Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 August 2017
Vizualizari: 887
Comentează add

Muzică militară, gardă de onoare, defilarea navelor, sau trecerea avioanelor de luptă sunt în programul pregătit de autorităţi.

Ziua Marinei, sărbătorită cu fast la Constanţa

radiojurnal

De Sfânta Marie Mare, ocrotitoarea marinarilor, este sărbătorită cu fast şi Ziua Marinei Române.

Muzică militară, gardă de onoare, defilarea navelor, sau trecerea avioanelor de luptă sunt în programul pregătit de autorităţi. Punctul central este la Constanţa, unde se aşteaptă să asiste  peste 10 mii de oameni.

Reporter: Mona Constantinescu - Manifestările încep la ora 10:00, odată cu intonarea imnului naţional. După alocuţiunile oficialităţilor, muzica militară şi garda de onoare se vor retrage pe faleză, pentru a permite accesul publicului, mai aproape ca niciodată de marinarii militari, iar salutul de deschidere al exerciţiului va fi dat de elicopterul Puma Naval şi cinci paraşutişti militari lansaţi de la înălţime, care vor purta drapelele României, Alianţei Nord-Atlantice şi UE. Apoi, publicul va asista la exerciţiul întrunit al Forţelor Navale Române, un regal oferit de marinarii militari. Defilarea navelor, a velierelor şi trecerea aviaţiei vor încheia manifestările Zilei Marinei Române care, după ora 13:00, se vor muta în Portul Tomis, unde vor avea loc jocurile marinăreşti, iar seara se va încheia cu retragerea cu torţe a marinarilor militari.

Realizator: La sărbătoarea de la Constanţa urmează să participe şi preşedintele Klaus Iohannis. Manifestări dedicate Zilei Marinei Române vor avea loc şi în porturile dunărene. La Galaţi, pe faleza Dunării, vor fi concerte, concursuri pentru copii şi adulţi, o parada de nave militare şi civile, iar seara, un impresionant foc de artificii, lansate de pe o barjă aflată pe fluviu, transmite corespondenta RRA Maria Măndiţă.


Etichete Sfânta Marie Mareocrotitoarea marinarilorfastZiua Marinei Române

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live