Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 9 noiembrie

Vânzătorii de prin sate s-au mutat pe... internet; O tanara familie a renuntat la viata de Bucuresti si a strans bani in Anglia pentru a creste vaci la Iacobesti.

Revista presei locale 9 noiembrie

Articol de Ina Chelan, 09 Noiembrie 2010, 04:56

Vânzătorii de prin sate s-au mutat pe... internet, constată colegii de la Ziarul Prahova.Dacă, în anii trecuţi, târgurile de prin satele prahovene erau pline cu crescători de animale, acum, aceştia aleg să îşi vândă marfa pe internet. Oamenii nu mai trebuie astfel să se trezească dis-de-dimineată pentru a merge in târg, ci le vin clienţii la poartă. Paginile de internet cu anunţuri agricole sunt din ce în ce mai accesate de către prahovenii care vor să vândă animale. Iar pe acest gen de site-uri cumpărătorii găsesc de la porci, capre, raţe până la pui de păun sau iepuri de rasă.

Municipalitatea din Vulcan participă, alături de mai multe ţări, la implementarea unui proiect european care are drept scop creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă din comunităţile ţintă. Practic, principalele activităţi derulate în cadrul acestui proiect vizează politici de schimb de experienţă, dimensionarea locală a locurilor de muncă, formarea unor grupuri de solidaritate pentru crearea de slujbe şi stabilirea unor case pilot „SolidarCity”. Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani, urmând ca diseminarea rezultatelor acestuia să fie făcută în decembrie 2010, la Vulcan, în prezenţa delegaţilor din toate ţările participante, aflăm din Servus Hunedoara.

Tribuna Sibiu anunţă o cursă contra cronometru pentru finalizarea centurii. Lucrările la centura Sibiului avansează de la o zi la alta, toate forţele constructorilor fiind concentrate pentru ca aceasta să fie gata la 1 decembrie. Se finalizează ultimele lucrări de suprastructură, se pun stratul de binder şi cel de uzură pe ultimele poduri rămase descoperite, se montează glisierele de protecţie dintre benzi şi cele de pe marginea drumului, în timp ce sensul giratoriu de la Aeroport este foarte aproape de finalizare.

Personajele istorice revin la Sala Unirii din Alba Iulia, citim în Informaţia de Alba. Sala Unirii din complexul muzeal albaiulian găzduieşte astăzi, de la ora 12.00, vernisajul expoziţiei „Ţinutele Istoriei”. Vor fi prezentate costume din diferite epoci istorice. Aşa cum s-a întâmplat şi la Seara Muzeelor, costumele vor fi îmbrăcate de angajaţii muzeului (arheologi, muzeografi sau restauratori) care vor da viaţă unor personaje istorice.

Reporterii de la Obiectiv Suceava i-au întâlnit pe Eugen şi Mihaela Gojnea, de 32 şi respectiv, 33 de ani. Tinerii au renunţat la viaţa destul de îndestulată din Capitală, au vândut tot ce aveau şi au investit într-o ferma de vite. Pentru că, la un moment dat, banii nu le ajungeau pentru terminarea fermei, cei doi, absolvenţi de Drept şi cu slujbe bune în Bucureşti, au plecat şi au muncit în Anglia- patru ani, Mihaela a lucrat într-un restaurant şi Eugen a fost şofer. Cu banii strânşi “afară” şi cu ajutorul unui proiect SAPARD, cei doi au finalizat o minune de ferma şi livrează zilnic 1.200 litri lapte, fiind producătorul cu cea mai mare cantitate livrata din judeţ.

Telegraful de Prahova îl prezintă pe Andrei Purice, elev în clasa a-XI-a E la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti. El a reuşit să câştige medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică desfăşurată în Muntenegru. Andrei s-a întrecut la concursul internaţional cu zeci de concurenţi din Bulgaria, Grecia, Cipru sau Serbia, dar a avut alături alţi trei colegi „de breaslă” din Bucureşti.

Criminaliştii din România ar putea lucra, pe viitor, cu benzi şi jetoane îmbunătăţite, toate inventate de un bihorean, tehnicianul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Nicolae Meseşan. După o experienţă de peste 17 ani în cercetarea la faţa locului, tehnicianul a ajuns la concluzia că trusa criminalistică cu care se lucrează încă din anul 1965 nu a fost niciodată îmbunătăţită. Astfel, după câţiva ani de muncă, Nicolae Meseşan a devenit inventator cu acte în regulă, primind două brevete. Unul pentru o bandă decimetrică şi altul, pentru jetonul piramidal. Tehnicianul speră acum să găsească şi o soluţie pentru ca invenţiile sale să fie produse în masă şi utilizate pe teren de criminalişti, semnalează cotidianul Crişana.

O comisie formată din specialişti în artă, arhitecţi şi reprezentanţi ai Primăriei Târgu Jiu a decis ca operele lui Constantin Brâncuşi din Parcul Central să fie supuse unor operaţiuni de curăţare. Gazeta de Sud scrie că operele brâncuşiene din piatră vor fi supuse unei operaţii de biocidare prin care se urmăreşte eliminarea muşchilor, lichienilor şi a altor microorganisme care se găsesc în piatra folosită la realizarea Porţii Sărutului, Aleii Scaunelor sau Mesei Tăcerii.

Cu toate că iarna întârzie să vină, infrastructura pentru schi a judeţului Cluj e pusă la punct şi aşteaptă, după caz, fie prima zăpadă, fie primele temperaturi de -2 grade ca să pornească tunurile de zăpadă artificială. În acest an, în judeţul Cluj se va putea schia pe şapte pârtii, în trei locaţii principale: Feleacu, Băişoara şi Dângău. Pârtia de la Feleacu se va numi din acest an Schi Arena. Sub sloganul “snow and go”, administratorii se aşteaptă la un aflux de turişti şi de pasionaţi ai sporturilor de iarnă, citim in Ziua.

Şi colegii de la cotidianul gorjean Pandurul aşteaptă ninsoarea. Un nou punct de salvare montană va funcţiona la Rânca, începând cu acest sezon, odată cu deschiderea pârtiei de schi din zona Păpuşa. Tot în partea de nord a staţiunii, la baza pârtiei de schi, va fi amenajat de anul viitor un punct sanitar, unde accidentaţii vor fi stabilizaţi în vederea transportării la unităţi sanitare. În timpul sezonului, permanenţa pe fiecare pârtie de schi va fi asigurată cu minim doi salvatori.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:47

Armata României, ambasadorul nostru în lume

De Ziua Armatei, vorbim despre militarii români care luptă la peste 4000 de kilometri de casă.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
Rămân fără apă din cauza datoriilor
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:41

Rămân fără apă din cauza datoriilor

Se întâmplă şi la Petroșani, unde societatea care furnizează apă a dat în judecată asociația de proprietari, pentru o datorie...

Rămân fără apă din cauza datoriilor
La şcoală, prin pădure
România, devreme 23 Octombrie 2013, 10:33

La şcoală, prin pădure

Între 2 şi 12 kilometri trebuie să parcurgă pe jos, prin pădure sau poteci, elevii din clasele I-VIII din localităţile...

La şcoală, prin pădure
Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
România, devreme 22 Octombrie 2013, 10:55

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii

Medicii recunosc faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui dotările bat recordul de "vârstă" în materie de...

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
Sobe cu lemne la bloc
România, devreme 21 Octombrie 2013, 13:10

Sobe cu lemne la bloc

Localnicii din cele cateva blocuri din Însurăţei se încălzesc fiecare după cum poate, fie cu ajutorul sobelor pe lemne, fie...

Sobe cu lemne la bloc
''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
România, devreme 12 August 2013, 22:45

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''

Psihoterapia canina

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
România, devreme 08 August 2013, 14:55

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, care trăiește în nordul Africii, în...

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia
România, devreme 07 August 2013, 14:10

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia

Peste 20.000 de orădeni nu şi-au plătit impozitele, dar primăria oraşului a găsit metoda eficienta: să trimită o maşină...

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia