Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale, 15 februarie

Articole publicate în Ziarul de Prahova, Ziua de Cluj, Ziarul de Vrancea, Pandurul, Tribuna Sibiu.

Revista presei locale, 15 februarie

Articol de Ina Chelan, 15 Februarie 2010, 08:56

Evenimentul regional al Moldovei scrie despre profit sigur într-un oraş fără parcări. La nivelul Iaşului, de ridicarea maşinilor parcate neregulamentar sau abandonate ar trebui să se ocupe Direcţia de Servicii Publice Municipale. Afacerea a fost însă „abandonată”, motivul invocat fiind lipsa dotărilor necesare. Nimeni nu s-a gândit însă că din asemenea încasări, la nivelul lor actual, ar putea să se achiziţioneze nu una, ci chiar mai multe platforme. În acest fel, profitul ar fi ajuns în întregime la bugetul local şi s-ar fi putut reinvesti în beneficiul întregii comunităţi, eventual prin amenajarea unor noi locuri de parcare.

Doljencele mai au la dispoziţie două zile pentru a se înscrie în cursa pentru ocuparea unui loc de muncă în Spania. Data-limită de depunere a CV-urilor pentru participarea la bursa locurilor de muncă pentru agricultură în Spania, organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă în perioada 17-18.02.2010 în municipiul Teiuş (judeţul Alba), este 16 februarie 2010. Gazeta de Sud precizează că acestea nu sunt singurele posturi disponibile pentru persoanele interesate să plece la muncă în străinătate, în domeniul agricol. Cei care, din diverse motive, nu pot sau nu vor să participe la această bursă au la dispoziţie 220 de locuri de muncă oferite de angajatorii din Danemarca, prin reţeaua EURES.

O situaţie absolut bizară se întâlneşte pe şoseaua Arad-Oradea, acolo unde calitatea lucrărilor de refacere a carosabilului a fost contestată de mai multe ori, iar antreprenorul a trebuit să refacă anumite tronsoane. Acum constatăm că, la scurt timp după ce gropile apărute în asfaltul proaspăt turnat au fost astupate, au apărut găuri şi în petice, au constatat reporterii de la Observatorul aradean. Şoseaua este foarte periculoasă, pentru că nu are nici marcaje corespunzătoare, iar gropile dese şi mari sunt o capcană pentru oricine nu cunoaşte bine traseul.

Dintr-o greşeală de proiectare, clasele şcolii, aflate în construcţie, din satul Jirov, comuna Corcova, sunt mici şi neconforme. Lucrarea abandonată, ce riscă să fie construită din nou de la zero, a costat peste cinci miliarde de lei vechi. Şi asta în condiţiile în care 200 de elevi învaţă acum într-o şcoală din chirpici şi care are o vechime de aproape 100 de ani, precizează Informaţia de Severin.


Secţia de etnografie şi artă a Muzeului Municipal Mediaş organizează o serie de lecţii de etnografie, aflam din Tribuna Sibiu. Lecţiile se adresează elevilor din clasele primare şi gimnaziale şi constau într-o introducere în lumea satului tradiţional, prin explicarea concretă a termenilor, care sunt specifici etnografiei şi artei populare. Acţiunile se vor desfăşura, pe bază de programare, în secţia de etnografie a muzeului, având ca şi suport piesele expuse şi alte materiale didactice.

“Băile Sărate” de la Cojocna se deschid în aprilie, informează Ziua de Cluj. Lucrările de reabilitare a Băilor Cojocna s-au întins pe o perioadă de doi ani, deşi, conform proiectului, ar fi trebuit încheiate încă din vara anului trecut. Autoritatile locale avertizează că, din păcate, baza de tratament nu a putut fi inclusă în finanţarea asigurată prin programul Phare şi, prin urmare, nu a fost dotată corespunzător. Ar mai fi nevoie de circa 50.000 de euro, bani pe care Primăria Cojocna nu îi are. Hotelurile din incinta complexului balnear rămân, de asemenea, doar investiţii de perspectivă, deocamdată, se poate miza doar pe ceea ce oferă pensiunile private.

