Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mihaela Helmis

14 Decembrie 2013
Vizualizari: 1924
Comentează add

Actorul Radu Beligan a intrat, la 95 de ani, în Cartea Recordurilor, fiind cel mai longeviv actor aflat în activitate. Moment aniversar si la Teatrul National I.L.Caragiale.

Zi memorabilă pentru teatrul românesc Zi memorabilă pentru teatrul românesc  - Conține audio

mihaela-helmis

Actorul Radu Beligan. Foto: Arhivă Agerpres.

Prima scena pe care Radu Beligan  a urcat sâmbătă, la aniversarea celor 95 de ani de viata si 75 de ani de teatru - a fost cea din Piaţa Timpului, special amenajata pentru a înnobila Aleea celebritaţilor si a-i onora pe marii nostri actori, dar si pe ceilalţi importanti oameni de teatru români.

George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis si Primarul General al Municipiului Bucuresti, Dr. Sorin Oprescu  in prezenta  Maestrului Radu Beligan ,- chiar de ziua acestuia -  au  inaugurat pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, un binecunoscut simbol al teatrului, "Gongul Thaliei".

Acesta  semnifică longevitatea şi evoluţia spirituală a slujitorilor scenei,marcând astfel 200 de ani de istorie a teatrului în Bucureşti.

Actorul Radu Beligan a intrat, la 95 de ani, în Cartea Recordurilor, fiind cel mai longeviv actor aflat încă în activitate.

Seara, marele actor Radu Beligan a ales să-şi sărbătorească ziua de naştere pe scena Teatrului Metropolis, în noul spectacol cu premiera absolută "Lecţia de violoncel" de Mona Radu, în regia lui Felix Alexa, alături de binecunoscuţii actori: Lamia Beligan, Marius Manole şi Tania Popa/Rodica Ionescu.

Pe Radu Beligan îl sarbatoreşte in felul sau si Ion Caramitru,directorul Teatrului National I.L.Caragiale, pe a carui scena se va afla duminică fabulosul actor nonagenar, pe care Cartea Recordurilor Guinness il include de acul in filele sale, ca deschizator de capitol, pentru actorii de teatru longevivi.

O istorie în imagini la Teatrul Naţional

Sâmbătă e moment aniversar si la Teatrul National I.L.Caragiale din Bucuresti.

O istorie in imagini la Sala Multimedia, vizite ghidate si lansari de carte ale marilor nostri actori care si-au scris si publicat memoriile.

La ora 11.00 a fost  programat la Sala PICTURA spectacolul "Micul infern", cu intrare gratuită, însă exclusiv pe bază de rezervări, în limita celor 226 de locuri disponibile.

"Bârfe, zvonuri şi minciuni" de Neil Simon, de la ora 19.30, pe scena Sălii Studio, e spectacolul pe care Ion Caramitru a tinut sa il includa in Noaptea alba a TNB. 

După formidabilul succes înregistrat de precedenta sa montare, "Dineu cu proşti", Ion Caramitru, în calitate de regizor, aduce în scenă şi ne propune de această dată întâlnirea, în premieră pe ţară, cu o farsă palpitantă. 

Noaptea albă a teatrului

Începând cu ora 23.00 până spre dimineata ... spectacolul se mută în foaierul Sălii STUDIO pentru "o noapte albă a teatrului", în premieră! 

Momente inedite vor fi susţinute de Ion Caramitru, Monica Davidescu, Ilinca Goia, - ora 0.20, Medeea Marinescu, Marius Manole, Marius Bodochi, Eugen Cristea, Dorin Andone,  ora 3.10 Vitalie Bichir, Rodica Ionescu, Tania Popa -ora 3.30, Maria Buză, - ora 4.00, trecând prin toate genurile, de la jazz la muzică lăutărescă, de la folk la musical, improvizaţii  cu marionete, poezie şi teatru.

Le vor fi alături invitaţii Lucian Maxim, Petre Ancuţa şi Emilian Mârnea,  precum şi actorii de la Gala HOP 2013 în spectacolul Hai iu iu NU Hey you you (concert de remix-uri Maria Tănase / producţie UNITER), în regia lui Radu Afrim  şi coordonarea muzicală a lui Vlaicu Golcea.

Vinul fiert şi covrigii calzi vor încălzi la propriu atmosfera, anunţând apropierea Crăciunului.

Cunoscutul caricaturist Mihai Stănescu a materializat grafic acest eveniment printr-o caricatură, care stă sub semnul  shakespearianului "To  be or  Not  to  Be".

Audio: Ileana Stana Ionescu, gongul pentru prima oara batut in Piaţa timpului si marturia sarbătoritului, marele actor Radu Beligan

Audio: Ion Caramitru despre Radu Beligan
 

Audio: TNB- o istorie de 40 de ani, cu Ion Caramitru
 

Audio: Usi deschise ,noapte alba - asa cum ne-o dăruieste Ion Caramitru la TNB


Etichete Radu BeliganPiaţa TimpuluiTeatrul Naţionalspectacole

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live