Ascultă Radio România Actualitaţi Live

PNL cere demisia ministrului Gabriel Leş

DECLARAŢIE DE PRESĂ A PURTĂTORULUI DE CUVÂNT AL PNL, IONEL DANCĂ - 29 MARTIE 2019 - armata şi-a recăpătat comandantul militar.

PNL cere demisia ministrului Gabriel Leş

Articol de Radu Dobriţoiu, 29 Martie 2019, 18:35

Declaraţie a purtătorului de cuvânt PNL Ionel Dancă - preluare RADOR.

Bună ziua,

Astăzi, 29 martie, se împlinesc 15 ani de la aderarea României la NATO şi este o zi cu atât mai importantă pentru că, astăzi, Armata şi-a recăpătat comandantul militar.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este un succes pentru preşedintele României, Klaus Iohannis, care a luptat cu strategiile de subminare a siguranţei naţionale încercată de guvernarea PSD-ALDE, prin eliminarea generalului Nicolae Ciucă de la comanda Armatei Române.

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, a câştigat în instanţă repunerea în drepturi a generalului Nicolae Ciucă. Este o veste bună pentru Armata Română, este o veste bună pentru siguranţa naţională care în această perioadă este ameninţată de diverse pericole, în special din zona de Est, iar ceea ce a făcut ministrul Apărării, Gabriel Leş, acţionând în instanţă împotriva generalului Nicolae Ciucă, împotriva decretului prezidenţial a lui Klaus Iohannis, a fost un act de sabotare şi de trădare a intereselor naţionale.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, trebuie să îşi dea demisia de îndată şi să îşi asume responsabilitatea actelor sale care au pus în pericol siguranţa naţională. Din păcate, acţiunile de subminare a siguranţei naţionale şi a intereselor strategice ale României în cadrul angajamentelor noastre internaţionale din structura alianţei NATO, nu sunt singulare.

Vedem tot mai multe astfel de acţiuni din partea reprezentanţilor PSD-ALDE, ultimul venit în această suită fiind chiar şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a propus Guvernului spre adoptare un memorandum pentru a construi două spitale regionale la Craiova şi Constanţa, din bugetul Ministerului Apărării Naţionale de 2% din PIB. Este un alt demers iresponsabil al guvernării PSD-ALDE de atac la capacitatea de înzestrare a Armatei şi la ordinea publică şi siguranţa naţională. Ministrul Teodorovici, prin această propunere pe care a înaintat-o Guvernului României, ia apărarea şi serveşte interese care sunt potrivnice României, la fel cum a făcut şi ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Ne întrebăm cui servesc aceste demersuri de subminare a capacităţii de înzestrare a Armatei din partea ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş sau a ministrului Eugen Teodorovici, dacă nu Rusiei. Nu este prima acuzaţie legată de interesele domnului Eugen Teodorovici, de sprijin al unor acţiuni din partea Rusiei pe teritoriul României.

Cerem de asemenea, demisia ministrului Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, atât pentru această propunere scandaloasă, care afectează bugetul Apărării Naţionale conform angajamentelor României în cadrul alianţei NATO, precum şi pentru debandada provocată în economie prin adoptarea Ordonanţei 114.

Astăzi, Guvernul a venit cu o modificare a Ordonanţei 114, ceea ce reprezintă cea mai elocventă dovadă că acest act normativ curajos şi nebunesc cum l-au descris îniţial a fost o nebunie curată pentru economia României şi în final şi-au recunoscut prostia care a distrus echilibrele din zona economică, a forţat mediul de afaceri timp de 3 luni de zile să facă o echilibristică greu de imaginat între diverse măsuri de suprataxare a unor sectoare economice vitale şi propunerile dintre cele mai fantasmagorice ale acestor guvernanţi analfabeţi economici.

Propunerile de modificare ale Ordonanţei 114, modificate, astăzi, în şedinţa de Guvern, sunt o nouă iluzie vândută românilor. Vorbim despre un nou indice de raportare a dobânzilor bancare care să fie luat în calcul la calculul ratelor bancare, care se va dovedi şi de această dată o iluzie pentru românii care încă mai speră ca acest Guvern să revină la o politică stabilă şi echilibrată care să reducă riscurile economice şi ratele la bancă prin scăderea dobânzilor bancare.

O să vă prezint o statistică care demonstrează minciuna analfabeţilor economici din Guvernul PSD-ALDE, care promit românilor scăderea ratelor bancare.

Avem aici şi o să vă punem la dispoziţie o comparaţie între vechea modalitate de calcul a indicelui ROBOR şi formula propusă de actualul Guvern, pentru calculul dobânzilor interbancare luând în calcul media tranzacţiilor efective. Din grafic se observă două lucruri foarte importante.

1. Ca din nou au dovedit o prostie crasă, pentru că analizând cele două evoluţii, evoluţia ROBOR şi evoluţia tranzacţiilor bancare medii într-o lună, în luna ianuarie, aceasta evidenţiază o diferenţă între ROBOR şi noul indice bancar care ar duce la o scădere a ratelor bancare în luna ianuarie. Surpriză însă, în luna februarie, exact din cauza prostiei Guvernului PSD-ALDE, care a indus un climat de impredictibilitate şi instabilitate, care a crescut riscurile economiei, această evoluţie a fost inversată, astfel încât media tranzacţiilor interbancare, dobânda pe aceste tranzacţii este mai mică decât indicele ROBOR . Deci dacă se ia în calcul noul indice bancar, conform evoluţiei din luna februarie ratele la bancă ale românilor vor creşte, nu vor scădea.

În luna februarie, nivelul mediu ROBOR a fost de 3,17%, în timp ce rata medie a tranzacţiilor a fost de 3,38%. Opriţi-vă din această minciună. Nu vă mai bateţi joc de români. Nu îi mai speriaţi cu diverse formule economice care nu pot fi susţinute în realitate, în piaţă cererea şi oferta guvernează economia, nu prin OUG se poate stabili nivelul ratelor bancare. Aşadar, noua formulă propusă prin Ordonanţa adoptată astăzi, potrivit acestui grafic, va creşte ratele românilor la bancă. Mai spune un lucru acest grafic. Vedem aici o volatilitate crescută a dobânzilor bancare. Asta înseamnă că într-un climat economic instabil, cum este cel generat de guvernarea PSD-ALDE, nu există nicio garanţie, ba dimpotrivă, media dobânzilor a tranzacţiilor bancare poate să fie mai mare decât indicele ROBOR.

Într-o economie instabilă aşa cum este cea provocată de guvernarea PSD-ALDE, este un risc major de volatilitate a dobânzilor pe piaţa interbancară, iar această volatilitate se va răsfrânge în ratele românilor la bancă. Românii vor fi înnebuniţi să se uite lună de lună la monitorizările privind evoluţia tranzacţiilor bancare pentru a vedea ce se va întâmpla în luna următoare dacă le va creşte sau le va scădea rata bancară. Atunci când a fost introdus indicele ROBOR a fost o directivă europeană privind protecţia consumatorilor şi analiza a rezultat că indicele ROBOR este cel mai stabil si predictibil, tocmai pentru a oferi o perspectivă cetăţenilor în ceea ce priveşte costul creditelor bancare. Mai mult decât atât, dacă este să analizăm ce se întâmplă cu ratele românilor la bancă de când guvernarea PSD-ALDE a început să legifereze şi să administreze ţara, adică din ianuarie 2017 până în prezent, o să vedem o creştere a ratelor bancare de peste 30%.

