Aproape toate mărcile de bere fără alcool comercializate la noi conţin până la 6 aditivi alimentari
Printre cele mai frecvent utilizate E-uri se numără acidul ascorbic şi citric, dioxidul de carbon, guma din seminţe de caruba, benzonatul de sodiu sau sorbatul de potasiu.

Articol de Radio România Actualităţi, 11 August 2025, 21:32
Aproape toate mărcile de bere fără alcool comercializate în România conţin până la şase aditivi alimentari, iar cantitatea de zahăr ajunge şi la 16 grame la 100 dex mililitri. Potrivit unui studiu realizat de Organizaţia Privată de Protecţie a Consumatorilor InfoCons, au fost analizate pe baza etichetelor 32 de tipuri de bere fără alcool şi aromatizate de la 14 producători.
Printre cele mai frecvent utilizate E-uri se numără acidul ascorbic şi citric, dioxidul de carbon, guma din seminţe de caruba, benzonatul de sodiu sau sorbatul de potasiu. Valoarea energetică pentru produsele tip bere fără alcool este cuprinsă între 17 şi 44 de kilocalorii la 100 de mililitri./editor Florin Lepadatu/