Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Podină

25 Octombrie 2021
Vizualizari: 541
Comentează add

În marile garnizoane din țară și în bazele unde sunt dislocaţi militari români au avut loc manifestări în format restrâns, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Ziua Armatei a fost sărbătorită în condiții de pandemie

sergiu-podina

Foto: MApN.

Ziua Armatei a fost sărbătorită, astăzi, pentru al doilea an, în condiții de pandemie.

În marile garnizoane din țară și în bazele unde sunt dislocaţi militari români au avut loc manifestări în format restrâns, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Şi în Parcul Carol din București, la Mormântul Ostașului Necunoscut, s-a desfășurat o ceremonie militară și una religioasă, cu depuneri de coroane de flori, iar zona a fost survolată de aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

Un eveniment similar a avut loc și la Carei, ultima localitate eliberată de sub ocupația trupelor hortiste, în urmă cu 77 de ani. Corespondentul nostru Sergiu Podină transmite.


Reporter: Programul ceremoniei a cuprins o slujbă religioasă, depunerea de jerbe, respectiv sosirea Ştafetei Veteranilor Invictus și predarea drapelului în semn simbolic primarului municipiului Carei, Kovacs Eugen.


Sublocotenent inginer Marian Ilie, vicepreședintele Asociației Veteranilor Invictus: Am ajuns la Carei, așa cum au ajuns și cei care au luptat în al doilea război mondial pentru eliberarea patriei. Simțim aceleași emoții, bineînțeles că nu am depus același efort. Am încercat să alergăm pe distanțe mai mari, am făcut ultra maratoane, în total peste 3.800 de km, tocmai pentru ca societatea atât civilă, cât şi militară să conștientizeze faptul că istoria trebuie respectată.


Reporter: Detașamentul de Onoare a fost constituit din militari ai Batalionul 811 Infanterie Dej și muzica militară a Comandamentului Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

Cerul Careiului a fost survolat de avioane de vânătoare MIG LanceR şi elicoptere Puma din dotarea Forțelor Aeriene Române, totul spre bucuria zecilor de civili care au asistat la eveniment.


-: Am fost mulţumiţi, organizare ca la Armată și ne va bate inima pentru România.


-: N-aţi umplut sufletul de mare bucurie, am mai ieşit și noi din casă.

(RS)


Etichete ziua armateipandemiecareiparcul carol(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live