Am aici şi o să vă pun la dispoziţie extrasul de cont al unei familii cu un credit bancar Prima Casă de 159.000 lei, pe 30 de ani, contractat în 2015. Dacă în ianuarie 2017, această familie plătea o rată bancară de 680 lei şi atunci inflaţia era 0.1%, iar ROBORUL-ul 0,8%. După doi ani de guvernare, PSD au majorat ratele românilor la bancă cu peste 30% astfel încât în ianuarie, rata la acelaşi credit a ajuns la 906 lei, 220 de lei în plus din buzunarul acestei familii sau dus pentru ratele la bancă din cauza inflaţiei provocate de guvernarea PSD-ALDE care în ianuarie 2017 era 0,1% iar la finalul anului 2018 ajunsese la 4,6%. Ca urmare a acestei explozii a inflaţiei şi ROBOR-ul, dobânzile au crescut de 4 ori, de la 0,8% la peste 3%. Pentru creşterea ratelor românilor la bancă există un singur vinovat, guvernarea PSD- ALDE.

Plafonarea preţului la gaze, o altă minciună gogonată vândută românilor pentru că, plafonarea preţului la gazele naturale are un singur beneficiar, o anumită categorie de băieţi deştepţi cu combinate chimice şi sau interesele, din nou, ale celor care importă gaze din Rusia, de la Gazprom, ei sunt beneficiarii OUG114 privind plafonarea preţului la gazele naturale. O plafonare a preţului la gazele naturale pentru consumatorii casnici este o iluzie pentru că diferenţa dintre preţul plafonat şi preţul pieţei, uneori de chiar 100% va fi recuperată de producători şi distribuitori de la consumatorii industriali iar aceştia la rândul lor vot transmite acest cost suplimentar în preţul tuturor bunurilor şi serviciilor comercializate în România.

Cu alte cuvinte, un nou puseu de inflaţie, este ceea ce va produce această plafonare a preţului la gaze. Şi aici vreau să vă prezint o altă statistică despre cum 'a protejat' guvernarea PSD -ALDE, consumatorii casnici. O să vă punem la dispoziţie facturile la gazele naturale ale unei familii care a primit în această perioadă factura de regularizare pentru trei luni de iarnă la consumul de gaze naturale. Vorbim despre o familie care a consumat în perioada noiembrie 2018 - ianuarie 2019, 12805 kw oră, la un preţ unitar pe kw oră de 0,13589 plus TVA şi la acest preţ, familia respectivă a trebuit să plătească o factură totală de 2070 lei în această iarnă.

Anul trecut, în iarna din 2017-2018, preţul unitar pentru gazele naturale a fost de 0, 11172 lei pe kw oră , ceea ce înseamnă că această familie, la acest preţ ar fi plătit 1700 de lei la acelaşi consum. Deci o creştere faţă de 2017-2018 de 370 de lei. Iar în iarna dintre 2016-2017, la acelaşi consum, această familie, la un preţ unitar pe kw oră de 0,10934 lei, costul facturii ar fi fost 1670 de lei.

Cu alte cuvinte, în această iarnă facturile la gazele naturale au crescut cu 400 de lei faţă de iarna din 2016 - 2017, o creştere de 24%. Nu vorbim despre inflaţie statistică, vorbim despre o inflaţie percepută în mod real de fiecare cetăţean care este diferită de cea statistică, după cum se poate observa.

Mai adăugăm aici minciuna creşterii salariilor şi pensiilor care, în aceste condiţii în care facturile cresc cu 24% la utilităţi, ratele la bancă au crescut cu peste 30% , creşterea salariilor din sectorul public cu 25% a fost mâncată de inflaţie. 25% pe hârtie pentru anumite sectoare din domeniul public, aceste creşteri nominale au fost mâncate de inflaţie, iar pentru pensionari, astăzi INS a comunicat creşterea medie lunară a pensiilor, în 2018 faţă de 2017 care indică o creştere nominală de 9,6%, ceea ce înseamnă o creştere reală de 5% faţă de ceea ce spune liderul PSD, Liviu Dragnea, care a anunţat o creştere de 26% a pensiilor.

