Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 August 2020
Vizualizari: 219
Comentează add

Zelenski a discutat cu Lukașenko despre mercenarii ruși reținuți la Minsk

sergiu-stet

  Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.                          Foto: Arhivă.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a discutat la telefon cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, despre situaţia mercenarilor ruşi reţinuţi recent în apropiere de Minsk, pe care autorităţile ucrainene vor să-i ancheteze pentru participarea la războiul din Donbas, transmite Evropeiska Pravda.
 
"În cadrul discuţiei telefonice, a fost menţionată importanța unei interacțiuni eficiente a autorităților competente ale celor două state, în special în contextul transferului în Ucraina a persoanelor suspectate de activități teroriste pe teritoriul statului nostru", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei de la Kiev.
 
Volodimir Zelenski și-a exprimat speranța că "toți suspecții de activități teroriste pe teritoriul statului ucrainean vor fi extrădaţi în Ucraina, aşa cum prevăd normele juridice internaționale".
 
Discuţia telefonică dintre Zelenski şi Lukaşenko a avut lor după ce Ministerul de Externe din Belarus a anunţat că unii dintre mercenarii ruşi reținuți la Minsk au cetățenie ucraineană și au participat la ostilități în zona separatistă din Donbas.
 
Forţele de securitate din Belarus au arestat recent peste 30 de mercenari ruşi în apropiere de Minsk, după ce au primit informaţii că aproximativ 200 de luptători au intrat în ţară cu scopul de a destabiliza situaţia internă înaintea alegerilor prezidenţiale.
 
Potrivit autorităţilor de la Minsk, o parte din mercenarii ruşi, angajaţi ai grupării paramilitare Wagner, au luptat în Donbas împotriva forţelor guvernamentale ucrainene. Astfel, Kievul a cerut ca toţi aceşti suspecţi să fie extrădaţi în Ucraina, pentru a fi deferiţi justiţiei ucrainene.
 

Etichete Volodimir ZelenskiAleksander LukașenkoMinskparamilitarmercenariWagnerUcrainaDonbas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live