Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei centrale, 22 februarie

Articole din Adevărul, Gândul, Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 22 februarie

Articol de Daniela Coman, corespondent RRA în Franța, 22 Februarie 2011, 07:46

"Război la baionetă pe Codul Muncii" - titrează Adevărul, iar Gândul, la rândul său, informează despre ultimele modificări la Codul şi despre intenţia guvernului de a-şi asuma răspunderea pentru ele.

Cele cinci mari confederaţii sindicale au elaborat planul comun de luptă împotriva Guvernului. Sindicaliştii se opun noului Cod al Muncii, propus de guvern, deoarece, spun ei, ar dezechilibra relaţiile de muncă şi i-ar transforma pe angajaţi în „sclavi de tip modern".

Cea mai mare nemulţumire este că a fost abrogat articolul care prevede că, în urma unei concedieri colective, angajatorul nu are dreptul legal să angajeze alte persoane timp de nouă luni. În plus, în ultima formă a proiectului guvernului, toate prevederile privind contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional sunt abrogate. Sindicatele anunţă că încep acţiunile pe 28 februarie şi că vor susţine moţiunea de cenzură pe care o va depune opoziţia.

Dosarul corpţiei din vămi se extinde. Episodul Albiţa, ieri, s-a terminat cu 53 de poliţişti de frontieră săltaţi de DNA.

Gândul remarcă faptul că, de această dată, organele de anchetă nu s-au atins însă de personalul vamal. Nici un lucrător vamal nu a fost întrebat absolut nimic. Acelaşi ziar scrie, totodată, despre un record pe care de această dată îl înregistrează justiţia în cazuri de combatere a corupţiei din vămi, şi anume: "procesul vameşilor acuzaţi de fapte de corupţie în anul, atenţie! - 2006 - într-un dosar instrumentat de DNA, a ajuns, ieri, la Tribunalul Prahova, la cea de-a 50-a înfăţişare, iar instanţa a dat o nouă amânare.

În dosar sunt implicate 18 persoane, între care şi adjunctul şefului Biroului vamal Ploieşti, acuzaţi de luare de mită. "2% dintre angajaţii Poliţiei de frontieră, reţinuţi. Un arest prea mic pentru o corupţie atât de mare" - apreciază Evenimentul Zilei.

Ziarul a mai sesizat că tarifele practicate de poliţiştii de frontieră pentru a închide ochii la trecerea contrabandiştilor sunt universale pentru toate punctele de trecere din ţară: 50 de euro pentru fiecare bax de ţigări de contrabandă (care poate conţine circa 200 de pachete) şi câte un euro pentru fiecare cartuş introdus în ţară. Şi, ca bonus, ziarul publică averea şefului poliţiei de frontieră Albiţa, subcomisarul Daniel Corban, care, la numai 36 de ani, este un om bogat.

Tot Evenimentul Zilei le vine în ajutor autorităţilor şi le spune "cum îi descoperă fiscul german pe cei care îşi ascund averile".

"Arestările de la Albiţa: unde sunt vameşi?" întreabă Adevărul, care publică strenograma unei interceptări a unei convorbiri telefonice dintre fostul şef al Vămii Albiţa şi un contrabandist de ţigări din Republica Moldova. Ziarul publică şi fotografiile vilelor şefilor poliţiei de frontieră şi vămii Albiţa.

Tot Adevărul scrie, pe prima pagină, despre, citez "reţeaua de interlop" a celebrului Bercea Mondial.

Articolul este însoţit de o schemă edificatoare, în care apar naşii fiilor şi ai nepoţilor lui Bercea, toţi persoane importante, în frunte cu fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu, fostul consilier prezidenţial, Teodor Stolojan, prim-procuri şi preşedinţi de tribunale, oameni politici locali şi oameni de afaceri.

De altfel, însuşi celebrul interlop n-a ezitat să se laude cu relaţiile lui nici în faţa justiţei, citez din încheierea de şedinţă făcută de instanţă: „Conduita generală a inculpatului, caracterizată prin megalomanie şi spirit dominator, i-au fundamentat convingerea că atitudinea sa ilicită nu va ajunge să fie sancţionată penal, pe baza numeroaselor legături de afinitate prin alianţele realizate cu persoane cu funcţii de conducere publică importante, care i-au botezat pe fiii săi" - am încheiat citatul.

Jurnalul Naţional scrie, pe prima pagină, despre cum se testează în România medicamentele pe oameni şi îşi porneşte investigaţia de la un articol apărut într-o revistă americană. Citez din articol: "O ţară la care recurgi ca să-ţi salvezi afacerile. O ţară unde marile companii farmaceutice vin să-şi ajusteze studiile. În România, oamenii acceptă uşor să-şi lase trupul pradă unor substanţe despre care nu se ştie prea multe şi care i-ar putea omorî, în schimbul banilor. În România nu există lege şi nici un pacient nu îndrăzneşte să dea în judecată, pe motiv de malpraxis, un doctor care i-a făcut rău." - asta scrie revista americană Vanity Fair. Ziarul promite că va publica mâine poveştile unor participanţi la astfel de teste.

În Gândul găsiţi astăzi prognoza meteo pentru începutul de an, anunţată de Centrul European pentru Prognoza Vremii. Astfel, la noi în ţară, vremea se înscrie în graficul normal în intervalul februarie - aprilie.

În luna martie, temperaturile vor fi, de asemenea, normele pe aproape întreg teritoriul, exceptând Sud-Estul, unde va fi puţin mai cald decât în mod obişnuit.

În aprilie, regimul termic al aerului va fi apropiat de mediile multianuale lunare în cea mai mare parte a ţării, însă, în Sud-Est şi Vest, ar putea fi, dar numai local, mai rece decât de obicei.

Revista presei centrale, 16 februarie
Revista Presei 16 Februarie 2011, 07:23

Revista presei centrale, 16 februarie

Articole din Gândul, România Liberă, Adevărul, Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 16 februarie
Revista presei centrale, 7 septembrie
Revista Presei 07 Septembrie 2012, 07:12

Revista presei centrale, 7 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Adevărul, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Curierul Naţional.

Revista presei centrale, 7 septembrie
Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista Presei 06 Septembrie 2012, 07:26

Revista presei centrale, 6 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Bursa, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Adevărul.

Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august