Statistica îl contrazice în mod flagrant. Statistica îl contrazice pe Liviu Dragnea şi viaţa românilor este cea care trebuie să suporte în acest moment toate aceste minciuni şi scumpiri. Adevărul este unul singur, în doi ani de guvernare PSD-ALDE, costul vieţii a crescut în România iar nivelul de trai a fost afectat grav.

Un ultim subiect la care vreau să fac referire astăzi este nebunia din Sistemul judiciar declanşată împotriva unui candidat român la una dintre cele mai importante funcţii, la nivel european, la funcţia de procuror şef a Parchetului European.

Ceea ce se întâmplă cu Secţia de miliţie politică de anchetare a infracţiunilor din Justiţie este scandalos şi arată că această Secţie, sub comanda unui procuror care a afirmat public că procurorii nu sunt independenţi, această Secţie este folosită ca o ghioagă politică împotriva celor care luptă împotriva corupţiei şi împotriva oricărui cetăţean, oricărui magistrat, oricărui procuror care are curajul să ancheteze faptele de corupţie ale celor care guvernează în acest moment România.

Disperarea lui Dragnea, Vâlcov şi a altor infractori din PSD şi ALDE este mare pentru că un candidat român de succes, sprijinit de toate forţele politice europene, în special de familia politică a PNL, familia Popularilor Europeni, pentru ocuparea funcţiei de procuror şef european, îi sperie pentru că nu vor mai putea fura liniştiţi din fondurile europene. Acesta este adevărul. Şi teama că nu mai pot fura liniştiţi din fondurile europene se vede inclusiv din faptul că nu vor să folosească fondurile europene pentru dezvoltarea României, nu folosesc fondurile europene nici pentru spitalele regionale, nici pentru autostrăzi pentru că le este teamă că vor fi prinşi la furat.

(Aş vrea să vă întreb legat de acest indice de calcul al dobânzilor, ministrul finanţelor spunea că se va ţine cont de lunile ianuarie, februarie, martie şi aprilie , socotiţi că şi în aceste luni ratele vor fi mai mari? Ceea ce a spus ministrul, că ratele românilor vor scădea, nu se va confirma?)

Noi vorbim la acest moment pe datele pe care le avem la dispoziţie, nu putem anticipa pe lunile următoare ceea ce va urma în zona tranzacţiilor interbancare însă, analizând luna ianuarie şi luna februarie vedem două situaţii diferite, într-o lună scade, într-o lună creşte. Asta arată că acest indice nu este potrivit pentru economia românească în acest moment pentru că România este afectată de impredictibilitate, de schimbări frecvente, de tot felul de soluţii aberante iar aceste măsuri economice aberante au un cost, cresc costul finanţării şi acest lucru duce la creşterea ratelor bancare.

Ce pot să vă spun în acest moment, că noul indice nu garantează românilor că vor scădea ratele la bancă. Eu îi invit pe români şi să decidă ei în cine au încredere, în Dragnea, Vâlcov, Teodorovici care spun că vor scădea ratele la bancă sau să se uite la cifrele de pe piaţa interbancară care arată că într-o lună pot scădea, într-o lună pot creşte, depinde foarte mult de cine şi cum guvernează această ţară. Românii trebuie să înţeleagă că aceste evoluţii din zona interbancară nu sunt evoluţii lipsite de orice influenţă şi că este un dat natural, sunt ca un fenomen meteo care nu poate fi evitat. Ele au cauze şi produc efecte, cauzele sunt cum este guvernată ţara iar efectele se văd în creşterea costului, a riscurilor şi implicit a costurilor bancare. Aş vrea să mai adaug aici un element pentru că propaganda PSD-ALDE încearcă să găsească un ţap ispăşitor în zona bancară pentru faptul că au crescut ratele românilor la bancă şi vor să facă vinovat pentru acest lucru, sectorul bancar.

