Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Iunie 2014
Vizualizari: 1080
Comentează add

Pe 26 iunie 1848, steagul românesc a fost pentru prima dată declarat simbol naţional, în formula: albastru - galben - roşu.

Ziua Drapelului omagiată prin ceremonii publice

radiojurnal

Ziua Drapelului Naţional. Foto: Cătălin Purcaru.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis astăzi, de Ziua Drapelului Naţional, un mesaj prin care îi îndeamnă pe români să preţuiască şi să cinstească Tricolorul României şi arată că acesta reprezintă "simbolul onoarei, al vitejiei şi al gloriei militare".

Premierul Victor Ponta a scris la rându-i pe o reţea de socializare că steagul românesc este un simbol şi un punct de sprijin.

De altfel, şeful guvernului a participat dimineaţă, alături de ministrul apărării, Mircea Duşa, la ceremonia din Piaţa Tricolorului din Capitală.

Drapelul naţional a fost adus în Piaţa Tricolorului de militarii Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul".

După ce un preot militar a binecuvântat steagul, tricolorul a fost înălţat pe catarg în acordurile Imnului Naţional al României.

Drapelul naţional are o semnificaţie deosebită pentru militari spune sgt. major Daniel Porumb, rănit în teatrul de operaţii din Afganistan.

"Mi-am reprezentat cu cinste drapelul şi misiunea externă şi aici, în ţară. Din păcate, nu toţi românii şi nu toţi cei aflaţi pe teritoriul nostru sărbătoresc această zi, şi e păcat".

Ziua Drapelului Naţional se sărbătoreşte din 1998, în fiecare an, pe 26 iunie.

Pe 26 iunie 1848, steagul românesc a fost pentru prima dată declarat simbol naţional, în formula: albastru - galben - roşu.

Drapelul avea atunci înscrisă pe el şi deviza ''Dreptate - Frăţie''.


Etichete Traian BăsescuZiua Drapelului NaţionalmesajTricolorpremierVictor PontaMircea DusşadrapelRegimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live