Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

24 Ianuarie 2022
Vizualizari: 412
Comentează add

Astăzi, la 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, locuitorii comunei Cârțișoara ,din județul Sibiu, l-au omagiat și pe legendarul fiu al satului, Badea Cârțan.

Ziua Micii Uniri si a lui Badea Cârțan, sărbătorite la Cârțișoara

carmen-vulcan-sibiu

 Foto: Arhivă

Astăzi, la 163 de ani de la  Unirea Principatelor Române, locuitorii comunei Cârțișoara ,din județul Sibiu, l-au omagiat și pe legendarul fiu al satului, Badea Cârțan, de la a cărui naștere se împlinesc, tot astăzi, 173 de ani.

Badea Cârțan a fost un luptător pentru unitatea tuturor românilor. El a cărat peste munți, în Transilvania,  desagi plini cu cărți în slovă românească și a mers pe jos până la Roma, pe urmele latinității poporului român.

Cu ocazia Micii Uniri și a zilei lui Badea Cârțan, locuitorii așezării  de la poalele Munților Făgăraș, s-au strâns într-o Horă a Unirii, în centrul comunei, iar la Căminul Cultural, care poartă numele lui Badea Cârța, elevii din localitate au prezentat un scurt moment artistic.


Etichete ziua unirii principatelorsibiubadea cartanmica unire(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live