Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

15 August 2020
Vizualizari: 337
Comentează add

Ziua Marinei Române

sorin-cealera-constanta

  Foto: Facebook.com/mapn.ro/.

Ziua Marinei din acest an este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române și va fi sărbătorită altfel, având în vedere noile condiții impuse de pandemia de coronavirus.

Ceremoniile se vor desfășura fără spectatori și vor avea loc în portul militar, în acvatoriul portului Constanța și în rada exterioară a acestuia. Constănțenii și turiștii vor putea urmări o defilare a navelor militare de pe plajele din Constanța, Mamaia și Năvodari.

Reporter: Sorin Cealera - Ediția 2020 a Zilei Marinei Române va începe, la Constanța, cu o ceremonie militară și religioasă în interiorul portului militar.
 
La ora 9:55 președintele României, Klaus Iohannis, va fi întâmpinat de staff-ul Forțelor Navale.
 
După trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, la ora 10:00, este programat ceremonialul ridicării Pavilionului, Geacului şi a Marelui Pavoaz la bordul navelor militare. După ceremonia din portul militar, începând cu ora 10:30, marinarii vor prezenta exercițiul naval întrunit 'Forțele Navale Române 2020', care se va desfășura în acvatoriul portului Constanța și în rada exterioară a acestuia. Navele militare, alături de elicoptere și aeronavele Forțelor Aeriene Române, vor executa diferite exerciții demonstrative pe mare. Demonstrațiile de pe mare se vor încheia cu defilarea navelor militare în intervalul orar 11:30-13:30.
 
Echipajele navelor participante vor prezenta onorul oficialităților ambarcate la bordul Fregatei "Regina Maria" şi al navei purtătoare de rachete, "Lăstunul", după care vor defila în apropierea țărmului de la Constanța până la Midia, oferind salutul lor publicului care se va afla pe faleza din Constanța sau pe plajele din Constanța, Mamaia și Năvodari.
 
După apusul soarelui, Ziua Marinei Române se va încheia cu aprinderea pavoazului electric la navele de pe mare.
 
(PH)

Etichete Ziua Marinei Române(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live