Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Ziua Forţelor Terestre

Aniversarea celei mai importante categorii de forţe ce asigură 95% din trupele aflate în misiuni externe

Ziua Forţelor Terestre
Foto: MApN

24 Aprilie 2010, 16:03

Euroatlantica din 23 aprilie, realizator Radu Dobriţoiu
23 aprilie: Ziua Forţelor Terestre

Radu Dobriţoiu: Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii "Euroatlantica", vă spune Radu Dobriţoiu. La 23 aprilie, Armata României sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă. Trupele de uscat reprezintă aproximativ 95% din forţele româneşti aflate în misiuni externe, în cele mai dificile condiţii de operaţii, apărând interesele ţării şi servind Alianţa Nord Atlantică în linia întâi în Afganistan. Din acest motiv, ediţia "Euroatlantica" din această seară este dedicată forţelor terestre, cea mai numeroasă categorie de forţe din Armata României. Invitat special este generalul maior Dan Ghica Radu, şeful Statului Major al Forţelor Terestre. Dacă nu greşesc, îl cunosc pe dl general Dan Ghica Radu de când era şeful operaţiilor trupelor de uscat, apoi a fost comandantul Brigăzii 282, cea mai importantă şi mai modernă brigadă a armatei. Apoi l-am întâlnit pe dl general în Irak, prima funcţie de general român într-un comandament multinaţional, deţinută acolo în Irak de dl general Dan Ghica Radu. La revenirea din misiune, dl general Dan Ghica Radu a fost numit comandant al Comandamentului 2 Operaţional Întrunit de la Buzău. Un general din generaţia teatrelor de operaţii care a ajuns general prin muncă în cele mai dificile condiţii, /încercat/ într-un teatru de operaţii dificil. Alături de mine, în studio, se află maiorul Petrea Pavel, ofiţerul de Relaţii publice al Forţelor Terestre. Bună seara, dle maior.

Petrea Pavel: Bună seara, bine v-am găsit!

Realizator: Mulţumesc că participaţi la emisiune. Vă mărturisesc dragi ascultători că îl cunosc de ceva vreme pe maiorul Petrea Pavel, am petrecut câteva luni cu el în Irak, pe când era ofiţer de Relaţii publice al Batalionului 495. În opinia mea, a fost unul dintre cei mai buni ofiţeri ai acestui batalion acolo în Irak. Colegele din regia de emisie îmi confirmă că avem legătura cu şeful Statului Major al Forţelor Terestre, dl general Dan Ghica Radu. Bună seara şi la mulţi ani, dle general.

Dan Ghica Radu: Am onoarea să vă salut, dle Radu Dobriţoiu, îi salut şi pe radioascultătorii dvs, îl salut şi pe colegul meu, Petrea Pavel care ştiu că se află în studioul dvs.

Petrea Pavel: Am onoarea să vă salut, dle general.

Dan Ghica Radu: Vă mulţumesc pentru onoarea care mi-o faceţi din această zi de mare sărbătoare pentru Forţele Terestre Române, ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual al Forţelor Terestre, având semnificaţia iubirii profunde pentru neam şi ţară pe care ostaşul român o poartă în suflet.

Realizator: Dle general, vă mărturisesc că sunt mândru de fiecare dată când vorbesc despre dvs cu cineva, nu numai pentru că vă cunosc foarte bine, dar şi pentru că timp de câteva luni am fost colegi şi am absolvit Colegiul Naţional de Apărare, în probabil una dintre cele mai importante promoţii ale acestei prestigioase instituţii de învăţământ.
Vom încerca să luăm legătura în această seară şi cu comandanţii militari din Afganistan şi Kosovo. În Afganistan, cu comandantul Batalionului de manevră, Task Force Zabul, locotenent colonelul Costel Ionescu şi în Kosovo cu maiorul Petre Ţucmeanu, comandantul companiei din Batalionul 60 Paraşutişti Buzău. Dle general Dan Ghica Radu, într-un interviu acordat postului nostru de radio vă refereaţi la ultimul an de activitate pentru trupele de uscat. Care sunt cele mai semnificative realizări în această perioadă.

Dan Ghica Radu: Dle Radu Dobriţoiu, Forţele Terestre Române se pot lăuda în primul rând cu îndeplinirea cu succes a misiunii din Irak, care a fost una dintre cele mai complexe misiuni asumate de către armata română, de către forţele terestre române, un efort considerabil de resursă umană şi materială, de-a lungul a şase ani de misiuni. Pe parcursul acestei importante misiuni au fost efectuate 12 rotiri de contingente şi au acţionat peste 8400 de militari în mai multe locaţii, sub controlul operaţional american, britanic, italian sau polonez. Categoric, participarea la misiunea din Irak şi raportarea că am îndeplinit această misiune a însemnat confirmarea statutului nostru de forţe terestre ale unui stat membru activ al comunităţii internaţionale, generator de securitate, partener şi aliat credibil. A fost cea mai mare realizare a anului trecut. De asemenea am continuat procesul de operaţionalizare, am continuat procesul de formare şi specializare şi pregătire profesională a personalului din forţele terestre. S-au făcut paşi importanţi în domeniul îmbunătăţirii conducerii la nivelul tuturor eşaloanelor din forţele terestre şi un alt pas foarte important pe activităţi dedicate creşterii rolului şi locului subofiţerului şi maistrului militar în forţele terestre. Sunt numai câteva aspecte pe care vi le-am enumerat pe scurt.

Realizator: Domnule maior Petrea Pavel cum au marcat militarii români ziua forţelor terestre?

Petrea Pavel: Ca în fiecare an, militarii din forţele terestre au sărbătorit ziua lor, ziua de 23 aprilie cu manifestări în toată ţara, în toate marile garnizoane, am să mă refer la activităţile desfăşurate în Bucureşti, ele au debutat în data de 21 aprilie când am organizat o Cupă a presei şi îmi amintesc cu plăcere că printre câştigători au fost şi nişte colege de la dumneavoastră din radio.

Realizator: Mihaela Dragomir, da, colega mea.

Petrea Pavel: Sigur, dacă nu mă înşel a obţinut locul doi la tragerile cu pistolul de 9 milimetri.

Realizator: Locul doi la pistolul 9 mm, într-adevăr, da.

Petrea Pavel: Exact. A fost o activitate foarte plăcută şi cred eu că jurnaliştii prezenţi au înţeles şi au simţit ce înseamnă să fii militar, au simţit greutatea vestei pe care o poartă toţii militarii din forţele terestre în teatrele de operaţii, apoi în data de 22 am avut iarăşi o serie de activităţi cum ar fi simpozionul organizat cu această frumoasă, cu ocazia acestei frumoase sărbători şi în finalul zilei am avut un spectacol, muzică specifică nouă, muzică...

Realizator: A muzicilor militare, fanfara militară, într-adevăr.

Petrea Pavel: A muzicii militare, iar astăzi am avut aşa cum este şi normal...

Realizator: Ceremonii militare...

Petrea Pavel: Un moment de depuneri de coroane în cinstea eroilor şi a celor căzuţi în teatrele de operaţii.

Realizator
: Domnule general, cu permisiunea dumneavoastră intrăm în legătură şi cu detaşamentul românesc din Kosovo cu sprijinul sistemului de transmisiuni al armatei şi transmit mulţumiri pe această cale colegilor de acolo. În Kosovo este o companie din Batalionul 60 paraşutişti Buzău, comandată de maiorul Petre Ţucmeanu, bună seara domnule comandant.

Petre Ţucmeanu: Bună seara, domnule Radu Dobriţoiu şi dumneavoastră şi ascultătorilor dumneavoastră, am onoarea să vă salut domnule general maior.Mulţumim pentru invitaţia...

