesc din Timișoara să fie suplimentate cabinele de vot de la trei la cinci, iar la intrare să fie câte doi operatori care să scaneze cărțile de identitate.

La Spitalul Județean funcționează nu mai puțin de 11 secții de votare, iar 400 de pacienți au anunțat că vor să-și aleagă președintele. Mai mulți politicieni locali au votat deja, încurajându-i și pe alții să vină la urne. În judeţul Timiş sunt înscriși pe listele permanente aproape 625.000 alegători, cu 8.500 mai mulți decât acum cinci ani

UPDATE: Preşedintele Camerei Deputaţilor consideră că românii ar trebui să aibă obligativitatea de a merge la vot atunci când îşi aleg preşedintele

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a votat astăzi la o secţie din Buzău. El a declarat că în opinia sa, românii ar trebui să aibă obligativitatea de a merge la vot atunci când îşi aleg preşedintele. Marcel Ciolacu a adăugat că este mândru că s-a reuşit elaborarea Legii privind votul românilor în străinătate:


Marcel Ciolacu: Am reuşit, printr-o lege de care eu personal sunt mândru, în Parlamentul României, ca şi în diaspora să se voteze normal, fără tensiuni. Am reușit să ne adunăm şi să depășim toate orgoliile partinice și să scoatem o lege chiar foarte, foarte bună.

FOTO: Marcel Ciolacu la vot. Sursă foto: Cristina Moise.

UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie, ora 10:00) - Realizator: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după ce a votat la secţia de votare amplasată în incinta Liceului Jean Monnet din Capitală, că ziua de astăzi este extrem de importantă pentru România. Şeful statului i-a îndemnat pe români să vină la vot:


Klaus Iohannis: Îmi doresc un viitor foarte bun pentru România și sper să primesc astăzi confirmarea că foarte mulți români își doresc același lucru. Astăzi, în ziua votului, este ziua în care românii decid ce viitor va avea România în următorul an. Ziua votului este ziua cea mai importantă pentru românii care vor să participe la procesul democratic. Așadar, dragi români, vă aștept la vot.

UPDATE: Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale a fost, duminică, la nivel naţional, până la ora 9,00, de 3,52%, potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preoţescu.

UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie, ora 9:01:50) - Realizator: Preşedintele şi candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a votat în această dimineaţă la Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Capitală. Fostul premier spune că opţiunea sa electorală a fost pentru o Românie sigură şi demnă:


Viorica Dăncilă: Am votat pentru o Românie a bunăstării, o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură și demnă, în care românii să nu trăiască cu teama zilei de mâine, că nu au ce pune pe masă, că nu au bani pentru medicamente sau pentru facturi. Am votat împotriva tăierilor de pensii și salarii, am votat împotriva austerității, am votat pentru o Românie unită, în care fiecare român să se regăsească în deciziile președintelui României.


Realizator: Şi preşedintele Klaus Iohannis, care candidează pentru al doilea mandat, este aşteptat să voteze la această oră

UPDATE: Prezenţa la vot - 3,34% în judeţul Alba

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie, ora 9:00) - Reporter: Andreea Bogdan
Realizator: Votarea pentru alegerile prezidenţiale este în plină desfăşurare. În ţară, până la această oră s-au prezentat la urne peste 630.000 de cetăţeni, iar prezenţa este de aproape 3 procente şi jumătate. În judeţul Alba sunt înscrise pe listele electorale permanente puţin peste 300.000 de persoane. Corespondenta noastră Andreea Bogdan ne spune câţi oameni au ieşit la vot până la această oră. Bună dimineaţa!


Reporter: Bună dimineața! Așa este, sunt peste 300.000 de alegători cu drept de vot în judeţul Alba, la cele 439 de secții de votare. Până la această oră, prezenţa la vot este de 3,34%. Peste o mie de persoane au votat pe listele suplimentare, iar în ceea ce priveşte persoanele private de libertate, din cei 468 de deţinuţi cu drept de vot din Penitenciarul Aiud, 426 și-au exprimat dorința de a vota. La nivelul judeţului Alba au fost solicitate şi 1117 urne mobile. Până la această oră nu s-au semnalat probleme, însă voi reveni cu detalii parcursul edițiilor viitoare ale Jurnalului.

