Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

10 August 2019
Vizualizari: 1284
Comentează add

Zeci de nave militare invită, astăzi, populaţia civilă la bordul lor, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise.

Ziua Porților Deschise pe navele militare, la Constanța, Tulcea și Mangalia

sorin-cealera-constanta

Ziua Marinei. Foto: Arhivă.

Zeci de nave militare invită, astăzi, populaţia civilă la bordul lor, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise.

Evenimentul prefaţează în mod tradiţional Ziua Marinei Române în cele mai importante porturi maritime şi fluviale din ţară.

Câteva mii de oameni, constănţeni, dar şi turiştii aflaţi pe litoral, sunt aşteptaţi la Constanţa, unde vor avea loc şi expoziţii de armament, tehnică şi echipamente militare. Transmite corespondentul nostru la malul mării, Sorin Cealera.


Reporter: 'Bun venit la bord' - este urarea pe care marinarii militari le-o adresează astăzi tuturor celor care vor vizita navele maritime și fluviale la Ziua Porților Deschise.

Publicul va avea acces în Portul Militar Constanța, unde sunt ancorate 14 nave ale Forțelor Navale Române, două ale Gărzii de Coastă, un elicopter Puma Naval, Submarinul Delfinul și dispozitive mobile de lansare de rachete.

În deschidere va avea loc o reprezentație a muzicii militare a Forțelor Navale, iar vizitatorii vor putea interacționa cu reprezentanții instituțiilor militare de învățământ de marină, cu infanteriștii marini, scafandrii militari și hidrografii militari, care vor pregăti numeroase expoziții. Ca în fiecare an, vor fi câteva mii de oameni, de aceea programul de vizitare se va încheia la ora 17:30 de minute.

Ziua Porților Deschise va fi marcată, astăzi, și la Mangalia între orele 9:00 și 14:00 în Portul Militar, unde doritorii vor putea participa la ateliere interactive de matelotaj, precum și la diverse jocuri și concursuri marinărești.

De asemenea, navele fluviale îi vor aștepta astăzi pe vizitatori la Tulcea, pe Faleza Centrală a Dunării și la Brăila, pe faleză, între orele 9:00 și 13:00. La Galați, navele militare vor putea fi vizitate duminică între orele 9:00 și 13:00 în zona Elice de pe faleză.


Realizator: Şi la Galaţi vor fi mâine "Porţi Deschise" la bordul navelor de luptă ale Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu".


Etichete brailaziua portilor deschisenave militareporturiconstantmangaliatulceagalati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live