Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

27 Ianuarie 2020
Vizualizari: 327
Comentează add

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

-

  Memorialul Yad Vashem. Foto: Arhiva.

Peste 800 de mii de evrei trăiau în România înainte de Primul Război Mondial, 150 de mii doar în capitală, a declarat astăzi preşedintele Comunităţii Evreieşti din Bucureşti, Paul Schwartz.

Prezent astăzi la un simpozion organizat la parlament cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, el a spus că în prezent mai sunt doar cinci mii de evrei înscrişi la Comunitate.

Paul Schwatz a evocat şi contribuţia pe care personalităţile de origine evreiască au avut-o la dezvoltarea Bucureştiului şi la istoria României:

Paul Schwartz: Banca Naţională Românească, cu sediul de pe Lipscani, a fost înfiinţată de evrei de origine turcă şi a fost a cincea bancă naţională din lume. Lipscani este înfiinţată de evrei sefarzi turci. Jos aveau banca, sus aveau casa de locuit. Mauriciu Blank a finanţat întregul războoi din 1877-1878, şi România este în graniţele actuale datorită câştigării războiului, despre care nu mai vorbeşte nimeni.

Preşedintele Comunităţii Evreieşti din capitală a mai precizat că peste 60 de personalităţi de origine evreiască au activat în mai multe domenii ale Academiei Române.


Etichete Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustuluipreşedintele Comunităţii Evreieşti din BucureştiPaul Schwartz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live