UPDATE: A început şi la Constanţa primul tur al alegerilor prezidenţiale

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie, ora 8:02:53) - Realizator: Ani Sandu - Mergem acum în Constanţa, unul dintre judeţele cu o prezenţă mare la această oră. Corespondentul Radio România Actualităţi, Sorin Cealera, este acum în direct. Bună dimineaţa!


Reporter: Bună dimineaţa! Urnele s-au deschis de o oră şi la Constanța. Sunt 556 de secții de votare în întreg județul. Pe listele electorale permanente sunt înscriși 623.592 de votanți în județul Constanța. Cei mai mulţi sunt în municipiul Constanța: 261.322. Sunt 36.000 în Medgidia, 34.000 în Năvodari și 33.000 în Mangalia. Şi aici sunt numeroase cereri pentru urna specială la spitale, la domiciliile persoanelor care nu se pot deplasa, dar şi la Penitenciarul Poarta Albă. Din cei 1.050 de deţinuţi, 761 şi-au exprimat dorința de a vota. Eu mă aflu la o școală unde sunt cinci secţii de votare. Câteva mii de persoane vor vota astăzi aici. Deja peste 200 de persoane şi-au exprimat dreptul la vot aici. Să mai spun că și la Constanța Serviciul de Evidență Persoane din cadrul primăriei va elibera acte de identitate, inclusiv astăzi între orele 7:00 şi 21:00.

UPDATE: În judeţul Iaşi, aproape 800.000 de alegători sunt înscrişi pe listele permanente pentru a vota la scrutinul prezidenţial.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie, ora 8:02) - Reporter: Cristina Vartolomei
Realizator: În judeţul Iaşi, aproape 800.000 de alegători sunt înscrişi pe listele permanente pentru a vota la scrutinul prezidenţial. Biroul Electoral Judeţean a anunţat că s-au făcut solicitări pentru urna specială. Aflăm detalii în direct de la corespondenta RRA, Cristina Vartolomei. Bună dimineaţa!


Reporter: Aproape 4.000 de persoane au cerut să voteze cu urna specială în județul Iași. Numai de la spitale și de la penitenciar sunt aproape 1.300 de solicitări. La aceşti alegători se vor deplasa câte doi membri ai secţiilor de votare la care au fost arondaţi. La nivelul judeţului Iaşi sunt aproape 750 de secții de votare și toate s-au deschis la ora 7:00, fără să fie semnalate deocamdată incidente. Până la ora 8:00 putem vorbi de o prezenţă de aproximativ 1,2 la sută. Măsurile de ordine pe durata scrutinului sunt asigurate de dispozitive suplimentare de polițiști și jandarmi. Alegătorii care nu au acte de identitate valabile și doresc să participe la scrutin trebuie să știe că pot să-şi înnoiască şi astăzi documentele, până la ora 21:00.

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a votat, puţin după ora 8, în comuna Dobroeşti, din judeţul Ilfov.

El a declarat că a votat pentru o Românie normală, puternică, respectată în lume, în care drepturile şi libertăţile fiecărui cetăţean sunt respectate şi în fiecare om are o şansă de a reuşi în viaţă.

Premierul le-a cerut românilor să vină la vot pentru a-şi alege preşedintele.

----Știrea inițială----

În România se votează de o oră pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Sunt peste 18.000 de secţii organizate în întreaga ţară şi primii alegători şi-au exercitat, deja, dreptul de vot.

Pentru noi informaţii, intrăm în legătură directă cu Alina Stănuţă, aflată la Biroul Electoral Central. Bună dimineaţa, Alina!


Reporter: Bună dimineața! Potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Central, până la ora 8.00 s-a înregistrat o prezență la urne de 1,37 la sută, ceea ce înseamnă un număr de 250.180 de votanți.

