Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

28 Iulie 2018
Vizualizari: 734
Comentează add

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei este marcată printr-o serie de evenimente în Bucureşti şi în ţară.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei

marilena-francu

Foto: pixabay.com.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei este marcată astăzi printr-o serie de evenimente în Bucureşti şi în ţară.

Campanii de informare stradală şi testări gratuite, organizate de asociaţiile de pacienţi, îşi propun să conştientizeze pericolul pe care îl reprezintă hepatitele, boli infecţioase care de cele mai multe ori nu au simptome, iar virusul poate fi transmis în orice moment.

Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, Marinela Debu:

Marinela Debu: Dorinţa noastră este de a transmite un mesaj simplu. Testaţi-vă, depistaţi-vă, pentru că doar aşa puteţi împinge lucrurile spre tratament. Înseamnă să te duci la medicul de familie şi să-ţi dea trimitere să te testezi gratuit. Este, începând de la 1 mai ,pe trimiterea normală, pe analizele de bază. Orice pacient asigurat se poate testa. În ceea ce priveşte pacienţii neasiguraţi, din păcate, trebuie să-şi plătească testarea şi aici cred că pentru autorităţi va fi următorul pas, următoarea provocare, pentru că trebuie găsite soluţii pentru pacienţii neasiguraţi.


Realizator: În România se estimează că 600.000 de persoane trăiesc cu hepatită cronică C, iar aproximativ 800.000 au hepatită cronică B, transmite redactorul nostru Marilena Frâncu.

Ministrul Sănătății, mesaj de Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei în care dă asigurări că lupta împotriva hepatitelor virale B şi C va continua şi le mulţumeşte asociaţiilor de pacienţi pentru implicarea civică şi devotament.

În comunicat se arată că Ministerul Sănătăţii va finaliza strategia naţională de luptă împotriva hepatitelor virale cronice, iar planul de acţiune care va fi lansat luna viitoare va respecta recomandările OMS de eradicare a hepatitelor virale până în anul 2030.

Potrivit ministrului, în ultimii trei ani pacienţii români au avut acces la tratamente inovatoare pentru stadii incipiente ale hepatitei virale C, iar ministerul Sănătăţii a lansat prima etapă a programului naţional de screening al hepatitelor virale.

De asemenea, ministerul anunţă că va asigura continuitatea în aprovizionarea cu vaccinuri, astfel încât copiii să beneficieze la timp de vaccinul antihepatitic B, cum prevede planul naţional în domeniu.


Etichete Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatiteiromaniasorina pinteamedicispitalehepatita cronicamarinela debu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live