Sigur că în sectorul bancar sunt multe lucruri care trebuie reglate şi noi susţinem că unele chestiuni nu sunt, să spunem aşa, optime. Da, există, de exemplu o diferenţă deranjantă între nivelul dobânzilor la depozite şi nivelul dobânzilor la credite. PNL susţine reducerea acestei diferenţe, însă această reducere se poate face prin creşterea intermedierii financiare, adică băncile să aibă mai multe credite şi să îşi câştige banii din volum, din cât mai multă activitatea, faţă de situaţia de acum unde avem un nivel de intermediere bancar, unul dintre cele mai scăzute din Europa şi, evident, când ai o activitate mai mică trebuie să îţi amortizezi costurile la un nivel mai mare aplicat celor care beneficiază de serviciile tale, deci o creştere a volumului ar duce implicit la o reducere a acestei diferenţe, iar creştere intermedierii financiare nu poate avea loc într-un climat de instabilitate pentru că în acest moment din costul creditelor bancare, jumătate din dobânda pe care o plăteşte un român sau un agent economic la un credit bancar, jumatate din această dobândă exprimă riscul de ţară, jumătate. Riscul de ţară înseamnă că nu sunt garanţii, că sunt modificări peste noapte în legislaţie, în economie, ş.a.m.d.

Uitaţi-vă la ultimul împrumut pe care l-a făcut Ministerul de Finanţe, 3 miliarde de euro, români, 3 miliarde de euro. O ducem atât de bine economic că ne-am împrumutat cu 3 miliarde de euro. Economia României este tigrul Europei, care are nevoie de un împrumut de 3 miliarde de euro la o scadenţă de 30 de ani. Asta arată disperare, pe de o parte, pe de altă parte dacă ne uităm la costurile la care s-a împrumutat România este unul dintre cele mai mari. Ne împrumutăm mai scump decât Grecia, care are recomandare de 'junk' de a nu se investi din partea agenţiilor de rating, faţă de România.

Ne-am împrumutat la 4,67% randament, aproape ca şi cum s-ar duce un cetăţean obişnuit să se împrumute la bancă. Statul trebuie să aibă o cu totul altă solvabilitate şi garanţie, nu se poate împrumuta la un cost la care s-ar fi împrumutat orice cetăţean pe de o parte, pe de altă parte, ceea ce a făcut Guvernul astăzi, prin OUG care modifică OUG 114 arată recunoaşterea propriei prostii. S-au lovit singuri cu ciocanul în picior ca să spunem pe româneşte şi au dat seama că prin OUG 114 ei taxau băncile, inclusiv pentru titlurile de stat. Aceasta a fost miza, de fapt, care i-a determinat cel mai mult să schimbe OUG 114 pentru că băncile nu mai aveau niciun interes să împrumute statul în condiţiile în care erau taxate pentru această activitate.

Astăzi, au fost exceptate titlurile de stat de la această suprataxare şi de fapt, aceasta a fost cauza pentru care ei erau atât de disperaţi pentru că vedem că nu se mai pot împrumuta de la bănci de pe pieţele internaţionale şi în niciun caz la costuri reduse cum ar fi fost normal. Prin urmare, dacă vrem într-adevăr să reducem diferenţa dintre dobânzile la depozite şi dobânzile la credite, care este într-adevăr o problemă reală în economie, trebuie să reducem expunerea băncilor pe titlurile de stat, să stimulăm băncile să crediteze economia, ori în acest moment, Guvernul în continuare încurajează băncile să cumpere titluri de stat. Băncile din România au una dintre cele mai ridicate rate de expunere pe titluri de stat de peste 20% din Uniunea Europeană. Acest lucru arată că de fapt, nu îi interesează creditarea economiei, nu îi interesează dezvoltarea acestui sector, ci sunt pur si simplu disperaţi să se împrumute în continuare de la bănci.

