Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale, 21 aprilie

Articole publicate în Gazeta de Sud, Telegraful de Prahova, Ziarul Prahova, Monitorul, Pandurul, Ziua de Cluj, Cuget Liber, Tribuna.

Revista presei locale, 21 aprilie

Articol de Ina Chelan, 21 Aprilie 2010, 08:56

Unele dintre doamnele care erau nevoite să stea ore întregi în bucătărie, să gătească pentru diverse evenimente - cum ar fi zilele de naştere, botezurile sau marile sărbători – mai nou apelează la firmele de catering, mai ales că reprezentanţii acestor societăţi susţin că este mult mai avantajos decât dacă preparatele ar fi făcute acasă. "Ni se solicită, în general, mâncăruri tradiţionale, însă depinde şi de eveniment. În ceea ce priveşte categoria de persoane care ni se adresează, nu putem spune că este vorba doar despre persoanele înstărite, ci şi cele care au venituri modeste optează pentru această varianta. În plus, multe dintre ele ne solicită serviciile fie doar pentru a economisi timp", a precizat pentru Ziarul Prahova reprezentanţa unei firme de catering din Ploieşti.


Arta se vinde mai bine în sezonul estival- titrează Tribuna. Frecvenţa expoziţiilor de artă plastică este destul de ridicată în burgul sibian, însă sfera consumatorilor este restrânsă. La vernisaje, cei prezenţi sunt în mare parte artiştii clasici ai Sibiului şi apropiaţii acestora. Perioada prolifică vânzării de artă începe cu lunile aprilie-mai, turiştii prezentând interes pentru lucrările de artă locală. Ei preferă însă tablouri de mici dimensiuni, o pânză voluminoasă fiind incomodă, sau obiecte ornamentale din sticlă, lemn sau metal.

Surse din interiorul Teatrului de Stat Constanţa (TSC) susţin pentru Cuget Liber că, din vară, instituţia în care activează ar putea intra în şomaj tehnic, din cauza posibilităţilor financiare reduse de care Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) dispune pentru cultură. Pentru a evita această măsură drastică, Teatrul de Stat va încerca să obţină încasări suplimentare. Astfel, în luna mai, spectacolul „Scaiul” urmează să fie jucat la Vatra Dornei şi Suceava iar „(Pe)trecerea sufletelor” la Buzău.

Numărul turiştilor din Cheile Turzii a crescut cu 25%- afirmă Ziua de Cluj. Rezervaţia Naturală Cheile Turzii este inclusă ca obiectiv turistic în patrimoniul UNESCO, fiind cunoscută datorită numărului mare de peşteri ce se regăsesc în zonă (în jur de 60), florei şi faunei diversificate, precum şi peisajului carstic oferit. De asemenea, Cheile Turzii reprezintă una dintre cele mai bune zone de alpinism şi escaladă din ţară, aici organizându-se în fiecare an diverse concursuri.


Zeci de apometre de apă rece, instalate de SC Hidroconstrucţia SA cu bani europeni prin proiectul ISPA, în cartierul craiovean Brestei, nu mai sunt funcţionale înainte de a se face recepţia lucrării de către Compania de Apă Oltenia. Acestea zac în mâl şi apă din luna noiembrie a anului trecut, căminele în care se află fiind inundate ca şi străzile pe care se află, constata reporterii de la Gazeta de Sud. Beneficiarul lucrărilor, Compania de Apă Oltenia, îl avertizează pe constructor: fără apă, fără mâl. În caz contrar, recepţia lucrărilor va fi amânată până când contoarele distruse vor fi înlocuite cu altele.

O idee năstruşnică, care depăşeşte orice imaginaţie, i-a înflăcărat cu totul pe edilii din Măgureni, aflam din Telegraful de Prahova. Asta după ce aleşii au aflat că un consorţiu de firme a realizat un studiu potrivit căruia comuna ar putea avea pe raza administrativă un port nautic, un centru de terapie cu delfini şi, inclusiv, un helioport. Asta chiar dacă localitatea nu are ieşire la Marea Neagră şi nici nu este traversată de vreun fluviu.

Poliţiştii comunitari intenţionează să rupă gura tîrgului vara aceasta deoarece vor patrula pe străzi pe scutere cu girofar, citim în Monitorul. În prezent, toti agentii de la Politia Locală Piatra Neamt se află într-o perioadă de pregătire teoretică şi practică ce va dura 60 de zile. Concret, politistii comunitari învată cu rândul cum să conducă scuterele dar au trecut şi la exerciţii fizice intense deoarece şefii vor ca imaginea agentului cu burtă şi încet în mişcări să fie o amintire.

Reversul medaliei îl găsim ..publicat în Evenimentul regional al Moldovei. Poliţia comunitară Vaslui a plătit peste 30.000 de lei pentru achiziţionarea unui număr de cinci scutere pe care nu le poate scoate în trafic deocamdată din cauză că nici unul dintre poliţişti nu ştie să le conducă. Cele cinci scutere stau de aproape trei săptămâni pe holurile instituţiei, în tot acest timp poliţiştii comunitari fiind nevoiţi să se deplaseze pe jos prin oraş.

Hainele kaki sunt la mare modă zilele aceste printre sătenii din Leleşti, care pot să se îmbrace la fel ca soldaţii, după ce Primăria din localitate le-a adus tuturor astfel de „ajutoare”, scrie cotidianul gorjean Pandurul. Fiecare sătean interesat de ajutoarele oferite de autorităţi a avut parte de o raniţă adevărată în care au fost puse de la foaie de cort şi haine de soldat, până la cămaşă, vestă şi cine mai ştie ce. Primarul comunei declară că hainele aduse la Leleşti sunt ca şi noi, doar că au stat prin depozitele armatei câţiva ani, iar odată cu reducerea efectivelor de soldaţi, vestimentaţia a devenit inutilă.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:47

Armata României, ambasadorul nostru în lume

De Ziua Armatei, vorbim despre militarii români care luptă la peste 4000 de kilometri de casă.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
Rămân fără apă din cauza datoriilor
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:41

Rămân fără apă din cauza datoriilor

Se întâmplă şi la Petroșani, unde societatea care furnizează apă a dat în judecată asociația de proprietari, pentru o datorie...

Rămân fără apă din cauza datoriilor
La şcoală, prin pădure
România, devreme 23 Octombrie 2013, 10:33

La şcoală, prin pădure

Între 2 şi 12 kilometri trebuie să parcurgă pe jos, prin pădure sau poteci, elevii din clasele I-VIII din localităţile...

La şcoală, prin pădure
Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
România, devreme 22 Octombrie 2013, 10:55

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii

Medicii recunosc faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui dotările bat recordul de "vârstă" în materie de...

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
Sobe cu lemne la bloc
România, devreme 21 Octombrie 2013, 13:10

Sobe cu lemne la bloc

Localnicii din cele cateva blocuri din Însurăţei se încălzesc fiecare după cum poate, fie cu ajutorul sobelor pe lemne, fie...

Sobe cu lemne la bloc
''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
România, devreme 12 August 2013, 22:45

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''

Psihoterapia canina

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
România, devreme 08 August 2013, 14:55

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, care trăiește în nordul Africii, în...

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia
România, devreme 07 August 2013, 14:10

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia

Peste 20.000 de orădeni nu şi-au plătit impozitele, dar primăria oraşului a găsit metoda eficienta: să trimită o maşină...

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia