Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 7 octombrie

La Craiova Termoficarea a renunţat la facturarea individuală; Cum a eşuat la Cluj cea mai mare campanie de ecologizare; Discul de Aur pentru un poliţist sucevean.

Revista presei locale 7 octombrie

Articol de Ina Chelan, 07 Octombrie 2010, 04:35

"Iarba elefantului" (Miscanthus Giganteus) - biocombustibilul viitorului este in atentia agricultorilor.

Lor le sunt prezentate pe scurt în Ziarul de Prahova câteva avantaje: nu este necesar niciun tratament sau ingrijire a terenului; creşte fara ingrăşăminte (in timpul iernii frunzele cad si acţioneaza ca un ingrăşământ natural); este ideală pentru utilizarea drept combustibil in sistemele automate de incalzire; se poate utiliza la fabricarea unor materiale de construcţii – panouri pentru pereţi, ţigle, plăci de izolare, tencuială interioară si exterioară.

Termoficarea a renunţat la facturarea individuală, anunţă Gazeta de Sud.

Proiectul lansat anul trecut pentru facturarea individuală a căldurii furnizate prin sistemul centralizat de încălzire a eşuat. Populaţia era asigurată că fiecare craiovean putea să-şi plătească factura, fără interpunerea asociaţiei. Semnarea unei astfel de convenţii avea însă şi o parte mai puţin agreată de către beneficiari. În baza actului, Termoficarea avea dreptul să le taie căldura rău-platnicilor fără prea multe complicaţii.

Primăria Deva a refuzat să recepţioneze rezultatul reabilitării unei străzi din localitate, realizată de o firmă privată.

Conducerea municipalităţii a declarat război societăţilor care îşi bat joc de contractele încheiate cu administraţia. Reprezentanţii municipalităţii devene citati de Servus Hunedoara au anunţat că, începând de astăzi, toate lucrările efectuate de către firmele private şi al căror beneficiar este primăria reşedinţei de judeţ vor fi verificate minuţios de către comisiile care vor face recepţia acestora.

Un Centru Brâncuşi, unic în Târgu Jiu, va fi construit în apropiere de Coloana Infinitului.

Valoarea acestui proiect este de aproximativ 1, 5 milioane de dolari, suprafaţa destinată construcţiei fiind de 1400 mp. Citim în cotidianul Pandurul faţada centrului va fi din sticlă şi va reflecta imaginea Coloanei Infinitului. Clădirea va fi compusă din subsol şi parter. La subsol vor exista spaţiile funcţionale. Parterul va cuprinde: o zonă pentru expoziţii şi organizare de evenimente, o zonă pentru expoziţii temporare, o mică încăpere pentru proiecţie, un punct de vânzare a suvenirurilor brâncuşiene şi o zonă de cafenea.

Castanele prăjite se vând la 4 lei suta de grame-aflăm din Informaţia Zilei Satu Mare.

De o vreme, în mai multe puncte ale Sătmarului şi-au facut simţită prezenţa comercianţii de castane prăjite. Poate contează mai puţin dacă sunt autorizaţi sau nu. Castigă şi ei un ban.
Mirosul acestor fructe este incitant atât pentru cei mari cât şi pentru copii. Daca adulţii in marea lor majoritate privesc la castanele aburinde, apoi la preţ şi merg mai departe, copiii sunt mai greu de convins ca preţul este aproape prohibitiv.
Pentru 100 de grame de castane, vajnicii comercianţi incaseaza 4 lei. Preţul acestor “trufandale” la sursă, in pieţele din Baia Mare este de 15 lei/kilogram. Acelaşi preţ il are un kilogram de castane si in pieţele sătmarene.

Cum a eşuat la Cluj cea mai mare campanie de ecologizare.

Sute de saci cu gunoi au rămas în natură după încheierea acţiunii de salubrizare “Let’s Do It, Romania!”. Organizatorii spun că e vina primăriilor, în timp ce reprezentanţii acestora susţin că nu au fost anunţaţi unde sunt depozitaţi sacii.În saci albaştri, rânduiţi, gunoiul adunat cu atâta râvnă de miile de clujeni iubitori de natură riscă să fie din nou împrăştiat de către animale. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Cluj nu au putut fi contactaţi în cursul zilei de ieri, precizează Ziua.

Cotidianul Crişana anticipeză la Oradea trei zile de distracţie la Festivalul Copiilor - Târg de jucării şi carte, concursuri şi multă voie bună.

Spre deosebire de târgurile tradiţionale, la cel din Orăşel copiii vor fi şi comercianţi, şi vânzători, ei punând în vânzare propriile jucării, cu scopul de a obţine bani pentru a sprijini alţi copii. Pe durata celor trei zile de târg, copiii speră să adune banii necesari pentru achiziţionarea a două aparate auditive necesare tinerei Paulina Temelie, precum şi a unui accesoriu pentru bicicletă, necesar lui Balog Reka.

Un tânăr poliţist sucevean cu înclinaţii artistice a reuşit o performanţă deosebită în domeniul muzicii populare. Este vorba despre interpretul de muzica populară Marius Zgâianu care a vândut peste 12.000 de unităţi din albumul „Sărbători în Bucovina”. Deşi este un album care, de regulă, se vinde doar în luna decembrie, totuşi „Sărbători în Bucovina” a avut un succes peste aşteptări. Obiectiv Suceava mai scrie că tânărul interpret este agent principal de poliţie, încadrat la Biroul de Ordine Publica al Poliţiei Municipiului Suceava.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:47

Armata României, ambasadorul nostru în lume

De Ziua Armatei, vorbim despre militarii români care luptă la peste 4000 de kilometri de casă.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
Rămân fără apă din cauza datoriilor
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:41

Rămân fără apă din cauza datoriilor

Se întâmplă şi la Petroșani, unde societatea care furnizează apă a dat în judecată asociația de proprietari, pentru o datorie...

Rămân fără apă din cauza datoriilor
La şcoală, prin pădure
România, devreme 23 Octombrie 2013, 10:33

La şcoală, prin pădure

Între 2 şi 12 kilometri trebuie să parcurgă pe jos, prin pădure sau poteci, elevii din clasele I-VIII din localităţile...

La şcoală, prin pădure
Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
România, devreme 22 Octombrie 2013, 10:55

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii

Medicii recunosc faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui dotările bat recordul de "vârstă" în materie de...

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
Sobe cu lemne la bloc
România, devreme 21 Octombrie 2013, 13:10

Sobe cu lemne la bloc

Localnicii din cele cateva blocuri din Însurăţei se încălzesc fiecare după cum poate, fie cu ajutorul sobelor pe lemne, fie...

Sobe cu lemne la bloc
''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
România, devreme 12 August 2013, 22:45

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''

Psihoterapia canina

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
România, devreme 08 August 2013, 14:55

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, care trăiește în nordul Africii, în...

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia
România, devreme 07 August 2013, 14:10

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia

Peste 20.000 de orădeni nu şi-au plătit impozitele, dar primăria oraşului a găsit metoda eficienta: să trimită o maşină...

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia