Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

12 Februarie 2013
Vizualizari: 2591
Comentează add

UNESCO a luat decizia de a marca ziua de 13 februarie drept Zi Mondială a Radioului pentru a proclama cooperarea între radiodifuzori.

Ziua Mondială a Radioului, la Radio România Actualităţi

petrut-hirtescu

Radio România Actualităţi va transmite pe 13 februarie programe speciale dedicate Zilei Mondiale a Radioului.

În cursul dimineţii, la ora 8.30,  la rubrica "Apel matinal", invitat este Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu. 

Şi în cadrul emisiunii "România împreună", difuzată de la ora 10.10, puteţi asculta un program special dedicat Zilei Mondiale a Radioului.

După ora 13.30, în emisiunea "La minut" va fi difuzat un interviu realizat de Carmen Ionescu cu directorul general al Uniunea Radiodifuzorilor Europeni(EBU), Ingrid Deltenre.

Şi emisiunea "Obiectiv România", difuzată de la ora 16.10, va marca Ziua Mondială a Radioului.

De la ora 18.30 puteţi asculta un interviu cu principesa Elettra Marconi, fiica inventatorului radioului, Guglielmo Marconi, interviu realizat de Elena Postelnicu.

După ora 22.20, în cadrul emisiunii "Agenda Globală", Iuliana Anghel vă invită să ascultaţi un interviu cu vice-preşedintele Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER), Claudio Cappon.

Ziua Mondială a Radioului, o sărbătoare instituită de UNESCO în semn de preţuire pentru acest puternic vector de informaţie şi cultură

Pe 13 februarie este marcată Ziua Mondială a Radioului, o sărbătoare instituită în 2012 de UNESCO în semn de preţuire pentru acest puternic vector de informaţie şi cultură.

UNESCO a luat decizia de marcare a acestei zile pentru a proclama cooperarea internaţională între radiodifuzori, dar şi pentru a încuraja factorii de decizie în accesul la informaţie prin intermediul posturilor de radio de pe întregul mapamond. 

Cu ocazia acestei zile, URTI  (Uniunea Radiourilor şi Televiziunilor Internaţionale) a creat o platformă web, aparţinând Comitetului Zilei Mondiale a Radiofoniei.

Pe această platformă pot fi lăsate mesaje aparţinând difuzorilor sau ascultătorilor, pentru a promova media radiofonică în mai multe limbi.

Cele mai interesante mesaje sunt difuzate pe 13 februarie, prima ediţie a Zilei Mondiale a Radioului.

Mesajele pot fi ascultate şi pe pagina noastră specială, Mesaje de Ziua Mondială a Radioului.

EBU, partener al evenimentului

Evenimentul are ca partener Uniunea Radiodifuzorilor Europeni (EBU).

Societatea Română de Radiodiufuziune este membră a EBU (European Broadcasting Union) din 1993.

EBU este cea mai importantă alianţă a serviciilor publice de media din întreaga lume, având 74 de membri activi în 56 de ţări şi 37 de membri asociaţi din 22 de ţări.

În România, primele emisiuni de radio au avut loc pe 1 noiembrie 1928, dată la care lua naştere Societatea Română de Radiodifuziune de astăzi, cel mai ascultat şi mai credibil radiodifuzor din ţara noastră. 

Partener al principalelor radiouri europene, între care BBC, RFI sau DW, Radio România are în portofoliu 7 posturi naţionale, 8 posturi regionale, o agenţie de presă, 6 formaţii muzicale, o editură şi un târg de carte. 

Din octombrie 2012, Radio România este reprezentată în structurile de conducere ale Uniunii Internaţionale de Radio şi Televiziune.


Etichete Ziua Mondială a RadiouluiUNESCOURTIEBUmedia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live