Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Oameni care mişcă România - Invitat: Dan Barna

Invitat: Dan Barna, candidat al Alianţei USR-PLUS pentru Preşedinţia României

Oameni care mişcă România - Invitat: Dan Barna
Realizatorul RRA, Ruxandra Săraru și liderul USR, Dan Barna.

Articol de Ruxandra Săraru, 14 August 2019, 16:00

Realizator: Ruxandra Săraru - Bună seara, doamnelor şi domnilor, vă spune Ruxandra Săraru care vă invită la o serie de emisiuni dedicate prezentării celor ce și-au anunțat intenția de a intra în competiția pentru cea mai înaltă demnitate a statului român, cea de președinte al României. Voi încerca în acest răstimp, cu ajutorul domniilor lor, să creionez portretele și intențiile acestora de a duce România mai departe într-un drum înainte și mai bun. Menționez că postul nostru de radio a adresat tuturor candidaților anunțați invitația de a participa la acest proiect editorial. Primul care a răspuns invitației postului nostru de radio este domnul Dan Barna, candidatul propus de Alianța USR-PLUS. Interviul este realizat la sediul USR. Bine aţi venit pe lungimile noastre de undă, bine v-am găsit!

Dan Barna: Bine aţi venit la noi în sediul USR!

Realizator: Domnule Dan Barna, pentru început daţi-mi voie să vă mulțumesc încă o dată că spargem gheața împreună și să vă propun să vă faceți un portret, să vă autocreionaţi în cam două minute.
Dan Barna: Mulțumesc. Mă bucur foarte mult pentru această oportunitate. Radio România a fost pentru mine instrumentul care m-a creat ca om. Ani de zile, din clasa I până prin a XI-a, a XII-a, îmi făceam temele, în fiecare zi trei, patru ore cu radio mergând. L-am ascultat pe Petru Crețea, îl știam pe Dionisie Şincan, știam toate vocile Radioului și ceea ce se cheamă acum sau, mă rog, personalitatea mea s-a format ascultând aceşti oameni extraordinari pe care Radioul mi-i aducea în casă și ceea ce apreciază colegii la mine, vocabular sau cultură generală, vine în realitate din interacțiunea cu Radio România. De aceea am şi acceptat cu tot entuziasmul apelul dumneavoastră pentru că chiar sunt la propriu un prieten al Radioului.
Realizator: Eu vă mulțumesc pentru aceste cuvinte extraordinare pe care...
Dan Barna: E o realitate.
Realizator:... le spuneţi pentru postul nostru de radio. Spuneţi-mi câteva lucruri despre dumneavoastră.
Dan Barna: Sunt un om din Sibiu. Am copilărit și în Rășinari și în Poiana Sibiului, unul dintre satele extraordinare ale României pentru cei care cunosc Mărginimea. De acolo cred că mi-am luat liniștea și echilibrul care mă ajută foarte mult acum în politică. Am făcut Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" în Sibiu după care...
Realizator: Alt nume!
Dan Barna: Alt nume mare al educației românești și apoi am făcut Universitatea de Drept în București. Sunt avocat, ca profesie, dar am practicat foarte puțin pentru că am intrat destul de devreme în ceea ce înseamnă managementul proiectelor și am început să lucrez cu UE, cu Comisia Europeană dintr-un motiv foarte simplu: în tribunal și în munca de avocatură întâlnești în general oameni cu amărăciuni, cu suferințe, cu certuri, cu probleme. În proiect, întâlnești oameni cu idealuri și cu dorința de a face lucruri.
Realizator: De a merge înainte.
Dan Barna: Exact. De asta m-am regăsit destul de repede în domeniul acela. Am avut norocul să obțin, în urma unui interviu destul de complicat, o poziție de consultant la ceea ce era atunci delegația Comisiei Europene în România, undeva prin 2000 și... Bine, înainte de asta am avut diverse joburi în campanie, o să mai vorbim despre ele; am vândut cabluri la o companie prin blocuri, am făcut diverse activități: am fost consultant într-o firmă de asigurări, am făcut evaluări de daune, diverse activități de absolvent de drept la început de drum, să spun. Am fost şi consilier la organizații pentru tineret, la "Salvați copiii" am lucrat iarăși câțiva ani pe managementul unor proiecte. După care am început să lucrez cu delegația Comisiei Europene și am fost, cred că timp de aproape zece ani, în tot ceea ce însemna proiecte europene prin toată România, din Tulcea în Arad și din Iași în Mehedinți, la Drobeta, întâlnind toate tipurile de povești de la leprozeria din Tichilești - puțină lume mai știe că în Tulcea, în Deltă mai existau...
Realizator: Mai există aşa ceva...
Dan Barna:... acolo câteva persoane atunci, acum am înțeles că, nu ştiu dacă mai sunt două, trei sau s-a închis...
Realizator: Două, trei, cam aşa sunt.
Dan Barna: Exact, de persoane afectate anterior cu lepră până la proiecte, la "Trăistuţa cu povești", la povestioare scrise de învățători în Iași care își făceau piese de teatru cu copiii, învățându-i despre arta teatrului în baza unui proiect european. Adică am lucrat într-o diversitate de Românii, că de fapt ăsta este elementul cel mai valoros care mi-a deschis capacitatea de a înțelege țara noastră exact așa cum este.
Realizator: Iată s-au împletit în dumneavoastră, ați spus bine, o diversitate de Românii. Care e România dumneavoastră?
Dan Barna: România mea este România asumării şi a responsabilității și a capacității de a face lucruri nu de a le bloca. E foarte important lucrul acesta: să te uiți întotdeauna la obiectiv și să nu te uiți doar la propriul buric sau la propriile șireturi. În momentul în care reușeşti să ridici capul spre orizont, chiar ai o şansă și poţi să găsești o cale. Dacă stai numai înghesuit în amărăciunea, ambiția, orgoliul personal, pășești foarte puțin. Şi lucrând zece ani în Comisia Europeană, apoi în 2006 am avut ocazia să întâlnesc un alt coleg şi am fondat o companie de consultanță, fonduri-structurale.ro, cel mai mare site din România și asta a făcut ca timp de zece ani pornind de la zero, noi doi, apoi am angajat un om, apoi doi, apoi patru, să ajungem una dintre primele trei companii din România de proiecte europene. Făceam și instruiri, formări pentru fonduri europene. Cei care sunt în domeniu ne cunosc foarte bine. Site-ul e principala sursă din România a ceea ce înseamnă accesare fonduri europene și, bineînțeles, consultanță pentru clienți. A fost o experiență de zece ani fabuloasă la finalul căreia, în 2016, a venit un telefon în ziua de Paști, de la premierul de atunci, Dacian Cioloş, care îmi spunea: 'Nu vă cunosc, dar am auzit că sunteți unul dintre cei mai buni pe fonduri europene. Nu vreți să veniți secretar de stat în guvernul meu?" Şi de acolo a început povestea politică.
Realizator: Sunteţi religios?
Dan Barna: Da, sunt.
Realizator: Paștele, telefonul...
Realizator: Credeţi în soartă?
Dan Barna: Da, cred în gândirea pozitivă, în credință și în corectitudine, în bun simț. În copilărie mergeam, bunicul meu era cantor în biserica din Rășinari, și chiar mă spunea să spun rugăciunea, Crezul, Tatăl nostru - i se dădea unui copil de cinci, șase ani - am fost pentru câțiva ani acel copil de la strană care spunea rugăciuni şi asta a contat în capacitatea de a râmâne liniştit în relaţie cu divinitatea, în relaţia cu oamenii, de a nu intra în această permanentă criză sau isterie care ne înconjoară. Şi de atunci am fost şase luni secretar de stat la Ministerul Fondurilor, apoi am intrat în USR, am candidat la Sibiu, am devenit parlamentar de Sibiu în mod, să spun, neașteptat, dar s-a întâmplat şi după aia, tot aşa, într-un concurs de împrejurări, precum un roman sud-american, pot să zic, că m-am trezit președintele celui de-al treilea partid din România, fără să fi avut această ambiție sau acest gând sau această perspectivă, apropo de destin, de întrebarea dvs legată de destin. S-a nimerit, acesta a fost contextul. Am preluat partidul acum doi ani. De la 1.500 de membri și 50 de filiale, acum sunt 15.000 de membri, sunt peste 500 de filiale, practic a crescut de zece ori în perioada în care am condus acest partid și iată-mă astăzi, ca să ajungem spre prezent candidat la Președinția României.
Realizator: Ce v-a determinat să candidaţi?
Dan Barna: Nu mă gândeam că voi face vreodată asta...
Realizator: Nu vă gândeaţi, dar ce v-a determinat?
Dan Barna: Conştientizarea faptului că trebuie să schimbăm ceva şi că e nevoie de ceva mai mult în momentul ăsta în România.
Realizator: Ce trebuie să schimbăm?
