TVA la carne "ar putea fi redusă"
Ministrul agriculturii, Daniel Constatantin, spune că, după pâine, reducerea taxei pe valoarea adăugată este luată în considerare şi pentru carne.
![TVA la carne "ar putea fi redusă"](https://www.romania-actualitati.ro/img.php?u=https%3A%2F%2Fwww.romania-actualitati.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2013%2F10%2F25%2F50125%2F1667231875-d68e5f4d.jpg&w=960&h=540&c=1)
Articol de Radiojurnal, 25 Octombrie 2013, 16:55
Ministrul agriculturii, Daniel Constantin a precizat că firmele din industria cărnii trebuie să fie unite şi să ofere garanţii ministerului finanţelor şi premierului că reducerea TVA la produsele din carne va avea ca efecte o piaţă concurenţială corectă, salvarea locurilor de muncă şi încasări la buget.
"Următorul produs care ar trebui să beneficieze de TVA redus este carnea, pentru că şi aici avem o evaziune, din păcate, foarte mare, care depăşeşte 40%. Avem un sector în care trebuie să investim foarte mult în continuare pentru că, din păcate, importăm 60-70% din materia primă.
"Pe parcursul anului 2014, după ce vom face o evaluare cu privire la implementarea TVA-ului redus la pâine şi pe tot lanţul de producţie, după aceea vom lua decizia dacă vom extinde" a declarat Daniel Constantin.
Mulţi producători din domeniul cărnii sunt în pragul insolvenţei din cauza scăderii consumului şi susţin că reducerea TVA ar reprezenta o gură de oxigen pentru industrie.
De la 1 septembrie, în urma unei decizii a guvernului, taxa pe valoare adăugată pentru pâine a scăzut de la 24 la 9%.