Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Decembrie 2019
Vizualizari: 313
Comentează add

Presedintele Senatului Teodor Meleşcanu a făcut aceste aprecieri cu ocazia dineului oficial cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, organizat la Palatul Parlamentului.

Ziua Naţională "restabileşte legătura noastră cu trecutul glorios al ţării"

radiojurnal

Preşedintele Senatului Teodor Meleşcanu, decembrie 2019. Foto: Agerpres

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat luni seara că Ziua Naţională a României este o zi a memoriei, care reuşeşte să restabilească legătura fiecărui român cu trecutul glorios al ţării.

Presedintele Senatului a făcut aceste aprecieri cu ocazia dineului oficial cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, organizat la Palatul Parlamentului.

Teodor Meleşcanu a tinut sa adauge: ’’1 Decembrie are pentru toţi cetăţenii din ţară şi din afara graniţelor o însemnătate politică şi istorică aparte, dar şi o puternică încărcătură istorică şi diplomatică. În fiecare an, de 1 Decembrie, omagiem faptele de eroism săvârşite de români, sacrificiul, vitejia şi tenacitatea armatei române şi, nu în ultimul rând, eforturile întregii elite intelectuale şi politice româneşti din Vechiul Regat, din Transilvania, din Basarabia, din Bucovina şi din Banat, de la putere sau din opoziţie, care au contribuit la înfăptuirea idealului unităţii şi demnităţii naţionale’’.

La eveniment au mai fost prezenţi fostul preşedinte al României Emil Constantinescu, parlamentari şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.


Etichete Ziua Naţională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live