Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale, 11 august

Articole publicate în Ziua de Cluj, Ziarul de Vrancea, Ziarul Prahova, Servus, Mesagerul de Bistriţa-Năsăud, Obiectiv Vocea Brăilei, Evenimentul regional al Moldovei.

Revista presei locale, 11 august

Articol de Ina Chelan, 11 August 2010, 08:36

Sibiul primeşte peste 48.000 lei pentru editarea de carte- titrează Tribuna. Banii au fost primiţi de Muzeul Naţional Brukenthal şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul–Junii" Sibiu în urma unui concurs naţional de proiecte editoriale.

Ziua prezintă un motor de căutare turistic creat la Cluj. Cu ajutorul aplicaţiei, ofertele actualizate automat ale principalilor tour-operatori din România, dar şi din restul Europei pot fi afişate pe site-ul agenţiilor de turism. Prin intermediul sistemului, clienţii agenţiilor pot vizualiza preţul final al pachetului turistic.

O nouă zonă de interes pentru cei interesaţi de călătorii va apărea în judeţul Bacău, aflăm din Evenimentul regional al Moldovei. Proiectul „Moineşti, destinaţie turistică şi culturală” se va derula, într-o primă fază, pe o perioada de 24 de luni, pentru care există resurse băneşti, în valoare de un milion de lei, finanţarea fiind asigurată 2 la sută din bugetul local şi 98 la sută din fonduri europene.

Sâmbătă şi duminică, respectiv pe 13 şi 14 august, Grădina Zoologică Brăila va putea fi vizitată gratuit, taxa de intrare fiind suspendată atât pentru copii cât şi pentru adulţi, citim în Obiectiv Vocea Brăilei.

Pe lângă relaxarea şi activităţile specifice vacanţei de vară, situl de la Băile Figa găzduieşte până în 20 august, tabăra de arheologie experimentală "Oamenii sării", cu participarea elevilor de liceu şi a studenţilor care s-au arătat receptivi la ideea de a se implica în acţiuni interactive de reconstituire a metodelor de exploatare preindustrială a sării geme şi a apei sărate şi de a asimila cunoştinţe privind valorile patrimoniului oferit de zona bazinului Someşului. Mesagerul de Bistriţa Năsăud scrie că printre activităţile prevăzute în proiect se află prezentarea experimentelor realizate de voluntari, modelarea briquetajelor din lut şi obţinerea ceramicii, fierberea apei sărate în vederea obţinerii calupurilor de sare şi amenajarea instalaţiilor de foc pentru această activitate, cioplirea uneltelor din lemn (o troacă) şi a mai multor ustensile în vederea exploatării sării geme.

O staţiune din judeţul Hunedoara e una dintre „destinaţiile turistice de excelenţă” de pe continent, anunţă cotidianul Servus. Investiţiile din ultimii ani finalizate de către firmele private din Geoagiu şi efortul administraţiei locale de a moderniza infrastructura acestei localităţi au fost răsplătite: staţiunea balneoclimaterică Geoagiu - Băi a fost inclusă printre destinaţiile europene de excelenţă în cadrul proiectului EDEN. Practic, staţiunea Geogiu- Băi se alătură altor 23 de destinaţii turistice din Europa considerate cele mai atractive, care au ca temă turismul acvatic. Premierea se va face în cadrul unei gale festive la Bruxelles, în data de 27 septembrie 2010, cu ocazia „Zilei Europene a Turismului”.

Reducerile de personal pun lacat pe turismul de la Slanic, avertizează Ziarul Prahova. Prin proiectul “Reabilitarea infrastructurii de turism în staţiunea Slanic Prahova", finanţat în baza Programului Phare, s-a dorit ca oraşul Slănic sa fie mai atractiv pentru potenţialii turişti. Investiţiile cuprind o clădire administrativă dotată cu birouri, cabinete medicale, o sală pentru activităţi recreative, un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 300 de locuri, foişoare, un spaţiu de agrement public, trei piscine, din care una în interior etc. La toate aceste investiţii, evaluate la aproape 4 milioane de euro – desfăşurate pe o suprafaţa de trei hectare – turiştii nu au, însă, acces, pe poarta de la intrare, lanţul fiind pus imediat după recepţia lucrărilor. Inaugurat pe 24 iunie, complexul balnear trebuie conservat - nu se ştie exact până când – din cauză faptului că legea interzice angajarea de personal.

Centrul Romilor pentru Intervenţie Socială şi Studii (CRISS) organizează vara aceasta trei tabere realizate într-un mod inedit: în cort, păstrând tradiţia roma. Amplasarea acestora se va face în comunitate sau în curtea şcolii. Copii vor veni zilnic la tabără, iar seara se vor întoarce acasă, urmând să revină a doua zi., precizează Ziarul de Vrancea. Organizatorii au pregătit activităţi, de la jocuri interculturale, de interrelaţionare şi cunoaştere reciprocă, la ateliere de pictură şi muzică. De asemenea, copiii vor învăţa şi să planteze arbuşti. Fiecare seară se va încheia cu un foc de tabără. Primul cort se va ridica între 10-13 august, în localitatea Sag, judeţul Sălaj. Sfântu Gheorghe, din judeţul Covasna, va găzdui următoarele corturi între 17-20 august, iar în localitatea Babadag din Tulcea, între 23-26 august, va fi ultima oprire.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:47

Armata României, ambasadorul nostru în lume

De Ziua Armatei, vorbim despre militarii români care luptă la peste 4000 de kilometri de casă.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
Rămân fără apă din cauza datoriilor
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:41

Rămân fără apă din cauza datoriilor

Se întâmplă şi la Petroșani, unde societatea care furnizează apă a dat în judecată asociația de proprietari, pentru o datorie...

Rămân fără apă din cauza datoriilor
La şcoală, prin pădure
România, devreme 23 Octombrie 2013, 10:33

La şcoală, prin pădure

Între 2 şi 12 kilometri trebuie să parcurgă pe jos, prin pădure sau poteci, elevii din clasele I-VIII din localităţile...

La şcoală, prin pădure
Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
România, devreme 22 Octombrie 2013, 10:55

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii

Medicii recunosc faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui dotările bat recordul de "vârstă" în materie de...

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
Sobe cu lemne la bloc
România, devreme 21 Octombrie 2013, 13:10

Sobe cu lemne la bloc

Localnicii din cele cateva blocuri din Însurăţei se încălzesc fiecare după cum poate, fie cu ajutorul sobelor pe lemne, fie...

Sobe cu lemne la bloc
''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
România, devreme 12 August 2013, 22:45

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''

Psihoterapia canina

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
România, devreme 08 August 2013, 14:55

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, care trăiește în nordul Africii, în...

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia
România, devreme 07 August 2013, 14:10

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia

Peste 20.000 de orădeni nu şi-au plătit impozitele, dar primăria oraşului a găsit metoda eficienta: să trimită o maşină...

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia