Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

27 Ianuarie 2017
Vizualizari: 762
Comentează add

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost marcată vineri la Bucureşti prin două manifestări publice.

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

angela-cerven

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost marcată vineri la Bucureşti, şi prin inaugurarea unei piaţete care poartă numele rabinului-şef dr. Alexandru Şafran, luptător pentru ocrotirea evreilor din România în anii în care această comunitate a fost supusă exterminării.

Holocaustul, dar şi pogromul împotriva evreilor din ianuarie 1941 au fost evocate şi în cadrul unui simpozion în capitală.

Directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel, Alexandru Florian: O componentă cred că este aceea a reacţiei rapide la tot ceea ce astăzi, în România sau în lume, înseamnă manifestare de antisemitism şi de negare a holocaustului sau de bagatelizare a tragediei evreilor.

Un participant la simpozion a evocat momente din timpul pogromului legionar, când era copil. Istoricii participanţi au prezentat informaţii noi despre victimele şi autorii pogromului din Bucureşti.


Etichete pogromholocaustalexandru florian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live