Daca nu e dârmat de cutremur, Tribunalul e luat de ape, avertizează Ziarul de Vrancea. Imobilul în care îsi desfasoară activitatea Tribunalul Vrancea şi Judecatoria Focşani şi-a dovedit încă o dată rezistenţa. Ploaia abătută asupra judeţului zilele acestea a afectat şi clădirea celor doua instanţe, apa intrând efectiv prin tavan. Pentru a limita pagubele, “locatarii” au făcut fiecare ce a putut. Unul a adus o găleată, altul o baliuţă, şi le-au instalat în punctele cheie în care apa îşi făcuse cuibar. Ieri apa încă mai picura prin crăpăturile din tavan, unde şi-a facut lăcaş încă din urmă cu câţiva ani, respectiv la etaj, unde îşi au birourile judecătorii şi o parte dintre grefieri. Dacă până acum personalul din instanţe se gândea cu groază la un cutremur, acum nici ploaia sau zăpada adunată pe acoperişul clădirii nu va fi de neglijat, şi este posibil ca la urmatoarea furtună o parte din tavan să se desprindă de-a binelea.

Astăzi, mâine şi miercuri elevii de clasa a XII-a vor susţine prima proba a examenului de bacalaureat. Medicii de familie au fost solicitaţi de către Direcţia de Sănătate Publică să asigure asistenţa medicală a elevilor la probele orale, însă au refuzat- citim în cotidianul gorjean Pandurul. Medicii de familie refuză să asigure, la probele orale ale examenului de bacalaureat, asistenţă medicală în locul medicilor şcolari, deoarece nu primesc bani.

Castelul Pelisor poate fi vizitat doar cu programare, informează Ziarul de Prahova. Castelul Pelişor va putea fi vizitat de miercuri până duminică, doar cu programare făcută cu cel puţin o zi înainte şi numai de către grupuri de minimum 20 de persoane. Conducerea Muzeului Naţional Peleş a luat această măsură din cauza scăderii numarului de vizitatori din ultimele săptămâni. Sâmbătă şi duminică, la Pelişor vin aproximativ 13 turisti pe zi, de opt ori mai puţini faţă de numărul celor înregistrati anul trecut. Şi la Castelul Peleş numărul vizitatorilor este în scădere. Joia trecută, 40 de persoane i-au trecut pragul, comparativ cu 260, înregistrate în aceeaşi zi a anului trecut.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:47

Armata României, ambasadorul nostru în lume

De Ziua Armatei, vorbim despre militarii români care luptă la peste 4000 de kilometri de casă.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
Rămân fără apă din cauza datoriilor
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:41

Rămân fără apă din cauza datoriilor

Se întâmplă şi la Petroșani, unde societatea care furnizează apă a dat în judecată asociația de proprietari, pentru o datorie...

Rămân fără apă din cauza datoriilor
La şcoală, prin pădure
România, devreme 23 Octombrie 2013, 10:33

La şcoală, prin pădure

Între 2 şi 12 kilometri trebuie să parcurgă pe jos, prin pădure sau poteci, elevii din clasele I-VIII din localităţile...

La şcoală, prin pădure
Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
România, devreme 22 Octombrie 2013, 10:55

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii

Medicii recunosc faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui dotările bat recordul de "vârstă" în materie de...

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
Sobe cu lemne la bloc
România, devreme 21 Octombrie 2013, 13:10

Sobe cu lemne la bloc

Localnicii din cele cateva blocuri din Însurăţei se încălzesc fiecare după cum poate, fie cu ajutorul sobelor pe lemne, fie...

Sobe cu lemne la bloc
''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
România, devreme 12 August 2013, 22:45

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''

Psihoterapia canina

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
România, devreme 08 August 2013, 14:55

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, care trăiește în nordul Africii, în...

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia
România, devreme 07 August 2013, 14:10

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia

Peste 20.000 de orădeni nu şi-au plătit impozitele, dar primăria oraşului a găsit metoda eficienta: să trimită o maşină...

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia