Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

5 Iunie 2020
Vizualizari: 330
Comentează add

Ziua Mondială a Mediului

adrian-lungu-salaj

  Foto: Arhivă/ Petruţ Hîrţescu

Ziua Mondială a Mediului este marcată astăzi în întreaga lume. În Sălaj, lupta grea se duce cu gunoiul aruncat la întâmplare. Sunt afectate drumurile pădurile sau cursurile de apă.
 
Reporter: Adrian Lungu - Cel puțin în Sălaj, Ziua Mondială a Mediului Înconjurător readuce în atenție problemele cauzate de aruncarea la întâmplare a deșeurilor, în special a celor din plastic, despre care doctorul în biologie moleculară din Zalău, Nicolae Mocuța, spune că pot rezista fără să se dezintegreze și sute de ani.
 
O altă problema semnalată este aruncarea deșeurilor pe marginea apei, în special la sat, deşi, tot mai multe localități sălăjene au sisteme locale de salubrizare, au anunțat în mai multe rânduri autoritățile județene.
 
Multe din aceste deşeuri ajung la intrare în lacul de acumulare Vârșolț, așa cum s-a întâmplat și anul trecut. A fost nevoie de intervenția lucrătorilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj, pentru a prelua mii de metri cubi de PET-uri și alte ambalaje din plastic, care riscau să intre în cea mai mare sursă de apă potabilă din județul Sălaj. 
 
(PH)

Etichete Ziua Mondială a MediuluiSalaj(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live