(În momentul de faţă avem câteva poziţionări pe problema controlului judiciar în cazul doamnei Kovesi şi din partea oficialilor europeni care susţin că vor discuta această problemă în cadrul sesiunii de lucru a liderilor europeni, iar astăzi purtătorul de cuvânt al Parlamentului European cere corectitudine pentru toţi candidaţii înscrişi în cursa pentru acest post de procuror şef european. Ce poate face PNL prin reprezentanţii săi la Bruxelles şi care este poziţia Partidului Naţional Liberal faţă de aceste.....)

Vedem astăzi, prin poziţia exprimată de Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, membru important al Partidului Popular European, că toată propaganda Guvernului PSD-ALDE este una ineficientă şi pe care nu o ia nimeni în serios la nivel european. Astăzi, Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat că susţine în continuare candidatura Laurei Codruţa Koveşi la postul de Procuror Şef European şi că toate vicisitudinile judiciare ale doamnei Koveşi sunt interpretate ca o hărţuire a acestei candidaturi. Partidul Naţional Liberal, aşa cum a făcut în Parlamentul European atât în Comisia LIBE cât şi în Comisia CONT, în continuare va face toate demersurile şi facem şi în acest moment prin europarlamentarii noştri, astfel încât Parlamentul European să nu renunţe la poziţia sa de a susţine candidatul rezultat în urma audierilor din Parlamentul European, în negocierile cu Consiliul European. Vor urma alte runde de negocieri, însă aşa cum s-a exprimat astăzi, Antonio Tajani, avem încrederea că Parlamentul European şi propunerea Parlamentului European va avea câştig de cauză în final.

(Şi revenim puţin la OUG 114 pentru că aţi invocat acele cifre comparative legate de creşterea ratelor pentru români şi aţi venit cu Prima Casa. Aţi făcut cumva o simulare pe aceste prime două luni cât ar putea să crească rata la bancă, să spunem pentru familia aceea care are un credit la Prima Casă comparativ cu modalitatea veche de calcul)

Dacă s-ar lua în calcul evoluţia din luna februarie, creşterea de la 3,17% cât era media ROBOR în luna februarie până la 3,38% ar avea un impact de aproximativ 10% asupra ratelor bancare. Este o creştere notabilă de la 3,17% la 3,38%. Să îţi crească într-o lună cu 10%, după care să îţi scadă cu 5%, iar să crească cu 6% este o nebunie curată. Atunci când s-a stabilit acest indice ROBOR, a fost analizat tocmai din această perspectivă şi s-a luat în considerare un indice care să nu fie afectat de volatilitatea pieţei interbancare. Ceea ce propune actualul Guvern este o nebunie pentru cei cu rate la bănci. Din punctul nostru de vedere nu există în acest moment nicio garanţie că o astfel de formulă va duce la scăderea ratelor bancare şi mai există un context pe care aş vrea să-l menţionez, de ce nu există nicio garanţie pe lângă volatilitatea pieţei interbancare.

Aşteptările inflaţioniste sunt în continuare foarte mari, în luna februarie am avut iarăşi o rată a inflaţiei de 4%. Cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană. Suprataxarea sectorului energetic cu 2%, suprataxarea serviciilor telecom cu 3%, va duce în continuare la creşterea preţurilor, la un nou puseu de inflaţie. Abonamentul la cablu TV şi internet, vă spun din experientă personală, a crescut în ultima lună cu 14 %, de la 60 de lei la 68 de lei, brusc. Aceste lucruri se vor vedea în inflaţie, iar inflaţia va creşte dobânzile pe piaţa interbancară. Luând în considerare volatilitatea pieţei şi aşteptările inflaţioniste, eu, personal intind să cred că nu vom avea o scădere a ratelor bancare în perioada următoare potrivit noului indice, ca să nu mai vorbim de faptul că acest nou indice, de fapt, se va aplica creditelor noi şi cei care au în acest moment credite bancare nu vor fi, să-i spunem aşa, în situaţia de a verifica dacă noua formulă este mai avantajoasă sau nu. Deci o nouă minciuna, o nouă schemă de tip Vâlcov, care a dovedit în zona bancară o competenţă extraordinară dacă este să facem referire la falimentul Băncii Populare din Slatina pe care a condus-o.

