Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

17 Octombrie 2017
Vizualizari: 1528
Comentează add

ONU face apel către toate statele lumii să pună capăt sărăciei şi discriminării, pentru a construi un viitor durabil pentru tânăra generaţie.

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

Numeroase manifestări au loc marţi, 17 octombrie, în lumea întreagă, dar şi în România, de Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei, decretată de Naţiunile Unite acum 30 de ani.

Anul acesta, ONU face apel către toate statele lumii să pună capăt sărăciei şi discriminării, pentru a construi un viitor durabil pentru tânăra generaţie. Şi în România există numeroase categorii sociale care se confruntă cu sărăcia, iar în unele zone, organizaţii neguvernamentale, dar şi autorităţi locale încearcă să îi ajute pe cei ce au nevoie.

Este cazul municipiului Bistriţa, unde funcţionează o cantină socială, iar persoanele cu venituri reduse primesc alimente. Peste 2.000 de locuitori ai oraşului Bistriţa sunt bătrâni cu pensii mai mici de 800 de lei lunar.

Mai sunt şi oameni fără venituri sau cu handicap grav. Acestora, Primăria Bistriţa le acordă anual ajutoare de urgenţă constând în alimente neperisabile ce se împart înaintea marilor sărbători religioase.

În oraş mai funcţionează şi câteva cantine sociale, iar voluntarii de la Organizaţia "O masă caldă" gătesc, la rândul lor, pentru copiii din familii nevoiaşe. Cartierul lor general este Cantina Sfânta Filofteia, unde pregătesc, de regulă, câte 100 de porţii.


Etichete sărăcieONUautorităţiBistriţasocialmasă caldăpensiibanisalarii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live