Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 7 aprilie

Centrul de Sănătate Plopeni se încăpăţânează să existe; Datoriile îi aruncă în stradă pe chiriaşii Primăriei; Reeducarea urşilor gunoieri.

Revista presei locale 7 aprilie

Articol de Ina Chelan, 07 Aprilie 2011, 04:40

Centrul de Sănătate Plopeni se încăpăţânează să existe, afirmă Telegraful de Prahova. Chiar dacă, oficial, de la 1 aprilie, în spital nu mai este permisă internarea continuă, medicii de la unitatea medicală asigură serviciile de urgenţă, gărzile şi consultaţiile în ambulatoriu pentru cabinetul de interne. Conducerea Centrului de Sănătate Plopeni a afirmat că unitatea medicală îşi va continua activitatea până la modificarea statutului, din partea autorităţii locale. Primarul oraşului a declarat că e pregătit să preia finanţarea serviciilor medicale.

Colegii de la Tribuna Sibiu s-au minunat de câteva comori ieşite din mâini de copii. Atunci când creează, copilul cu probleme psihice sau de comportament se tratează. Iar ceea ce rămâne în urma terapiei de acest fel reprezintă capodopere despre care cu greu poţi crede că au ieşit din mâna unor copii.Micuţii care au fost internaţi la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, dar şi cei care s-au tratat ambulator au avut, ieri, o expoziţie cu vânzare de produse pe care ei le-au realizat spre a fi vândute. Cu banii adunaţi, personalul de la Ergoterapie va cumpăra material pentru crearea altor produse.

Datoriile îi aruncă în stradă pe chiriaşii Primăriei. Se întâmplă la Vaslui, unde cinci familii riscă să doarmă sub cerul liber, avertizează Evenimentul regional al Moldovei. Nu şi-au mai plătit de ani buni chiriile către SC Goscom, au adunat datorii de mii de lei, iar acum riscă să fie executate silit şi date afară din case. Oamenii spun că abia supravieţuiesc de la o zi la alta, nu au cum să-şi achite debitele şi nici unde să se mute. Se roagă la Dumnezeu să nu rămână fără un acoperiş deasupra capului.

Reabilitarea faţadelor clădirilor situate în Centrul Istoric al municipiului Oradea pare să fie o obligaţie doar pentru muritorii de rând, nu şi pentru cei care au promovat acest proiect. Explicaţia o găsim în cotidianul Crişana: Clădirea Primăriei Oradea pare să fi devenit şi ea un pericol pentru cetăţenii acestei urbe, dovadă este faptul că, ieri, în jurul orei 16.00, s-a solicitat intervenţia unui echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe pentru a îndepărta bucăţile de tencuială care se desprindeau de pe faţada de la intrare.

Reporterii de la Cuget Liber au vrut sa ia o gură de aer curat. Alei ponosite, copaci jupuiţi şi neîngrijiţi, bănci rupte şi jocuri ruginite. Aşa îi întâmpină parcurile din Constanţa pe copii şi pe toţi iubitorii de aer curat. Într-un oraş sufocat de betoane, cu spaţii verzi din ce în ce mai mici, puţinele parcuri ale constănţenilor sunt complet nepregătite pentru sezonul cald. Niciunul din parcurile Constanţei nu a văzut încă o bidinea de var sau o mână de vopsea. Copacii înmuguriţi nu au fost încă toaletaţi, aleile nu au fost marcate, jocurile nu au fost reparate, iar băncile distruse nu au fost înlocuite.

Modernizarea Peşterii Polovragi va fi făcută cu fondurile obţinute din vânzarea biletelor şi a suvenirurilor, citim în cotidianul gorjean Pandurul. Lucrările de modernizare a Peşterii Polovragi au fost demarate ieri, urmând a fi finalizate până la sfârşitul lunii. De-a lungul traseului turistic vor fi montate balustrade de sprijin, iar pe anumite porţiuni vor exista balustrade de protecţie a formaţiunilor carstice. De asemenea, se vor înmulţi indicatoarele către peşteră, încă trei bannere urmând a fi amplasate pe traseul de la drumul forestier.

Transilvania Expres scrie că reprezentanţii Regiei Publice Locale a Pădurilor „ Kronstadt” vor să rezolve problema urşilor gunoieri cu ajutorul Centrului de Reabilitare de la Bălan. Silvicultorii au în vedere capturarea puilor foarte tineri, pe care ursoaicele au început deja să-i înveţe că e mai simplu să procure hrana de la tomberon decât din pădure şi să-i transporte la centrul de reabilitare de la Bălan. Aici, urşii sunt educaţi să se comporte ca nişte animale sălbatice şi să ocolească zonele locuite, ulterior fiind eliberaţi în pădure.

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august