Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cluj

Ieri, 18:26
Vizualizari: 65
Comentează add

Ziua Culturii Naționale la Satu Mare și Carei

radio-romania-cluj

 Digul Someşului la Satu Mare    Foto: Sergiu Şteţ.

Vineri, 15 ianuarie, în municipiile Satu Mare și Carei vor fi organizate manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale și aniversării a 171 ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu.

În Satu Mare, manifestările sunt organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean și în colaborare cu Cenaclul Cronograf și Colegiul Național Mihai Eminescu.

De la ora 11:30, la bustul lui Mihai Eminescu din fața Colegiului Național cu același nume și la Monumentul Limbii Române din curtea Muzeului de Artă vor fi depuse jerbe de flori și vor fi recitate poezii din creația poetului nostru național.

De la ora 12, la Muzeul de Artă va avea loc vernisajul unei expoziții cu lucrări de pictură pe pânză în ulei și sculptură realizate de Vasile Mic și Vasile Cioră din Călinești Oaș.
Cu acest prilej Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare va publica broșura „Eminescu, semne în timp”, în cadrul proiectului județean IDENTITATE NAȚIONALĂ ÎN CREAȚIA EMINEASCIANĂ.

În municipiul Carei, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Direcției de Cultură, va organiza cea de-a opta ediție a Maratonului poeziei românești.

Evenimentul se va desfășura online și are ca scop popularizarea autorilor români de poezie în rândul tinerilor și conștientizarea importanței cunoașterii propriilor valori culturale.

Maratonul poeziei va avea loc între orele 15 – 16, pe platforma ZOOM și va consta într-un recital de poezie, susținut de elevi de la instituțiile de învățământ din municipiul Carei. Se vor putea recita poezii scrise de autori români, indiferent de curentul literar sau de genul de poezie abordat.

Și la această ediție, participanții vor putea recita chiar din creațiile proprii sau vor putea cânta, având în vedere că foarte multe poezii românești au fost transpuse și muzical.


Etichete Satu MareCareiculturăpoezie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live