Dan Barna: Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni, eu consider că e doar vârful aisbergului și vârful unei situații în care statul de fapt nu mai funcționează. La 30 de ani de la Revoluție am avut o clasă politică care a răsărit, a ieşit din vechiul regim - asta a avut societatea atunci de oferit. Ea şi-a consumat cumva în aceşti 30 de ani toată energia şi resursele şi acum suntem într-un stat clientelar şi corupt care a obligat oameni ca mine şi ca colegii mei din USR şi din PLUS, care suntem oameni care n-am mai făcut politică deloc - eu în 2016 mă uitam la politică seară la televizor ca oricare din ascultătorii noştri, mă rog, ai dumneavoastră.
Realizator: Da, ai mei, dar colegii dumneavoastră de ţară.
Dan Barna: Şi brusc, am înţeles că dacă vrem să se schimbe ceva nu există nişte oameni magici care or să iasă din dulap şi ei or să facă schimbarea. Ori ne implicăm şi ne asumăm ori plecăm din țară. Şi de fapt asta m-a determinat: înțelegerea faptului că România nu are nicio șansă decât dacă actuala generație activă a țării, din care fac şi eu parte, se implică politic. Pentru că USR a venit din stradă, la propriu, cu oameni care nu mai făcuseră politică și nu voiam să o facem, dar a trebuit să o facem de nevoie. Şi practic în această situaţie sunt şi îmi asum această candidatură, pentru că vreau ca cele două milioane de oameni care au votat USR-PLUS la alegerile europarlamentare şi multe alte sute de mii şi sunt convins milioane care înțeleg că în România trebuie să facem o schimbare majoră în clasa politică ca să mergem mai departe. Că am ajuns până aici, mai repede sau mai încet, că se putea mai bine, fără îndoială, dar miza reală este să avem putere acum să facem o schimbare care să ne ducă mai departe.
Realizator: Nu vă descumpăneşte lipsa de experienţă administrativă?
Dan Barna: Este o provocare, dar chiar am răspuns la asta. În momentul în care am candidat pentru Parlamentul României nu aveam niciun fel de experienţă
parlamentară și ne-am descurcat foarte bine, zic, și eu, și colegii mei. În momentul în care am devenit purtător de cuvânt al USR, nu aveam nicio o experienţă de purtător de cuvânt, de instituție de vreun fel, nu mai vorbesc de partid şi a trebuit să mă adaptez şi să mă descurc. În momentul în care președintele fondator al USR a plecat pe un subiect care pentru dsa nu era o problemă și am devenit președintele celui de-al treilea partid, era exact: cum să fii președintele celui de-al treilea partid al unei țări, când eşti un antreprenor care ai venit dintr-o viață confortabilă în care aveai timp de prieteni, călătoreai, aveai familie. Mi-am asumat şi m-am descurcat. Este aceeași provocare pe care o are USR de fapt de când a intrat în politică, suntem primii care încearcă să facă lucrurile altfel./csimion/ Şi USR, și colegii din PLUS, acum și eu la nivel personal sunt în aceeași situație de a face față încă unei provocări pe care o facem pentru prima dată.
Realizator: Care ar fi părţile bune ale României?
Dan Barna: În România există o resursă de creativitate și de elan la generațiile acestea active, că nu vorbesc doar de tineri, vorbesc de oameni pentru că...
Realizator: De România noastră!
Dan Barna: Despre România cu toate palierele de vârstă, pentru că într-adevăr avem o problemă cu partea coruptă din sistemul public, dar sunt foarte mulţi oameni şi spun asta prin prisma mesajelor şi scrisorilor pe care le primesc, chiar ieri am primit un mesaj de la un funcţionar dintr-o instituţie de control a statului care îmi spunea pur și simplu că acea instituție... și îmi cerea ajutorul pentru un proiect de lege, acea instituţie de fapt prin niște modificări de lege bine întocmite nu mai este controlată de absolut nimeni în statul român şi este pur și simplu o feudă. Şi, bine, o să iniţiez un proiect de lege, dar, asta spun, sunt oameni care își respectă meseria și care vor să se simtă respectați pentru competența și munca pe care au făcut-o în niște ani de zile, or tocmai asta s-a pierdut. Ăsta e cumva un lucru pe care vrem să îl reconstruim, pentru că programul meu și ceea ce propun eu României este să retransformăm țara sau să o transformăm, depinde cum privim, într-o țară în care să îți placă să trăiești. Astăzi 50% din tinerii de liceu îşi văd viitorul în afara României; 50%, este cel mai dureros procent pe care poate să îl aibă o țară, să știi că jumătate din tinerii ei vor să plece ca obiectiv primar al terminării studiilor. Or dacă nu schimbăm acest procent nu avem nicio șansă. Am fost în diaspora lunile trecute, și la Londra, dar și la Roma, și la Bruxelles, dar și în sudul Spaniei, discutând și cu muncitori din construcții și cu muncitori care lucrează în corporații, 80% din ei nu au plecat din cauza salariului, 80% din ei au plecat pentru că nu mai aveau încredere în România și nu mai aveau încredere că ar putea să își crească copiii aici și de fapt despre asta e vorba, despre perspectiva de a construi o guvernare și a avea un președinte de țară care să poată să reconstruiască această încredere că lucrurile pot să meargă bine; despre asta e vorba.
Realizator: Ce fel de președinte vă propuneţi să fiţi? Un preşedinte mediator, un președinte jucător?
Dan Barna: Un preşedinte implicat este ceea ce văd eu ca fiind necesar în momentul de față în România, pentru că președintele nu conduce guvernul, dar președintele este cel care dă direcția unei națiuni și are acest instrument al mesajului și al cuvântului și al prezenței care este foarte important într-o țară precum este România și din această perspectivă eu consider că președintele țării trebuie să fie implicat aproape în activitățile de zi cu zi, adică și la o deschidere de brutărie cu o poveste frumoasă a antreprenorului și la un eveniment, nu știu, dramatic și la un protest semnificativ, pentru că oamenii au nevoie să vadă că sunt reprezentați de încrederea pe care i-au pus-o în președinte. Eu cred că președintele ţării nu trebuie să fie prezent doar în situațiile de criză și trebuie să fie prezent în viața cotidiană a comunității. Atunci avem o țară pe care eu mi-o doresc civilizată. Am lansat strângerea de semnături pentru campania mea la Universitate și am spus că nu întâmplător ne aflăm acolo, pentru că este locul în care acum 30 de ani părinții noștri au obținut libertatea, dar e momentul să transformăm această libertate, să o ducem mai departe și să o transformăm în bunăstare, pentru că România are cumva o revoluție neterminată și spun asta pentru că bunăstarea nu se referă doar la banii din portofel, bunăstarea se referă la capacitatea de a putea să ai o țară civilizată, civilizat înseamnă spitale curate, înseamnă autostrăzi, înseamnă școli bune, înseamnă un stat care îţi asigură siguranța, cum din păcate nu se mai întâmplă de o vreme și pare că nu este o situaţie excepțională, ei, toate astea înseamnă...
Realizator: Normalitate..., nu?
Dan Barna: Toate astea, exact, normalitatea pe care o simți când mergi în altă parte şi ţi-o imaginezi că ar putea să funcţioneze şi în România cu destul de puţin, pentru că România nu este o țară săracă, aceasta este o diferență foarte mare, România chiar este o ţară unde există resurse, dar administrarea lor este pur și simplu permanent furt, risipă sau neglijență.
Realizator: Spuneţi-mi care ar fi temele mari pe care vreţi să le abordaţi ca preşedinte, dacă veți fi ales președinte?
Dan Barna: În momentul de faţă este nevoie de o reformă constituţională semnificativă, Constituţia pe care o avem a fost gândită pentru vremurile anilor '90, pentru Ion Iliescu şi regimul așa cum a fost el atunci, este parte din istoria noastră, lucrurile trebuie semnificativ îmbunătățite şi spun asta pentru că ceea ce s-a întâmplat în ultimii trei ani, ceea ce a însemnat România în epoca Dragnea, n-ar fi trebuit să fie posibil prin nişte praguri ale Constituţiei şi prin nişte instituţii funcţionale. Deci, avem o problemă legată de ce tip de stat vrem să fim şi care sunt atribuţiile, în momentul de faţă, funcţia de preşedinte e cumva golită artificial de conţinut şi lucrul ăsta trebuie să se schimbe. Este fără îndoială nevoie de susuţinerea unui mecanism de reformă reală în educaţie, ştiu că au mai existat platforme, ştiu că au mai existat iniţiative şi candidatul PNL are un astfel de program, dar, în realitate, dacă nu reuşim să facem o reformă în educaţie consistentă, nu putem să aşteptăm ca lucrurile să se schimbe. La 1900, Spiru Haret, că vorbeam de nume mari, a făcut reforma care a făcut să fie posibilă generaţia interbelică, care nu a fost o generaţie de noroc de zodie, aceea s-a întâmplat cu 20 de ani înainte, la 1900 şi ulterior, învăţătorii, profesorii erau publicaţi în Monitorul Oficial, era un respect şi erau atrase persoane foarte competente.
Realizator: Nu numai că earu atrase pesroane foarte competente, li se dădea autoritate, li se dădea respect.
Dan Barna: Prestigiul, recunoaşterea socială..., era extraordinar.
Realizator: Recunoaşterea socială, dar şi economică.
Dan Barna: Categoric. În momentul de faţă, dascălii au fost împinşi prin venituri, prin nerespectul de care... au fost împinşi undeva în partea de jos a percepţiei sociale. Deseori, cu puţine excepţii, deseori ne uităm acum ce note se obţin acum la examenul de titularizare, note foarte mici, merg oameni care pare că nu şi-au găsit loc în altă parte şi încearcă şi acolo, pe când poziţia de dascăl într-o societate e din punctul meu de vedere la fel de importantă ca cea de judecător, ca să spun care este poziţia mea şi oamenii aceia extraordinari şi respectaţi, educând corect copiii la 1900, am avut generaţia aceea interbelică nu doar cu pictori şi poeţi, dar şi cu ingineri şi cu economişti, oameni care...
Realizator: Filosofi.
Dan Barna: Exact, pare un paradox. Cum s-a putut în două decenii să ai aşa o pleiadă pe toate categoriile sociale de profesionalism? Exact aşa. Prin faptul că cu 20 de ani înainte educaţia a fost aşa cum trebuia să fie.
Realizator: S-a plămădit.
Dan Barna: Dacă omori educaţia şi dacă o subfinanţezi şi dacă îţi baţi joc de ea, cum se întâmplă cu..., dacă luăm ultimii 5-10 miniştri ai educaţiei, pare că a fost un permanent mişto asupra sistemului, iar efectul îl vedem prin faptul că nici perspectiva de a scoate altceva decât faptul că ai aproape jumătate din tinerii absolvenţi cu analfabetism funcţional, oameni care citesc un text şi nu înţeleg despre ce e vorba, e un lucru care din nou ne duce şi ne ţine de fapt la coada Europei indiferent ce discutăm noi de scutul de la Deveselu şi de oportunităţi strategice, pentru că România este un hub de stabilitate.
Realizator: Ce vă recomandă pentru cea mai înaltă demnitate în stat?
Dan Barna: Echilibrul, calmul, capacitatea de a construi şi asta recunosc mi-am decoperit-o preluând acum doi ani USR, un partid în pragul disoluţiei şi aducându-l de la 5-6% cât era în momentul acela la un partid şi o alinaţă de peste 20%, practic reuşind să ţin împreună, cred că asta e calitatea mea principală, capacitatea de a ţine oamenii împreună.
Realizator: De ce ar trebui să vă votez eu sau ceilalţi?
Dan Barna: Pentru că în momentul de faţă, după 30 de ani cred că este pentru prima dată când există o alternativă onestă, competentă şi proaspătă pentru politica din România. Or suntem ca ţară la momentul în care nişte generaţii de politicieni, ca să fiu elegant, şi-au terminat benzina şi trebuie să vină o nouă forţă care să ne ducă mai departe. Eu reprezint în momentul de faţă şi colegii mei din USR şi PLUS exact această energie care poate să ducă România mai departe.
Realizator: Spuneţi-mi, familia ce a spus?
Dan Barna: Soţia mea a fost alături de la bun început şi, chiar dacă practic timpul pentru familie nu mai există, este în continuare principalul meu sprijin şi suport moral, fiind la rândul ei un profesionist excepţional, un lucru remarcat de presă, şi este alături de mine şi contează foarte mult lucrul acesta.
Realizator: Un mesaj pentru ascultătorii postului naţional de radio.
Dan Barna: Să meargă să voteze - e mesajul fundamental necesar - şi să se gândească care dintre candidaţii pe care îi vor avea pe buletinul de vot reprezintă cel mai bine România în care vor să trăiască.
Realizator: Dle Barna, eu vă mulţumesc că aţi acceptat invitaţia postului naţional de radio. Vă urez, ca fiecărui candidat, să aveţi succes şi vă aşteptăm oricând pe lungimile de undă ale postului naţional de radio ROMÂNIA ACTAULITĂŢI. Doamnelor şi domnilor, aceasta a fost ediţia dedicată candidatului la Preşedinţia României din partea Alianţei USR-PLUS, Dan Barna, un om care şi-a propus să mişte, în felul său, România mai departe. Marţea viitoare, veţi descoperi un alt om care doreşte să-şi asume cea mai mare responsabilitate a României. Cu aceasta, Ruxandra Săraru vă mulţumeşte pentru atenţie şi vă urează să aveţi gândul cel bun.

