Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei centrale, 4 martie

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Gândul, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 4 martie

Articol de Daniela Coman, corespondent RRA în Franța, 04 Martie 2011, 07:37

Adevărul trage un semnal de alarmă: "creşte violenţa în şcoli". Mai multe cazuri petrecute în şcoli considerate „foarte bune" au pornit de la chestiuni derizorii, ceea ce ar demonstra, potrivit profesorilor şi psihologilor, că elevii au o disponibilitate avansată pentru acte violente, dar şi un mare grad de intoleranţă faţă de acţiunile colegilor lor.

Psihologii cred că vina principală le aparţine părinţilor, dar şi că fenomenul este alimentat de violenţa de la televizor.

Şcoala este o reflexie a societăţii în care trăim - apreciază, la rândul lor sociologii. În plus, sancţiunile în vigoare în acest moment - scăderea notei la purtare, mustrarea scrisă, elimiarea pentru cel mult 5 zile sau mutarea disciplinară la altă şcoală, foarte rar exmatricularea - nu prea mai sperie pe nimeni.

Tot din Adevărul semnalăm un articol amplu despre noul Cod al Muncii - cu toate avantajele şi dezavantajele pe care le conţine această lege, pentru care guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului săptămâna viitoare.

În opinia ziarului, este primul Cod al Muncii capitalist din România, care va face din performanţă un criteriu de selecţie a angajaţilor, va sancţiona aspru munca la negru, va prelungi contractele pe termen fix, va permite angajări imediat după concedierile colective.

"Sistemul de pensii de stat este unul piramidal" - declaraţia îi aparţine ministrului Muncii, Ioan Botiş, şi a fost preluată şi analizată în aproape toate ziarele apărute astăzi. "Sunt 10 milioane de persoane active din care doar 5,6 milioane contribuie la fondul de pensii de stat", susţine Botiş.

Numai o creştere serioasă a numărului de locuri de muncă legale şi, deci, a celor care plătesc contribuţia ar putea scăpa sistemul de pensii de la colaps. În condiţiile existente acum, ministrul susţine că "nu sunt decât trei soluţii pentru a ţine în viaţă sistemul: ori creşte vârsta de pensionare, ori se măresc contribuţiile, ori statul va fi obligat să se împrumute în continuare". - am citat din Gândul.

Dacă ar putea rămâne fără bani pentru pensii, asta nu înseamnă că statul nu are fonduri pentru proiectele Ministerului Turismului. "Udrea cumpără soft de numărat turiştii" - titrează Jurnalul Naţional.

Ministrul vrea să combată evaziunea fiscală din turism prin implementarea unui program electronic, în valoare de 400 de mii de euro, care să înregistreze numărul real de turişti cazaţi în România.

"Autostrada Soarelui va fi gata în 2007. Miniştrii transporturilor şi loteria termenului de finalizare" - citim în Gândul.

A2 - Autostrada Soarelui deţine recordul promisiunilor politice neonorate în materie de infrastructură.

Miniştrii Transporturilor - care s-au succedat de 11 ani încoace - au "garantat" mai multe termene de finalizare, toate nerespectate.

Protest inedit la Hunedoara - anunţă Evenimentul Zilei. Aproximativ 200 de hunedoreni s-au adunat ieri după-amiază în centrul oraşului pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de starea dezastruoasă a străzilor.

Protestatarii au mărşăluit apoi spre sediul Primăriei, unde au pus "mână de la mână" şi au astupat cu bucăţi de zgură câteva dintre gropile din astfaltul din faţa instituţiei. Ei i-au cerut primarului - un reprezentant al PNL - să-şi dea demisia şi să se întoarcă în Statele Unite, de unde a venit în 2007 pentru a candida la alegerile locale.

România Liberă a descoperit "miracolul economic din centrul istoric". În timp ce Primăria Capitalei întârzie lucrările de infrastructură, cel puţin 50 de baruri şi cafenele s-au deschis în ultimele luni.

Mulţi dintre cârciumarii Centrului Vechi al Bucureştiului au călătorit prin Europa, s-au întors vrăjiţi de civilizaţie şi au hotărât să construiască aici un colţişor de Occident. Poveştile lor de succes - în ziar.

Revista presei centrale, 23 februarie
Revista Presei 23 Februarie 2011, 08:13

Revista presei centrale, 23 februarie

Articole din România Liberă, Adevărul, Gândul, Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 23 februarie
Revista presei centrale, 7 septembrie
Revista Presei 07 Septembrie 2012, 07:12

Revista presei centrale, 7 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Adevărul, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Curierul Naţional.

Revista presei centrale, 7 septembrie
Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista Presei 06 Septembrie 2012, 07:26

Revista presei centrale, 6 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Bursa, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Adevărul.

Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august