Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE MILIOANE DE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Noiembrie 2019
Vizualizari: 869
Comentează add

8.000 de standuri cu cărţi au fost amenajate anul acesta la evenimentul care stă sub semnul celor 30 de ani de la Revoluţia din 1989.

Ziua a treia a Târgului de carte Gaudeamus

radiojurnal

Targul de carte Gaudeamus. Foto: Alexandru Dolea.

Târgul de carte Gaudeamus, organizat de Radio România a ajuns în ziua a treia.

Continuă lansările de carte, dezbaterile, evenimentele culturale sau sesiunile de autografe.

8.000 de standuri cu cărţi au fost amenajate anul acesta la evenimentul care stă sub semnul celor 30 de ani de la Revoluţia din 1989.

Reporter: Mihaela Helmis - Modern, bine sistematizat şi semnalizat, Târgul Gaudeamus, azi, gazdă a peste 150 de noi lansări de carte, este locul în care, asemeni scriitoarei Anca Sîrghie, cu toţii îşi propun să revină.

Anca Sîrghie: "Suntem într-un târg spiritual, dar constituit din străzi, din bulevarde, din alei, numele scriitorilor mari gardează sensul acestei plimbări, ne plimbăm pe Aleea Ion Creangă, Caragiale, Rebreanu, ceilalţi. E cel mai mare târg din câte s-au organizat la Bucureşti.
Reporter: Iar între oaspeţii de peste hotare, care, la rândul lor, revin în târg, sunt Iolanda Lin, de la Centrul Editorial Internaţional, şi Guo Xiaoming, de la China Renmin University Press, împreună cu scriitorul Constantin Lupeanu, de la ICR Beijing".


Guo Xiaoming: "Noi am fost foarte bucuroşi că România a fost ţară invitată de onoare din august 2019 la Beijing şi am constatat că tot mai multe edituri româneşti vin in China şi cooperrează cu edituri chinezeşti. Multe opere literare chinezeşti sunt traduse şi publicate în România şi sperăm ca tot mai mult porţiuni ale culturii române să ajungă la poporul chinez".


Etichete targul de carte gaudeamusradio romaniaediturilansari de carteanca sirghiechinaguo xiaoming

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live