Oameni care mișcă România. Invitați: Dinu Săraru și Mihai „Miguel” Gane
Oameni care mișcă România 20 Septembrie 2023, 07:50

Oameni care mișcă România. Invitați: Dinu Săraru și Mihai „Miguel” Gane

Doi invitați, doi oameni absolut fabuloși: maestrul Dinu Săraru, unul din titanii literaturii contemporane românești, și...

Oameni care mișcă România. Invitați: Dinu Săraru și Mihai „Miguel” Gane
Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Eu îi prevăd României o ascensiune extraordinar de pozitivă în anii care vin
Oameni care mișcă România 16 August 2023, 09:26

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Eu îi prevăd României o ascensiune extraordinar de pozitivă în anii care vin

„Oameni care mișcă România” - Interviu cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Eu îi prevăd României o ascensiune extraordinar de pozitivă în anii care vin
Oameni care mişcă România - invitat: George Bologan, ambasadorul Romaniei în Spania
Oameni care mișcă România 18 Iulie 2023, 22:31

Oameni care mişcă România - invitat: George Bologan, ambasadorul Romaniei în Spania

Emisiunea Oameni care mişcă România - invitat: George Bologan, ambasadorul Romaniei în Spania.

Oameni care mişcă România - invitat: George Bologan, ambasadorul Romaniei în Spania
Sper ca acceptarea României în Spațiul Schengen să se decidă „până la sfârșitul lui 2023”
Oameni care mișcă România 12 Iulie 2023, 16:53

Sper ca acceptarea României în Spațiul Schengen să se decidă „până la sfârșitul lui 2023”

RRA: „Oameni care mișcă România” - Invitat: E.S. José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, ambasadorul Spaniei în România.

Sper ca acceptarea României în Spațiul Schengen să se decidă „până la sfârșitul lui 2023”
Exclusiv RRA/ Președintele CCR, Marian Enache: O eventuală revizuire a Constituției trebuie realizată în afara tensiunilor și mizelor electorale ale partidelor
Oameni care mișcă România 21 Martie 2023, 17:25

Exclusiv RRA/ Președintele CCR, Marian Enache: O eventuală revizuire a Constituției trebuie realizată în afara tensiunilor și mizelor electorale ale partidelor

Președintele Curții Constituționale a României, Marian Enache, este invitatul emisiunii "Oameni care mișcă România", marți de...

Exclusiv RRA/ Președintele CCR, Marian Enache: O eventuală revizuire a Constituției trebuie realizată în afara tensiunilor și mizelor electorale ale partidelor
Președintele CCR, Marian Enache, la RRA: Controlul de constituționalitate este expresia statului de drept
Oameni care mișcă România 21 Martie 2023, 15:12

Președintele CCR, Marian Enache, la RRA: Controlul de constituționalitate este expresia statului de drept

Președintele Curții Constituționale a României, Marian Enache, este invitatul emisiunii "Oameni care mișcă România", marți de...

Președintele CCR, Marian Enache, la RRA: Controlul de constituționalitate este expresia statului de drept
Planul național de prevenire și combatere a cancerulu, un model de colaborare între toți actorii cu responsabilități în domeniul sănătății publice
Oameni care mișcă România 01 Martie 2023, 07:53

Planul național de prevenire și combatere a cancerulu, un model de colaborare între toți actorii cu responsabilități în domeniul sănătății publice

Conferenţiar doctor Diana Loreta Păun, consilier prezidențial și președinta Comisiei de apărare a Senatul României, Nicoleta...

Planul național de prevenire și combatere a cancerulu, un model de colaborare între toți actorii cu responsabilități în domeniul sănătății publice
Demeter András István, secretar de stat în Ministerul Culturii: Acordarea unei șanse culturii și prin cultură, comunității
Oameni care mișcă România 15 Februarie 2023, 10:33

Demeter András István, secretar de stat în Ministerul Culturii: Acordarea unei șanse culturii și prin cultură, comunității

"Oameni care mişcă România" - Invitat: Demeter András István, secretar de stat în Ministerul Culturii

Demeter András István, secretar de stat în Ministerul Culturii: Acordarea unei șanse culturii și prin cultură, comunității