Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Marchiş, Maramureş

27 Ianuarie 2020
Vizualizari: 476
Comentează add

La Sighetu Marmaţiei a fost lansat volumul ''Evreii din Apşa de Jos şi din împrejurimi'', al soţilor Ioan şi Ileana Botoş din Transcarpatia.

Ziua Holocaustului comemorată la Sighetu Marmaţiei

adrian-marchis-maramures

 Foto: Arhivă.

La Casa memorială ''Elie Wiesel'' şi Muzeu al Culturii Evreieşti din Sighetu Marmaţiei au avut loc luni, 27 ianuarie, cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Holocaustului, mai multe manifestări organizate sub genericul ''Auschwitz - invăţămintele istoriei''.
 
A fost lansat volumul ''Evreii din Apşa de Jos şi din împrejurimi'', a soţilor Ioan şi Ileana Botoş din Transcarpatia, lucrare apărută la Editura Bibliotecii ''Petre Dulfu'' din Baia Mare.
 
Au avut loc proiecţii de filme documentare, vizitarea casei în care s-a născut Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, şi întâlniri cu membri ai comunităţii evreieşti din Sighet.
 
La manifestări au participat elevi şi liceeni, muzeografi, oameni de cultură din Sighet şi oaspeţi din Israel.

Etichete HolocaustSighetu MarmaţieiElie Wiesel''Auschwitz - invăţămintele istoriei'''Evreii din Apşa de Jos şi din împrejurimi''Ioan BotoşApşa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live