(Despre mutarea Ambasadei la Ierusalim. Am avut o poziţionare a domnului ministru Meleşcanu în care spunea că analiza este încă în vigoare şi nu avem o decizie clară. Între timp acea poziţionare în mediul online a dispărut. Dacă aveţi semnale clare, care este situaţia la nivelul Guvernului pe această analiză în momentul de faţă?)

Am reuşit performanţa în cazul declaraţiilor privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, am reuşit contraperformanţa să deteriorăm relaţiile atât cu Israelul, cât şi cu lumea arabă. O asemenea 'performanţă', este devastatoare pentru Viorica Dăncilă, care din păcate, nu numai că nu înţelege nimic din politica externă, din toată istoria diplomatică a României din ultimii 50 de ani, lasă impresia că execută ordine care au mai degrabă resorturi personale din jurul domnului Dragnea, pentru obţinerea unor foloase fie ele politice sau de altă natură.

Mircea Geoană și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale
Politică 03 Octombrie 2024, 13:35

Mircea Geoană și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale

Mircea Geoană a afirmat că, pentru prima dată, românii au posibilitatea să aleagă un preşedinte care va fi cu adevărat...

Mircea Geoană și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale
A fost aprobat un proiect de lege pentru personalul medical din sistemul de urgenţă
Politică 02 Octombrie 2024, 16:49

A fost aprobat un proiect de lege pentru personalul medical din sistemul de urgenţă

Intenția este ca zonele vulnerabile să fie acoperite.

A fost aprobat un proiect de lege pentru personalul medical din sistemul de urgenţă
Propunere USR privind creșterea salariilor asistenților personali
Politică 02 Octombrie 2024, 16:13

Propunere USR privind creșterea salariilor asistenților personali

Inițiativa a trecut de Senat.

Propunere USR privind creșterea salariilor asistenților personali
Nicolae Ciucă şi-a înregistrat oficial candidatura la BEC pentru alegerile prezidenţiale
Politică 02 Octombrie 2024, 14:37

Nicolae Ciucă şi-a înregistrat oficial candidatura la BEC pentru alegerile prezidenţiale

El a afirmat că România are nevoie de o viziune de dreapta.

Nicolae Ciucă şi-a înregistrat oficial candidatura la BEC pentru alegerile prezidenţiale
Elena Lasconi şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale
Politică 01 Octombrie 2024, 14:48

Elena Lasconi şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale

Preşedinta USR a spus că după alegeri şi-a dori o guvernare de dreapta PNL-USR-UDMR.

Elena Lasconi şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale
PSD a început consultările cu sindicatele şi patronatele pentru elaborarea programului de guvernare
Politică 01 Octombrie 2024, 08:39

PSD a început consultările cu sindicatele şi patronatele pentru elaborarea programului de guvernare

PSD a început consultări cu sindicatele şi patronatele reprezentative din toate sectoarele economice, în vederea elaborării...

PSD a început consultările cu sindicatele şi patronatele pentru elaborarea programului de guvernare
Parlamentul numeşte noi membri ai ASF, BNR şi CNA
Politică 01 Octombrie 2024, 08:30

Parlamentul numeşte noi membri ai ASF, BNR şi CNA

Parlamentul numeşte marţi noi membri în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale şi în conducerile Autorităţii de...

Parlamentul numeşte noi membri ai ASF, BNR şi CNA
Biroul Electoral Central: înscrieri pentru alegerile prezidențiale
Politică 30 Septembrie 2024, 15:02

Biroul Electoral Central: înscrieri pentru alegerile prezidențiale

George Simion este primul candidat înscris în competiție.

Biroul Electoral Central: înscrieri pentru alegerile prezidențiale