Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

27 Ianuarie 2020
Vizualizari: 165
Comentează add

Ziua de Comemorare a Victimelor Holocaustului, marcată şi în Spania

-

 

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost marcată în Spania printr-o ceremonie organizată în Senat. A urmărit declaraţiile făcute cu acest prilej corespondenta RRA la Madrid, Ana Maria Damian:

Reporter: Ceea ce a început ca o tragedie pentru evrei, a fost în final o catastrofă pentru omenire, a spus în discursul său președintele Federației Comunităților Evreiești din Spania, Isaac Querub.

Soluția pentru combaterea antisemitismului este educația, a mai precizat el.

În fața autorităților, a unor supraviețuitori ai Holocaustului și a familiilor victimelor, vicepremierul Carmen Calvo a spus:

Carmen Calvo: Nu vom uita. Adevărul asasinării lor ne obligă constant să nu uităm. Dincolo de zilele exacte importante, cum e cea de astăzi, să nu uităm niciodată, să-i oprim pe cei care pretind să uităm și să le arătăm că nu suntem dispuși și pe cei care neagă pe motiv că acest adevăr înseamnă suferință, pentru că după aceste asasinate, după această durere pe care au provocat-o supraviețuitorilor familiilor celor omorâți, generațiilor întregi distruse în Europa și în lume trebuie să continuăm să construim unica etică posibilă a conviețuiri, care este democrația.

Cu ocazia comemorării a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist de exterminare de la Auschwitz, a fost amintit și destinul tragic al celor peste 7.000 de republicani spanioli, deportați în lagărele naziste, pentru că s-au opus regimului fascist din Spania.


Etichete Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor HolocaustuluiSpania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live