Dan Ghica Radu: Mă bucur să vă aud domnule maior.
Realizator: Iată aveţi şi ocazia domnule general să intraţi în legătură cu teatrele de operaţii prin intermediul Radio România Actualităţi şi al sistemului de trasmisiuni al armatei, bineînţeles. Domnule maior Petre Ţucmeanu, cum aţi marcat ziua forţelor terestre în Kosovo?
Petre Ţucmeanu: Înainte de aceasta aş vrea să fac o mică precizare, eu sunt comandantul detaşamentului ROFND XX, comandantul companiei este căpitanul Pelejanu, în detaşament intrând şi o grupă de coordonare. De ziua Forţelor Terestre activităţile noastre au fost un pic mai restrânse faţă de cele din ţară din cauza condiţiilor bazei. După ridicarea drapelelor naţionale a fost citit mesajul şefului Statului Major General, căruia îi mulţumim cu acest prilej pentru urările şi îndemnurile care ne-au fost adresate. Au fost felicitaţi purtătorii numelui ocrotitorului forţelor terestre, după care s-a îndeplinit, s-a trecut la îndeplinrea sarcinilor de serviciu cotidiene, pentru că aici noi lucrăm foc continuu, 24 de ore din 24, am primit felicitări şi am transmis la rândul nostru felicitări colegilor din ţară şi din teatrele de operaţii, după care cei care au fost în repaus, astăzi au trecut la desfăşurarea activităţilor specifice unei zi de sărbătoare, acţiuni recreative, culturale şi de altă natură....

Realizator: Probabil...

Petre Ţucmeanu: Dacă îmi permiteţi.
Realizator: Da, vă rog.

Petre Ţucmeanu: Contingentul italian care este adminstratorul bazei, este în schimbare şi desfăşoară o multitudine de activităţi adminstrative care limitează în mică măsură totuşi, dar limitează posibilităţile de acţiuni.

Realizator: Dar bănuiesc că v-aţi continuat operaţiile. Ce ne puteţi spune despre misiunile executate şi despre riscurile din zona dumneavoastră de responsabilitate?

Petre Ţucmeanu: În prezent situaţia generală de securitate din provincie se menţine relativ calmă, dar imprevizibilă cu potenţial de tensionare interetnică în special din partea de nord a Kosovo şi în enclavele sârbe din teritoriul Kosovo. În aria de responsabilitate a detaşamentului ROFND XX principalul punct de interes îl reprezintă Mănăstirea Vîsoki, din muncipalitatea Decani şi localităţile aferente. Misiunile pe care le execută detaşamentul ROFND XX sunt cele ordonate de Multinational Battle Group West în sprijinul păcii în teatrul de operaţii Kosovo şi anume: patrularea pe rutele principale şi secundare din zona de responsabilitate ziua şi noaptea; organizarea de puncte de control fixe şi mobile, realizarea pazei obiectivelor din aria de responsabilitate, escortarea şi paza cetăţenilor sârbi în cadrul vizitelor la domiciliul de reşedinţă din provincia Kosovo. Până acum nu au fost incidente sau ameninţări la adresa personalului detaşamentului, dar aceasta nu însemană că nu există ameninţări.Ca un fapt divers, chiar ieri o patrulă românească s-a constituit în Force Protection pentru o echipă EOD care a fost chemată să ridice 12 proiectile reactive de AG.

Realizator: Să precizăm că EOD înseamnă o echipă specializată în distrugerea muniţiilor în mod controlat, a muniţiilor nefolosite. Vă mulţumim foarte mult şi vă dorim sa vă întoarceţi sănătoşi acasă. Am fost în legătură directă cu Kosovo. Domnule general Dan Ghica Radu, iată i-am ascultat pe cei din Kosovo, cât de grea este pregătirea? Cum apreciaţi defăşurarea procesului de instruire în forţele terestre şi bineînţels cât de greu se pregăteşte un militar, să spunem, un soldat sau un gradat voluntar, nu vorbim despre ofiţeri sau subofiţeri, pentru o misiune atât de complexă şi de delicată cum este cea din Kosovo?

Dan Ghica Radu:
În primul rănd doresc să subliniez faptul, aşa cum ne spunea în mesajul pe care ni l-a transmis direct domnul ministru al apărării naţionale, care a participat astăzi la o întâlnire cu personalul din Statul Major al Forţelor Terestre şi reprezentanţii structurilor subordonate prezente la această întâlnire care ne-au onorat, că ne apreciază eforturile pe care noi le depunem zi de zi pe câmpurile de instrucţie, iar problema nu poate fi abordată numai la nivelul militarilor pentru că instrucţia este gestionată şi se desfăşoară atât la nivelul comandamentelor cât şi la nivelul unităţilor şi subunităţilor şi presupune participarea tuturor. Instrucţia este foarte intensă. Chiar şi acuma avem unităţi în poligonul Cincu care au sarbătorit Ziua Forţelor Terestre în exerciţii de pregătire prin simulare constructivă sau prin simulare reală şi deviza noastră este să ne instruim aşa cum trebuie să luptăm. Cu cât curge mai multă sudoare pe câmpurile de instrucţie, cu atât putem în teatrele de operaţie, acolo unde dăm examenul real, să ne îndeplinim misiunile cu asumarea riscului în aşa fel încât să evităm pe cât posibil efecte de pierderi de vieţi omeneşti.

Realizator
: Domnule general, parcă recunosc în mesajul dumneavoastră ceva similar cu doctrina americană. Se vede că aţi luptat alături de militarii americani.

Dan Ghica Radu
: Noi ne instruim şi lupăm alături de militarii americani pentru că misiunile noastre sunt împreună cu ei, aşa cum au fost şi în Irak, sunt şi în Afganistan. Suntem onoraţi să avem chiar şi o companie americană în subordinea Task Force din Afgansitan iar încrederea reciprocă şi faptul că luptăm, ne instruim şi luptăm umăr la umăr este un multiplicator în rezultatele pe care noi le obţinem în teatrele de operaţii, pentru că acest proces de instruire are valenţe deosebite în contextul pregătirii de acţiune în cadrul unor forţe multinaţionale, a unor capabilităţi comune, atât echipamente comune, proceduri comune, standarde comune. Este foarte important acest aspect.

Realizator: Avem legătura şi cu Afganistanul, cu domnul locotenet colonel Costel Ionescu, comandantul Batalionului de manevră. Bună seara, domnule comandant.

Costel Ionescu: Bună seara, radioascultătorilor dumnevoastră.

Realizator: Domnule comandant, în Afganistan, este cea mai dificilă misiune militară în acest moment, atât a României, cât şi a Alianţei. Amintea, mai devreme, domnul general Dan Ghica Radu despre militarii americani pe care, dacă nu mă înşel, îi aveţi în subordine. Cum se comportă ei?
Costel Ionescu: Domnul general Ghica Dan Radu avea dreptate: noi avem în subordine o companie americană. Se comportă foarte bine. Relaţiile de colaborare dintre noi şi compania americană sunt excelente. Îndeplinim misiuni în comun, ne ajutăm reciproc în amenajarea şi asigurarea protecţiei FOB Langman (Forward Operating Base Langman - n. R.D.) în care stăm împreună, desfăşurăm misiuni împreună, răspundem la incidentele şi la ameninţările create de insurgenţi.

Realizator: Aşa cum amintea şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Mark Gitenstein, este pentru prima dată, după 60 de ani, când forţe americane se află în subordinea altor ţări. Domnule locotenent colonel Costel Ionescu, sunt sigur că avem foarte mult de învăţat de la americani: ei au o experienţă foarte vastă, reprezintă cea mai puternică armată din lume. Au şi ei ce învăţa de la noi?
Costel Ionescu: Aşa cum am încercat să vă răspund la întrebare, există o colaborare permanentă între noi. Planificarea misiunilor se face de comun acord, printr-un proces de targeting, la care ambele părţi îşi aduc contribuţia. Bineînţeles că fiecare învăţăm de la fiecare, încercăm să răspândim experienţa pe care şi noi am căpătat-o deja în Afganistan şi, bineînţeles, căutăm să luăm părţile bune pe care partea americană le aplică în desfăşurarea misiunilor, în special în măsurile de protecţie a forţei.

Realizator: Ce ne puteţi spune despre situaţia din zona dumneavoastră de operaţii?

Costel Ionescu: Situaţia din zona de responsabilitate a battle-grupului româno-american este destul de dificilă. Pe măsură ce trece timpul şi vremea de afară se încălzeşte, insurgenţii îşi concentează tot mai mult efortul pe centrul de greutate din zona noastră de responsabilitate, care este autostrada Numărul 1. Incidentele cele mai semnificative sunt marcate de explozibile improvizate şi de atacuri de hărţuire, insurgenţii refuzând în mod constant contactul cu forţele româno-americane, care sunt net superioare din punct de vedere al dotării şi din punct de vedere al procedurilor de operare pentru tipul de operaţii din Afganistan.

Realizator: Ceea ce, într-un fel, ne linişteşte. Mulţumim foarte mult. Am fost în legătură cu Afganistanul, cu comandantul celui mai important detaşament, celei mai importante forţe operative de acolo, cu domnul locotenent colonel Costel Ionescu. Şi, pentru că lucrăm la radio, avem acces şi la agenţii şi aş dori să amintesc, din domeniul spaţiului euro-atlantic, o ştire foarte recentă, venită acum pe agenţiile internaţionale. Îl citez aici pe secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care spune că Rusia continuă să considere că NATO reprezintă o ameninţare majoră mai degrabă, decât un aliat, în timp ce doctrina militară rusă nu reflectă realitatea, afirma Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, potrivit agenţiilor externe. Este vorba despre conferinţa de presă organizată după reuniunea NATO de la Tallinn, unde Rasmussen a evidenţiat importanţa cooperării în domeniul apărării anti-rachetă, în scopul protejării cetăţenilor europeni şi ruşi de ameninţarea reală cu rachete. Aşadar, iată, o ştire de ultimă oră. Revenim la tema emisiunii noastre şi revenim la invitatul special al ediţiei, la domnul general maior Dan Ghica Radu. În acest an, se poate spune, domnule comandant al Forţelor Terestre, că s-a rezolvat o problemă spinoasă socială, ce trena de mai mult timp şi afecta într-o mare măsură militarul de la baza Forţelor Terestre, şi mă refer aici la soldaţii şi gradaţii voluntari. S-au rezolvat aceste probleme sociale, bineînţeles şi cu implicarea directă a ministrului apărării, domnul Gabriel Oprea. Vă rog să vă referiţi la această problemă şi cât de important este că s-a rezolvat.

Dan Ghica Radu: Este un aspect deosebit de important şi determinarea cu care conducerea Ministerului Apărării Naţionale, conducerea Statului Major General, bineînţeles, cu sprijinul factorului politic, cu comisiile de apărare din Parlamentul României, au rezolvat, într-adevăr, o problemă care, în condiţiile actuale, motivează cel mai important segment al forţelor terestre române şi al întregii armate române, militarii gradaţi şi soldaţi voluntari să poată să-şi desfăşoare procesul de instrucţie, procesul de pregătire şi, bineînţeles, să-şi îndeplinească misiunile care le sunt stabilite cu o altă abordare, într-un alt context, cu o mai mare încredere în viitor, cu mai multă dăruire pentru instituţia în care ei acţionează şi pe care o reprezintă atât în ţară, dar în mod deosebit în teatrele de operaţii.

Realizator: Să ne referim un pic şi la aceste drepturi obţinute. Vă puteţi referi, domnule maior Petrea Pavel, la ce a obţinut prin această lege soldaţii şi gradaţii voluntari?

Petrea Pavel: Practic, au câştigat dreptul la o pensie militară...

Realizator: Ceea ce contează foarte mult...

Petrea Pavel
: Contează... Sigur că da!

Realizator
: ...pentru că la 40-45, pur şi simplu, erau scoşi din sistem.

Petrea Pavel
: Sigur că da. Oricum, vreau să specific faptul că ei, în momentul în care intrau în sistemul militar, ştiau că la 40 de ani, unii la 45, în funcţie de...

Realizator
: De ce funcţie deţineau.

Petrea Pavel
: ...de funcţia în care erau încadraţi, ei ştiau că atunci va trebuie să-şi găsească altceva.

Realizator: Şi pe lângă acestea, sunt drepturi recunoscute în teatrele de operaţii, pentru că, să ne gândim, este vorba, în primul rând, în teatrele de operaţii, de forţele terestre şi este un bine făcut soldaţilor şi gradaţilor voluntari, care au participat şi şi-au pus acolo viaţa gaj pentru ţară, să ne gândim, şi şi-au părăsit familia, au părăsit confortul de acasă, ca să reprezinte ţara într-o misiune dificilă şi este foarte bine că li se recunosc aceste drepturi foarte importante. Domnule general Dan Ghica Radu, suntem pe finalul emisiunii, aveţi ocazia, pentru că este şi finalul acestei zile, să transmiteţi în două minute un mesaj subordonaţilor dumneavoastră din trupele de uscat.

Dan Ghica Radu: În primul rând, vă mulţumesc pentru această oportunitate. Doresc să încep cu militarii aflaţi în teatrele de operaţii, cei care se află departe de ţară şi de familii, le apreciem curajul şi profesionalismul, eforturile pe care ei le fac în teatrele de operaţii din Kosovo şi Afganistan, pentur a-i ajuta pe cei afectaţi de tragedia războiului, pentru a le reda speranţa într-un viitor mai bun. Ei ne asigură credibilitatea României, a Armatei Române şi a Forţelor Terestre Române. Le mulţumim, suntem mândri de ei şi-i aşteptăm acasă cu satisfacţia misiunii îndeplinite. Adresez tuturor militarilor şi personalului civil din Forţele Terestre cele mai calde felicitări şi, în această zi de sărbătoare, îmi exprim încă o dată bucuria şi satisfacţia faţă de succesele cu care personalul nostru s-a prezentat astăzi, de Ziua Forţelor Terestre.

Realizator
: Vă mulţumim, domnule general maior Dan Ghica Radu. Aduc aminte că, în această ediţie, am fost alături de cea mai numeroasă categorie de forţe din Armata României. Reamintesc că la 23 aprilie, Armata României sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă. Invitat special în această ediţie a fost comandantul Forţelor Terestre, generalul maior Dan Ghica Radu. Alături de mine, în studio, s-a aflat maiorul Petrea Pavel, ofiţer de relaţii publice al trupelor de uscat.

Realizator Radu Dobriţoiu

Producător Nicu Popescu

Transcriere RADOR

Problematica geostrategică reprezentată de Afganistan
Euroatlantica 21 Februarie 2010, 20:34

Problematica geostrategică reprezentată de Afganistan

Contingentul românesc din Afganistan va ajunge în acest an la aproximativ 1800 de militari.

Problematica geostrategică reprezentată de Afganistan
Problemele militarilor români din Afganistan şi Irak
Euroatlantica 21 Februarie 2010, 15:21

Problemele militarilor români din Afganistan şi Irak

Reîncadrarea în sistemul militar, sprijin pentru răniţi, problema modificării asigurărilor de viaţă pentru trupele din...

Problemele militarilor români din Afganistan şi Irak
Fonduri pentru Ucraina - renaşterea speranţei
Euroatlantica 26 Aprilie 2024, 11:10

Fonduri pentru Ucraina - renaşterea speranţei

Euroatlantica, ediția din 25 aprilie 2024.

Fonduri pentru Ucraina - renaşterea speranţei
Euroatlantica - Ediția din 28 aprilie 2022
Euroatlantica 29 Aprilie 2022, 21:44

Euroatlantica - Ediția din 28 aprilie 2022

După războiul din Ucraina un nou îngheţ al relaţiilor Est - Vest?

Euroatlantica - Ediția din 28 aprilie 2022
Jurnal de război; Corespondenții speciali ai RRA în Ucraina
Euroatlantica 11 Martie 2022, 10:09

Jurnal de război; Corespondenții speciali ai RRA în Ucraina

Euroatlantica: Ucraina - Jurnal de război; Radio România Actualități. Invitații emisiunii au fost colegii mei Ilie Pintea și...

Jurnal de război; Corespondenții speciali ai RRA în Ucraina
Euroatlantica - Ediția din 10 februarie 2022
Euroatlantica 11 Februarie 2022, 21:28

Euroatlantica - Ediția din 10 februarie 2022

Securitatea Europei, între baletul diplomatic și zâmbetele autocrate

Euroatlantica - Ediția din 10 februarie 2022
Euroatlantica - Ediția din 20 ianuarie 2022
Euroatlantica 21 Ianuarie 2022, 10:20

Euroatlantica - Ediția din 20 ianuarie 2022

"Euroatlantica" - "Est-Vest, dialog sau confruntare"

Euroatlantica - Ediția din 20 ianuarie 2022
Euroatlantica - Ediția din 6 ianuarie 2022
Euroatlantica 07 Ianuarie 2022, 11:53

Euroatlantica - Ediția din 6 ianuarie 2022

Euroatlantica - Ediția din 6 ianuarie 2022

Euroatlantica - Ediția din 6 ianuarie 2022