Cea mai mare prezență s-a înregistrat până la această oră în județele Ilfov, cu 1,94 la sută, Constanța, cu 1,70 la sută și Giurgiu, cu 1,67 la sută, iar la coada clasamentului se află județele Covasna, cu 0 75%, Harghita, cu 0,82 la sută și Satu Mare, cu 0,92 la sută prezență la urne. Aici, la Biroul Electoral Central, datele privind prezența se actualizează în permanență. Noi rămânem aici și vă ținem la curent.


Realizator: Mulțumim, Alina!

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 18.217.156 de cetăţeni.

Alegătorii pot vota la secţia de votare la care este arondată strada unde își au domiciliul sau reședința.

Dacă vă aflați în altă localitate, astăzi puteți vota la orice secție din localitatea respectivă. Informații privind secția de votare la care sunteți arondat puteți afla online, la adresa registrulelectoral.ro.

Programul de vot se va încheia astăzi, la ora 21:00, cu posibilitatea de prelungire până la ora 23:59, dacă la ora 21:00 se află persoane în secția de votare sau la rând în afara secției de votare.

La Biroul Electoral Central, se adună toate datele din țară și din străinătate privind prezența la vot.

Informațiile despre prezența alegătorilor la secții, precum și cele legate de rezultatele parțiale vor fi afișate în timp real pe site-ul BEC și vor fi comunicate de autorități.

(editor online R.S.)

Peste 13 miliarde de lei pentru realizarea de noi spitale
România 28 Martie 2024, 22:48

Peste 13 miliarde de lei pentru realizarea de noi spitale

Banii vor fi folosiți pentru realizarea de noi spitale orășenești, municipale, de urgență, precum și pentru dotarea și...

Peste 13 miliarde de lei pentru realizarea de noi spitale
Timișoara va avea un nou spital municipal
România 28 Martie 2024, 21:53

Timișoara va avea un nou spital municipal

Clădirea ar trebui finalizată în aproximativ cinci-șase ani, în zona de nord a orașului.

Timișoara va avea un nou spital municipal
APEL MATINAL – În direct cu Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu
România 28 Martie 2024, 21:42

APEL MATINAL – În direct cu Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu

RRA: Vineri, 29 martie, la Apel matinal vom vorbi cu Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, despre procesul...

APEL MATINAL – În direct cu Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu
Aeroportul din Timișoara va avea un nou terminal de plecări externe
România 28 Martie 2024, 19:36

Aeroportul din Timișoara va avea un nou terminal de plecări externe

Construit pe o suprafață de 12.000 m², noul terminal are șase filtre de securitate, opt porți de îmbarcare și 18 ghișee de...

Aeroportul din Timișoara va avea un nou terminal de plecări externe
Calculatoare pentru elevi și studenți
România 28 Martie 2024, 19:25

Calculatoare pentru elevi și studenți

Ajutorul este destinat copiilor și tinerilor cu venituri reduse, de cel mult 500 de lei pe membru de familie.

Calculatoare pentru elevi și studenți
17 bănci participă la ediția din acest an a programului Noua Casă
România 28 Martie 2024, 17:35

17 bănci participă la ediția din acest an a programului Noua Casă

Numărul împrumuturilor este destul de redus, la jumătate față de situația din 2021.

17 bănci participă la ediția din acest an a programului Noua Casă
Avocat: Mario Iorgulescu suferă de leziuni cerebrale din copilărie
România 28 Martie 2024, 17:31

Avocat: Mario Iorgulescu suferă de leziuni cerebrale din copilărie

Problemele au contribuit la producerea accidentului grav de circulație în care tânărul Iorgulescu a omorât un om, a mai spus...

Avocat: Mario Iorgulescu suferă de leziuni cerebrale din copilărie
Ultimele pregătiri înainte de intrarea României în spaţiul Schengen cu frontierele maritime şi aeriene
România 28 Martie 2024, 16:26

Ultimele pregătiri înainte de intrarea României în spaţiul Schengen cu frontierele maritime şi aeriene

Pe Aeroportul Otopeni, cel mai mare din ţară, se reconfigurează porţile de control din Terminalul Plecări, iar la Ministerul...

Ultimele pregătiri înainte de intrarea României în spaţiul Schengen cu frontierele maritime şi aeriene