Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

27 Iulie 2012
Vizualizari: 2475
Comentează add

Jocurile Olimpice de vară de la Londra încep oficial vineri, odată cu ceremonia de deschidere, care are loc pe Stadionul Olimpic, de la ora 23.00, ora României.

Ziua deschiderii oficiale a Jocurilor Olimpice

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Parcul Olimpic din Londra construit cu prilejul Jocurilor Olimpic. Foto: Agerpres.

Vineri seara, pe Stadionul Stratford din estul Londrei, sub egida reginei Elisabeta a II-a, are loc ceremonia oficială de deschidere a Jocurilor Olimpice ce va fi urmărită, se estimează, de peste un miliard de telespectatori.

Radio România Actualităţi va transmite în direct vineri seara ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, de la ora 23.00.

Premierul britanic David Cameron s-a declarat joi garant al securităţii Jocurilor, în timp ce mii de londonezi au aclamat trecerea prin oraş a Flăcării Olimpice, primită triumfal la Palatul Buckingham.

40 de mii de oameni, din care 18 mii de militari, vor fi pe picior de război ca să asigure securitatea.

Întrega ţară va celebra Ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Ideea i-a aparţinut artistului Martin Creed.

"Acest proiect şi-a propus să facă toate clopotele din Marea Britanie să sune timp de trei minute, cât mai tare şi cât mai repede cu putinţă.

"Ca să funcţioneze, e însă nevoie de ajutorul oamenilor şi e imposibil de anticipat ce se va întâmpla", a spus Martin Creed.

Tot cu un sunet de clopot va începe şi ceremonia de deschidere pusă în scenă de regizorul Danny Boyle.

"Am comandat un clopot de la fundaţia White Chappel care va fi cel mai mare din Europa şi care va avea inscripţionat pe el un citat din Shakespeare", a spus Danny Boyle.

Câteva zeci de mii de persoane au avut deja şansa de a afla mai multe detalii despre ceremonie, atunci când au participat la repetiţiile oficiale.

Spectacolul va prezenta aspecte din istoria Marii Britanii, din viaţa rurală, dar şi din perioada industrială, pe gazonul Stadionului Olimpic urmând să-şi facă apariţia şi mai multe personaje istorice.

Miliarde de lire sterline estimate ca profit

Marea Britanie este deschisă pentru afaceri.

Acesta a fost mesajul transmis joi de premierul David Cameron celor peste 4.000 de oameni de afaceri şi politicieni care au venit la Londra şi pentru a se bucura de spectacolul olimpic, dar mai ales pentru a încheia afaceri profitabile.

Potrivit estimărilor guvernamentale, un miliard de lire sterline ar urma să fie obţinut doar din afacerile care vor fi încheiate pe durata Jocurilor Olimpice şi Paralimpice.

Nu mai puţin de 17 summituri vor fi organizate în această perioadă, inclusiv unele dedicate Chinei şi Braziliei, care reprezintă fosta şi viitoarea gazdă a Jocurilor Olimpice, dar în acelaşi timp sunt state cu economii în plină dezvoltare, de pe urma cărora ar putea profita şi Marea Britanie.

Alte patru miliarde ar putea fi atrase din posibile proiecte care privesc Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci din 2014 şi pe cele de la Rio din 2016, unde companiile britanice îşi vor putea folosi experienţa căpătată în organizarea olimpiadei londoneze.

De asemenea, guvernul se aşteaptă ca 6 miliarde de lire să fie încasate ca urmare a investiţiilor directe în Marea Britanie, în timp ce turismul promovat intens în aceste săptămâni ar putea aduce la buget alte 2,3 miliarde de lire.

România "ar putea câştiga 11 medalii la Olimpiadă"

Delegaţia României, formată din 104 sportivi, a ajuns deja la Londra şi se pregăteşte să intre în competiţie la 15 discipline.

România ar putea câştiga până la 11 medalii la Olimpiada de la Londra, arată un studiu dat publicităţii de Price Waterhouse Coopers (PwC).

Potrivit analizei, România ar putea câştiga cu 3 medalii mai mult decât acum 4 ani la Beijing (11 faţă de 8) şi s-ar putea clasa pe locul 19 în ierarhia finală pe naţiuni, în urma superputerilor sportive precum Statele Unite ale Americii, China, Rusia şi Germania, dar înaintea unor ţări precum India, Polonia, Turcia şi Argentina, care au o populaţie mai numeroasă şi un Produs Intern Brut mai mare.

Raportul estimează că SUA, China şi Rusia vor domina ediţia 2012 a Jocurilor Olimpice de vară.

Analiza a ţinut cont de numărul populaţiei, venitul mediu, statutul de fostă ţară comunistă, ştiut fiind că aceste ţări acordau un sprijin semnificativ sporturilor olimpice şi statutul de ţară gazdă.

În perioada desfăşurării Jocurilor Olimpice de la Londra, Radio România Actualităţi îşi va modifica grila de programe pentru a putea prezenta cât mai bine evenimentul sportiv al anului 2012 din Marea Britanie.

Treisprezece jurnalişti şi tehnicieni vor fi pe întreaga perioadă la faţa locului de unde vor relata toate evenimentele importante pe măsură ce acestea au loc.

Principala emisiune a zilei de la Jocurile Olimpice, Nocturna Olimpică, va începe în fiecare zi de luni până vineri de la ora 23.00 şi va conţine relatări în direct, interviuri cu sportivi şi comentarii.

De asemenea ultimele informaţii, poze şi interviuri în legătură cu evenimentele din Londra le veţi putea găsi în portalul special creat pentru Jocurile Olimpice din Londra.


Etichete Olimpiada din 2012LondraDavid Cameron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live